Ambulance en politie vaak te laat in Millingen

Ambulances komen vaak te laat bij levensbedreigende situaties. In de gemeente Millingen aan de Rijn is de situatie het ergst: in 83% van de gevallen komt de ambulance daar te laat. Dit blijkt uit een tweejarig (2010-2011) onderzoek van RTL Nieuws.

Van de 224 ritten naar een levensbedreigende situatie kwam de ambulance maar liefst 187 keer (83,5%) te laat. De gemeente scoort daarmee het slechtst van heel Nederland. In geen enkele andere van de overige 414 gemeenten is de ambulance zo vaak te laat. Bij niet levensbedreigende ritten is de score weliswaar beter, maar nog steeds ernstig: 67 keer te laat in 181 ritten (37%). De afspraak is dat een ambulance in 95% van de gevallen binnen de norm van 15 minuten moet blijven.

Millingen aan de Rijn scoorde ook al slecht in een ander onderzoek van RTL Nieuws. Daar testte men of de politie bij een noodgeval binnen de norm, 15 minuten, aanwezig was. De situatie in Millingen was opnieuw het beroerdst van heel het land: in 30 van de 47 (63,8%) gevallen was de politie niet bijtijds aanwezig.

Groesbeek scoort in beide gevallen gemiddeld. De politie was ten tijden van het tweejarige RTL-onderzoek 52 van de 303 keer (17,2%) te laat. De ambulance ongeveer 100 keer van de 1000 spoedritten. Groesbeek staat daarmee op de 253e plaats.

Bekijk de resultaten van jouw gemeente (POLITIE)
Bekijk de resultaten van jouw gemeente (AMBULANCE)

DeGroesbeek.nl, RTL NieuwsTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 juli, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk p

Misschien moet Millingen dan maar met de Duitse 112 bellen.
Of de gemmente Groesbeek, moet in de toekomst maar een post maken in Millingen.

wpDiscuz