Inloopavond herinrichting park ’t Groeske

Het ontwerp voor de herinrichting van park ‘t Groeske is klaar en wordt gepresenteerd tijdens een inloopavond op 28 augustus.

Door het park ’t Groeske, gelegen tussen de Mariëndaalseweg en de Hoflaan, stroomt de beek de Groesbeek, deels ondergronds. De gemeente heeft de wens om de beek van bron tot aan de grens met Duitsland weer zichtbaar/beleefbaar te maken en natuurvriendelijk in te richten.

Om dit te realiseren zal dit park geheel op de schop gaan, waarbij een groot aantal huidige functies weer een nieuwe plek zal krijgen in het heringerichte gebied.

Haalbare en wenselijke ideeën verwerkt

Afgelopen mei zijn alle aanwonenden in de wijk ’t Groeske gevraagd om ideeën aan te dragen voor de invulling van het park. Alle ideeën en wensen zijn geïnventariseerd en beoordeeld op onder andere haalbaarheid en wenselijkheid. Met deze informatie is de landschapsarchitect Robbert de Koning aan de slag gegaan.

Ontwerp klaar

Inmiddels is het ontwerp gereed en dit zal tijdens een inloopavond op 28 augustus 2012 te zien zijn. Graag nodigen wij u hiervoor uit. U kunt vanaf 19.00 uur inlopen tot circa 21.00 uur, in de Mallemolen (Kloosterstraat 11). Op deze avond kunt u ook de architect en/of de betrokken ambtenaren van afdeling Openbare Werken spreken. Wij zetten de koffie en thee voor u klaar en hopen u dan te mogen ontmoeten.

Ontwerp ‘t Groeske (19-07-2012 / .PDF-bestand).

Gemeente GroesbeekTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 augustus, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Judie

wow wat een verbetering en fijn dat er ook rekening gehouden is met hondenbezitters deze worden niet weggejaagd zoals nu veelal gebeurd.
Top gemeente als ik het plan zo zie dan wordt het echt heel mooi, ben benieuwd wanneer het gerealiseerd dient te zijn?

Bert

Nou, die hondenbezitters laten zich anders niet gauw wegjagen. Ondanks het uitlaatverbod dat er nu al is laat men daar gewoon de honden uit en sommigen zelfs niet eens aangelijnd.
Er staan borden maar die worden genegeerd.
Gelukkig zullen in de nieuwe situatie de honden uitgelaten moeten worden op een strook aan de buitenkant van het nieuwe park dat afgeschermd wordt met een verhoging met daarin maar enkele ingangen.
Misschien is het dan ook afgelopen met het uitlaten van de honden achter de nieuwe school in de nieuwe wijk die net klaar is?

bewoner

Waar staat het Mariakapel op de tekening
Wij als oud inwoners hechten daar waarde aan ook aangegeven .
Waarom krijgen we nu geen brief dat deze info avond is ?
heb van de kinder moeten horen beetje jammer.
Dus gemment teken aub de kapel er op anders aktie ertegen

bewoner

Sorry was te snel beetje typ foutjes doet leeftijd

twetter

Geachte ‘bewoner’,

het gaat niet om het park van Mariendaal maar om het Groeske, in het Vilje aan de Hoflaan. Achter het park dus.

de kuier

Maak er iets moois van zoals vroeger, met speeltuin en sportveld.

veldje

plan ziet er goed uit wordt tijd ligt er nu bij als oud vuil
bertje heeft zeker zelf geen hond komt er net wonen en dan al vertellen hoe het eigenlijk moet de oude bewoners lopen daar al jaren met hun honden dat er dan gebouwd wordt is mooi maar daarom hoeven ze toch niet ergens anders te gaan lopen

pedro

Bert houd niet van dieren.
denk ik.

wpDiscuz