Nieuwe aanbieder leerlingenvervoer Groesbeek

Met ingang van het komende schooljaar, wordt het leerlingenvervoer in Groesbeek door een nieuwe vervoerder verzorgd. Dat is de uitkomst van de Europese aanbesteding die de gemeente Groesbeek heeft gedaan.

Tot het einde van dit schooljaar werd het vervoer door Connexxion geregeld. Voor het vervoer werden diverse taxibedrijven zoals Peerenboom en Van der Wielen ingezet. Dit gaat nu veranderen. De nieuwe vervoerder is een combinatie van De Vier Gewesten (DVG) met Taxi Megens (Beuningen), Schiks Personenvervoer (Druten) en Taxi Millingen. Met deze combinatie is een driejarig contract gesloten.

Persoonlijk kennis maken

Voor de leerlingen die gebruik maken van het vervoer (en hun ouders/verzorgers) betekent dit een nieuwe vervoerder en waarschijnlijk een nieuwe chauffeur. Ongeveer een week voor het begin van het nieuwe schooljaar komt de nieuwe vervoerder bij alle leerlingen langs om persoonlijk kennis te maken en een informatieboekje af te geven. Daarin staan de contactgegevens van de nieuwe vervoerder en allerlei praktische informatie rondom het vervoer.

Overigens moet u voor het aanvragen van leerlingenvervoer nog steeds bij de gemeente zijn; dat verandert niet. U kunt daarvoor contact opnemen met het cluster Welzijn via: 024–3996111.

Gemeente GroesbeekTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 juli, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bert

Verrekte handig hoor om plaatselijke bedrijven aan de kant te schuiven ten gunste van bedrijven die verder weg zitten en waarschijnlijk voor een euro minder die ritten rijden.
Wat zou het wel niet kosten als ze vanaf Beuningen, Druten en Millingen moeten rijden. Ook de rit naar Groesbeek toe zal betaald moeten worden toch?
Als er nog meer van zulke Europese aanbestedingen door de Gemeente klakkeloos worden overgenomen dan hou ik m’n hart vast.
Plaatselijke ondernemers tellen al langer niet meer mee in Groesbeek en het is hoog tijd geworden dat men hier tegen in opstand gaat komen.

blaag

bert dit noemt men concurentie en de goedkoopste wint.
als pietje of klaasje uit groesbeek 0,83 eurocent per km
meer berekend is het makkelijk 0f niet?
snap alleen niet waarom de blagen naar school gebracht moeten worden, toen ik jong was moesten we met de fiets.
en het woord het regend was het antwoord steevast,
ge ziet toch nie wan suker of wel?
nee tegenwoordig moeten ze gebracht worden ouders hebben geen tijd.

jeuh

Denk dat dit om “speciale” leerlingen gaat.

1007

Voor de Gemeentes telt alleen maar wie de goedkoopste is…kwaliteit is niet van belang. Het zou veel beter zijn als alle gemeentes gewoon met hun plaatselijke ondernemers in zee zouden gaan.Nu zijn misschien wel wat goedkoper uit,maar er gaat dan gewoon meer gecombineerd worden om toch nog een beetje uit de kosten te komen wat niet te goede komt aan de kwaliteit. Maar ze moeten wel anders moet er geld bij om de ritten rendabel te maken…! helaas is het ieder jaar het zelfde liedje en er word steeds goedkoper ingeschreven..het moet toch uit de lengte of uit de breedte!

Gijs

De gemeente groesbeek kijkt nooit naar de goedkoopste oplossing! Als er maar geld over de balk gesmeten kan worden gaat men akkoord!

Misschien zouden ze de groesbeekse ondernemingen kunnen steunen door aan hen werk te verschaffen, dan blijft ons geld nog een beetje binnen onze gemeenschap. Maar dat doen ze niet, proberen eerder de middenstand kapot te maken dan ze te ondersteunen!

Klasse gemeente Groesbeek

Ik snap niet waar iedereen zich weer zo druk om maakt. Het is wettelijk zo geregeld dat er boven een bepaald drempelbedrag europees aanbesteed dient te worden dus de gemeente heeft niet meer gedaan dan haar plicht.
Ook ben ik van mening dat de gemeente Groesbeek de middenstanders niet dient te subsidieren om maar duurder in te kopen bij de Groesbeekse ondernemers. Tanken jullie allemaal benzine in Nederland of stiekem toch over de grens ????? veel plezier ermee en niet altijd de gemeente afkraken.

1007

Gijs..je hebt gelijk…nee geld over de balk smijten zijn ze idd goed in,ondernemers naar de klote helpen ook!Ze steken het geld liever in een mislukt verkeersplan..

mientje

Het zal wel weer kontekruiperij zijn
van de gemeente.
Van mij geen stem meer.

Neutraal

De regelgeving schrijft voor dat je bepaalde opdrachten Europees aanbesteedt. Doe je het anders dan loop je tegen claims en boetes op. En dat noemen sommige burgers dan ook weer heel stom.

Prick

wel veel “speciale leerlingen” in Groesbeek.
hoe komt dat?

De buurman

De reden waarom mogelijk Peer het vervoer niet meer krijgt is,dat deze ook panden in het centrum van Groesbeek heeft. Dit is voor Sjaak en vrienden een probleem met bouwplannen. Een mogelijk explotaie tekort wordt toch op de burger afgerekend. Als voorbeeld wijncentrum grond wordt hier voor een symbolisch vergeven,men laat hier circa 1000000,00 aan inkomsten liggen.
Dokumenten over deze zaak mag je als burger niet inzien. Dus openbaarheid is ook hier een probleem. Div beslissingen worden achter gesloten deur gedaan,je kunt je afvragen welke belangen hier spelen. Dus hoezo opbare aanbesteding ?

wpDiscuz