[Foto’s] Groen licht voor Zorgvilla Hamer in Berg en Dal

Berg en Dal is binnenkort een luxe zorgvilla rijker.


Zorgvilla Hamer in mei 2014. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

De aangevraagde vergunning voor “Zorgvilla Hamer” is onlangs verleend. Er komt een appartementencomplex met 21 appartementen, gelegen aan de Oude Kleefsebaan 82 op de locatie waar voorheen hotel Hamer was gevestigd. De bouw start naar alle waarschijnlijkheid na de zomervakantie.

Villa Hamer

Voor de bouw van het complex moet een paardenkastanje (zie foto’s) wijken, maar ter compensatie beschikt de villa over een fraai aangelegde tuin ingericht met terrasjes en tuinpaden. Zorggroep De Laren is de initiatiefnemer van dit gebouw. Zij hebben in Hilversum en Rhoon vergelijkbare woonvoorzieningen. Villa Hamer, met appartementen van 60 tot 70m2, wordt de derde woonzorgvoorziening van de zorggroep. Voor Berg en Dal is het, naast Woonzorgcentrum De Vijverhof en Service-appartementencomplex Groot Berg en Dal, het derde gebouwencomplex dat gespecialiseerd is in de zorg.

Welzijn, zorg- en dienstverlening

Zorggroep De Laren biedt in Zorgvilla Hamer het volledige pakket aan welzijn, zorg- en dienstverlening. Van huishoudelijke hulp tot en met intensieve verpleging. 24 uur per dag zijn er gekwalificeerde medewerkers aanwezig, de bewoners krijgen 3 maaltijden per dag en voor wassen, drogen, strijken, stomen, fysiotherapie, kapper, pedicure en taxi’s wordt gezorgd. Zorgvilla Hamer heeft een vast team, bestaande uit een locatiemanager, activiteitenbegeleidster, gediplomeerd verzorgenden, koks en huishoudelijke medewerkers. Verder worden er diverse activiteiten en bezigheden geboden.

Tijdelijke opvang

Er is ook tijdelijke opvang mogelijk. Hulpbehoevenden kunnen minimaal één week en maximaal 2 keer drie maanden in de zorgvilla verblijven. De kosten voor tijdelijk verblijf zijn € 185,- per persoon per dag, die worden vergoed via de verzekering.

Brand verwoest voormalig hotel Hamer

Het voormalig hotel Hamer is in oktober 2011 door een brand verwoest. Nog diezelfde maand werd er een sloopvergunning afgegeven. In het gebouw woonden ruim 20 buitenlanders, terwijl het pand niet voor bewoning geschikt was.

Plattegronden

Hieronder volgen de plattegronden van de verschillende verdiepingen in het gebouw. Klik op een plaatje voor een groter formaat.


Begane grond.


Eerste verdieping.


Tweede verdieping.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via het contactformulier van Zorggroep De Laren.


De plek waar Villa Hamer komt.


Zorgvilla Hamer in juni 2013.


Zorgvilla Hamer in mei 2014.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Tommy

Weer iets voor ouderen!! Dit was de ideale mogelijkheid om er winkelvoorzieningen of appartementen voor starters neer te zetten. Voor ouderen is er toch al zat in Berg en Dal? Tjonge jonge dit snap je toch niet.

jantje

Nou nou..appartementen van 60 tot 70m2, dus deze villa is er echt niet voor de gewone ouderen maar voor de ,,rijke,, ouderen waar men als gewoon oudje zeker niet komt te wonen…

Tommy

Jantje dat klopt. 185 euro per dag als ik het zo lees, voor als je tijdelijk wil zitten. http://www.zorggroepdelaren.nl/produkten.asp Op hun eigen site lees je over bedragen van bijna 2000 euro per maand per persoon.

jantje

Dat liegt er niet om Tommie…dat is andere koek dan Dekkerswald…en appartementen tot 100m2 met evt balkon en terras…Oud worden is mooi, maar oud zijn in dit geval ook als je poen zat hebt..haha..

Ik heb geen poen 🙁

wpDiscuz