Vierdaagse 2012: De dag van Groesbeek

Groesbeek is er klaar voor: De derde dag van de Vierdaagse, waarbij de wandelaars door het heuveldorp trekken.


De campers in de berm langs de Zevenheuvelenweg. Terugkerende traditie. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Langs de kant van de Zevenheuvelenweg staan traditiegetrouw weer vele campers. Hoewel er nog enkele plaatsen vrij zijn, zijn de beste plaatsen al enige dagen bezet. Uit diverse wagens is ook opzwepende muziek te horen. Het zijn Tour de France-achtige taferelen, waarbij de mensen echter niet wachten op het peloton van 152 renners, maar op de nog 39.405 wandelaars die donderdag een aanslag op de kuiten gaan plegen.


De campers in de berm langs de Zevenheuvelenweg. Terugkerende traditie. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

In totaal verschenen er 40.630 lopers aan de start van de 96e Nijmeegse Vierdaagse. 1200 personen hebben helaas de derde dag niet gehaald. De wandelaars die donderdag wél aan de start verschijnen moeten rekenen op stevige buien. Het KNMI voorspelt voor “de dag van Groesbeek” namelijk veel regen. Dit maakt de tocht over de zo gevreesde Zevenheuvelenweg nóg zwaarder.

Vierdaagse 2012 in Groesbeek

Vierdaagse 2012: Live cam Groesbeek centrum, intocht Vierdaagse
Vierdaagse 2012: Wegafsluitingen Groesbeek
Vierdaagse 2012: Zevenheuvelenfeesten Groesbeek
Vierdaagse 2012: Het Vierdaagseterras in Groesbeek

DeGroesbeek.nlTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 juli, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
piet w

lijkt me nogal gevaarlijk om dinsdags al langs de 7 heuvelen te staan met je camper, terwijl het verkeer er met 80 – 100km/h langsraast. Ik zeg opletten met je deur losmaken!!

wpDiscuz