De Zevenheuvelenfeesten 2012, hét Vierdaagsefeest!

Op woensdag 18 juli barsten de Zevenheuvelenfeesten in Groesbeek weer los. Dit is hét Vierdaagsefeest van Groesbeek. Als afsluiter staat het Salitos Zomercarnaval weer op het programma.


Zowel jong als oud vermaken zich uitstekend tijdens de Zevenheuvelenfeesten

Woensdag 18 juli, de aftrap met het Muziekspektakel
De aftrap is meteen groots: de Zevenheuvelenfeesten Groesbeek beginnen met het Muziekspektakel. Op woensdag 18 juli geeft het Vierdaagse Orkest een wervelende show. Het Vierdaagse Orkest is een project-orkest dat tijdens de Nijmeegse Vierdaagse een fantastische concertreeks neerzet. In verschillende dorpen, waaronder Groesbeek, zal een avondvullend programma worden neergezet op de avond voorafgaand aan de doortocht van de wandelaars.

Naast het orkest is ook de Vierdaagse Slagwerkgroep al ruim 20 jaar actief. Deze groep staat onder leiding van slagwerkinstructeur Melvin Puijn en wordt gevormd uit enthousiaste leden van verschillende slagwerkgroepen uit de regio.

Aanvang: 19:00 uur, entree is GRATIS.

Donderdag 19 juli, dag van de doorkomst met Back2Live
De reacties op het optreden van Back2Live vorig jaar na de doortocht waren zo lovend dat de organisatie al heel snel deze muzikanten weer uitgenodigd hebben om de komende Afterparty Doortocht weer door deze mannen te laten verzorgen. Back2Live gaat er zeer zeker weer er een groot feest der herkenning van maken.

Meezingen, lekker swingen en zelfs stijldansen is mogelijk op deze muziek. Volledig live, dus zonder computers en midi-files, speelt Back2Live muziek uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. Met piano, orgel, gitaar, basgitaar en drums staan de muzikanten op het podium, zoals het er vroeger dus aan toe ging. Een greep uit het repertoire: The Beatles, The Rolling Stones, The Cats, The Shadows, Elvis Presley, Percy Sledge en Righteous Brothers (Unchained Melody). Kortom: Mooie en herkenbare muziek van vroeger.

Aanvang: 15:00 uur, entree is GRATIS

Zondag 22 juli, Frühshoppen en meer
Een dag vol entertainment voor jong en oud, rondom een prachtig terras. Om 11.00u begint dit Muziekfestival met muziek welke je mag verwachten bij Früshoppen. Lekkere Duitse muziek met een feestelijk randje. Het grote overdekte terras zal dan het podium zijn voor een zonnig feest in het centrum van het mooie Groesbeek. Aan lange tafels zal het een gezellige boel worden met een lekker Warsteiner biertje of een heerlijk wijntje.

Van rasartiest Mathieu “Matje” Hijmans kun je werkelijk alles verwachten. Van lekkere meedeiners tot dansbare hits, van Mathieu als DJ tot Mathieu als zanger. Hij zet gegarandeerd het Marktplein op z’n kop! De optredens van Just Me worden afgewisseld met zangkoren, waaronder het bekende Groesbeekse smartlappenkoor Ochaarm. Maar ook met diverse muzikale verrassingen uit Groesbeek en omgeving. Maar de organisatie heeft nog veel meer in petto…

Ook aan de kinderen is gedacht! Zo is er bijvoorbeeld een grabbelton aanwezig, zijn er ballonnen en wordt er geschminkt.

Aanvang: 11:00 uur, entree is GRATIS

Dinsdag 24 juli, Jaarmarkt Zomerplein
Beide evenementen bestaan al jaren, maar vanaf nu is er een samenwerking! De route met marktkramen loopt zoals vanouds vanaf de Zuidmolen naar het centrum van Groesbeek, dit jaar door de tent van de Zevenheuvelenfeesten op het Marktplein.

Meer dan 200 kramen met voor elk wat wils:

* Sfeervolle terrassen en muziek
* Leuke kinderactiviteiten
* Beleef de Romeinen samen met Carpe Diem op ons Zomerplein
* De eerste Groesbeekse Zomerspelen

Zaterdag 28 juli, SALITOS ZOMERCARNAVAL 2012!
Bij zomerse temperaturen horen schaars geklede meiden, tropische drankjes en een veelzijdigheid aan optredens. Het Salitos Zomercarnaval maakt van deze zaterdagavond een swingende, dampende maar ook zwoele avond, één om nooit te vergeten.

Op dit moment is de muziek uit o.a. Brazilië bijna dagelijks te horen op de radio en dat is natuurlijk niet voor niets! Bij zomerse temperaturen horen lekkere tropische beats uit Zuid-Amerika! Wij zeggen: Merengue, Soca, Reggae (ook met de ton), Brasil, Salsa, Dancehall, swingen en gezelligheid. Uiteraard met de Caribbean Boys, live op ons podium. “Nossa, nossa, assim você me mata!”

Zonder een tintje “Groesbeeks Carnaval” is het Salitos Zomercarnaval niet compleet. Naast verschillende demonstraties van dansgroepen, treden er een aantal Groesbeekse carnavalsverenigingen op. Zij hebben, speciaal voor het Salitos Zomercarnaval, hun mooiste schlager(s) aangepast aan de Braziliaanse sferen van het Salitos Zomercarnaval!

Aanvang: 19:00 uur, entree is € 10,-. Online kaarten kopen voor Salitos 2012.

Voor meer informatie over de Zevenheuvelenfeesten, met een uitgebreide versie van het programma, kunt u terecht op www.zevenheuvelenfeesten.nl.

Zevenheuvelenfeesten is ook aanwezig op Twitter, Facebook & Hyves.

DeGroesbeek.nl, Zevenheuvelenfeesten.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 juli, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on De Zevenheuvelenfeesten 2012, hét Vierdaagsefeest!

Reageren is niet toegestaan.