Van Deurzen moet omwonenden € 75.000,- betalen

Zes omwonenden van de grootste legbatterij van Nederland in Groesbeek, pluimveebedrijf van Deurzen, krijgen in totaal circa € 75.000 schadevergoeding van de legbatterijboer wegens jarenlange (stank)overlast die het bedrijf veroorzaakte. Dit heeft de rechtbank in Arnhem bepaald.

Wakker Dier meldt dat andere buurtbewoners nu ook schadevergoedingsprocedures kunnen opstarten. Het schadebedrag kan daardoor tot enkele tonnen oplopen. Het bedrijf was lange tijd illegaal in werking en verloor haar vergunning na procedures van Wakker Dier, mileuorganisaties en de omwonenden van de legbatterij. Toch hield het pluimveebedrijf 300.000 kippen in zijn legbatterij. Groesbeek trad pas jaren later hier tegen op.

Door een gebrek aan geldige vergunningen staat het pand momenteel leeg. Om een herstart te kunnen maken, moet Van Deurzen eerst nog enkele vergunningen hebben. De traditionele krappe legbatterijen zijn sinds begin dit jaar verboden vanwege het dierenleed, daar een kip in zo’n kooi amper een A4’je aan leefruimte heeft.

WakkerDier.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 juli, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Realist

Tsja, de Lidl mag niet naar het Schreeven terrein. Deze illegale, stinkende en dieronterende kippenschuur is jaren de hand boven het hoofd gehouden door diezelfde wethouder. Tel uit je winst!

Paul

Je slaat de spijker op zijn kop, Realist. Zo zie je maar weer hoe dat hier gaat in de politiek.

Wat bij betreft mag nu iedereen om een scheet (haha, woordgrapje) een aanklacht tegen dit bedrijf indienen. Pluk m maar kaal (haha, nog een woordgrapje).

Zo, genoeg woordgrapjes voor vandaag.

Bert

Dat uiteindelijk de kippen eruit zijn die van Deurzen er had zitten omdat Groesbeek dat toeliet en er nu geen overlast meer is omdat alles leeg staat zou toch voldoende genoegdoening moeten zijn maar nee, de smeerlappen willen nu ook geld zien. Misbruik maken van de situatie noemt men dat en iedereen die nu geld wil zien is een vuile smiecht.
Ik heb nog geen milieuorganisatie gehoord over de grote stallen en woonhuizen die ernaast gebouwd zijn? Daar brandt elke nacht zoveel licht dat ook schadelijk is voor milieu en nachtdieren, doe daar dan ook iets aan!!!!!!!!!!!

Berry

De linkse milieu rakkers! Die lui sporen niet. Hebben nooit een opleiding gevolgd omdat ze daar moeite voor moeten doen…..

jantje

Dit zaakje stinkt naar geldzucht…

realist

haaaa, gayyyyyy

Ineke

Ik vind persoonlijk dat van Deurzen door iedereen veel te lang aan het lijntje gehouden is. Bewust of onbewust. Kwaad of niet kwaad bedoeld. Maar dat de omwonenden nu nog niet tevreden zijn en geld gaan eisen vind ik: bewoners schaam je de ogen uit de kop!!!!!!!!! Ik denk dat van Deurzen wel genoeg gestraft is. Waarom dit nu nog? Nog niet voldoende genoegdoening?? Zet je daar toch overheen en laat die mensen nu met rust.

Undercover

Ik woon ien d’n Drul, bij ons stinkt het ook wel eens.
Hoeveel schadevergoeding kunnen wij vangen?

Agrarier
Ik wist niet dat er nog een procedure liep voor een schadevergoeding. Volgens mij is van Deurzen al genoeg geld kwijt door de bedrijfsbeeindiging en rechtzaken. Daarnaast, het pand e.d. moet nog allemaal betaald worden zonder dat er één cent opbrengst tegenover staat. Nu willen buurt bewoners ook nog schade? Wat krijgen omwonenenden van de Linde? Voorheen op zaterdag altijd knokke, herrie, rommel en baldadigheid voor de deur. Zondags bij de Treffers en Achilles alles vol met auto´s geparkeerd en die herrie er om heen? Mensen die tegenover het Loonbedrijf wonen iedere ochtend machines voorbij horen komen? Volgens mij kun… Lees meer »
wpDiscuz