Vierdaagse 2012 door Groesbeek: wegen afgesloten

Op 19 juli komen de wandelaars van de Vierdaagse weer door Groesbeek. Evenals vorige jaren heeft dit enkele maatregelen voor het verkeer als gevolg.

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat namens hen op 4 juli 2012 is besloten om in verband met de 96ste editie van de Vierdaagse Nijmegen op donderdag 19 juli aanstaande van 04.30 uur tot 19.00 uur de volgende verkeersmaatregelen te treffen:

Afsluiting

Het afsluiten van de volgende straten voor alle verkeer: Baden Powellstraat, Bosweg (tussen Oude Kleefsbaan en Zevenheuvelenweg), Clarenbeekseweg, Cranenburgsestraat (tussen Molenweg en Secr. Luybenstraat), Derdebaan (tussen Nijmeegsebaan en Zevenheuvelenweg), De Ruijterstraat (tussen Helfrichstraat en Herwendaalseweg), Dorpsstraat, Herwendaalseweg, Hoflaan (tussen Kasteelhof en Molenweg), Kerkplein (tussen Bredeweg en Populierstraat), Kerstendalseweg (tussen Leeuwerikweg en Oude Kleefsebaan), Kloosterstraat (tussen Drentselaan en Pannenstraat), Kruksebaan (tussen Bredeweg en Populierstraat), Leeuwerikweg, Meidoornplantsoen (tussen Hazelaarstraat en Sint Antoniusweg), Molenweg, Mooksebaan (tussen Biesseltsebaan en Rijlaan), Mooksestraat (tussen Binnenveld en Dorpsstraat), Nieuwe Drulseweg (tussen Bredeweg en Mansberg), Nieuweweg (tussen Zevenheuvelenweg en Molenweg), Oude Kleefsebaan (tussen Kerstendalseweg en gemeentegrens Nijmegen), Pannenstraat, Parachutistenstraat (tussen Abeelstraat en Bredeweg), Spoorlaan (tussen Dorpsstraat en Hema), Vijverweg (tussen Akkerweg en Herwendaalseweg), Vlasrootweg en Watertorenweg (tussen Zevenheuvelenweg en Leeuwerikweg);

Stopverbod

Het instellen van een stopverbod op de volgende straten: Burg. Ottenhoffstraat (tweezijdig tussen Stekkenberg en Zevenheuvelenweg), Derdebaan (tweezijdig tussen Nijmeegsebaan en Zevenheuvelenweg en tweezijdig tussen Wylerbaan en Zevenheuvelenweg), Dries (tweezijdig), Houtlaan (tweezijdig tussen Mooksebaan en Binnenveld en westzijde tussen Binnenveld en Kerkstraat), Kamp (tweezijdig), Kastanjelaan (tweezijdig), Kerstendalseweg (tweezijdig tussen Leeuwerikweg en Oude Kleefsebaan), Leeuwerikweg (tweezijdig), Meerwijkselaan (zuidzijde tussen Kastanjelaan en Postweg en tweezijdig tussen Kastanjelaan en Zevenheuvelenweg), Molenbosweg (tweezijdig tussen Oude Kleefsebaan en Prins Mauritslaan), Mozartstraat (noordzijde tussen Dries en Haydnstraat), Oude Kleefsebaan (tweezijdig tussen Kwakkenberglaan en Molenbosweg), Siep (tweezijdig), Stekkenberg (tweezijdig tussen Burg. Ottenhoffstraat en Dries), Watertorenweg (tweezijdig tussen Zevenheuvelenweg en Leeuwerikweg) en Zevenheuvelenweg (westzijde en tweezijdig op de zijtak tussen hoofdweg en huisnummer 49a).

Verplichte rijrichting rechtdoor

Het instellen van een verplichte rijrichting rechtdoor op de volgende kruisingen: Gooiseweg van en naar Mooksebaan, Hemeltje van en naar Koningin Wilhelminaweg.

Eenrichtingsverkeer & tweezijdige stopverboden, verbod vrachtverkeer

Het instellen van eenrichtingsverkeer en tweezijdige stopverboden op de smalle wegen, die vanaf de Postweg van en naar het vierdaagse parkeerterrein aan de Zevenheuvelenweg 57 leiden, alsmede een verbod voor vrachtverkeer vanaf de Meerwijkselaan richting dit parkeerterrein.

Eenrichtingsverkeer

Het instellen van éénrichtingsverkeer op de volgende wegen: Kamp (vanaf Wylerbaan naar de Zevenheuvelenweg), Molenbosweg (vanaf de Oude Kleefsebaan naar de Postweg) en de Siep (vanaf de Zevenheuvelenweg naar de Nieuweweg).

Geen buurtbus op donderdag

De buurtbussen van lijn 162 (Beek-Groesbeek-Malden) en 164 (lokaal Groesbeek – Molenhoek) komen donderdag niet in actie. De 162 rijdt ook op vrijdag niet. Dan zijn er tijdens de Vierdaagse – lijn 405 – weer extra vroegritten naar Nijmegen. Deze ritten kunt u niet met een gewone rittenkaart of abonnement betalen. U heeft een speciale Blarenpas nodig, het Vierdaagse abonnement van Novio. Voor meer informatie www.novio.nl.

Veegwagen

Rond de Vierdaagse komen de veegwagens op de hoofdroute ook in actie. Dat geldt voor de woensdag en de donderdag als ook voor dinsdag 24 juli als de jaarmarkt wordt gehouden.

De bovenstaande verkeersmaatregelen zullen met de daartoe geëigende verkeersborden worden aangegeven. Voor meer informatie over dit besluit kunt u terecht bij de afdeling Openbare Werken, telefoon 024-3996194.

Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 juli, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
T. Welten

Hallo,

Wij willen graag in Groesbeek naar de doorkomst van de vierdaagse komen kijken, vanaf hoe laat komen er lopers door het dorp?

Graag rreactie,

T. Welten (Someren)

joep jaspers

hallo ik wil wel eens graag weten hoelaat donderdagochtend gaan lopen j jaspers gemert

joep jaspers

hoelaat donderdagochtend de lopers gaan lopen j jaspers gemert

Tommy

In het dorp volgens mij rond een uur of 10:00 / 11:00 als ik me niet vergis. De snelle lopers zullen er al wel wat eerder zijn.

wijnboer

ik ga rond 9 uur al plaatsnemen op mijn stoel met een paar flesjes wijn iedereen suc6 proost!

wpDiscuz