Bloedheet weekend verwacht

Dit weekend zullen de temperaturen in het hele land oplopen tot boven de 30 graden. Dit melden diverse meteorologen. Zaterdag wordt waarschijnlijk de warmste dag met temperaturen die rond de 35 graden liggen.


Dit weekend tropisch warm in Nederland.

“Tik een ruitje in…”

De politie waarschuwt dat men kinderen en huisdieren niet te lang alleen in de auto moet laten. Door de hitte wordt het in de auto’s al snel meer dan 50 graden en dat is levensgevaarlijk. Deze waarschuwing zou eigenlijk overbodig moeten zijn, maar het komt helaas nog té vaak voor dat ouders/eigenaren hun kind/huisdier vergeten. Om die reden raadt de Dierenbescherming mensen ook aan een autoruit in te slaan, als zij een hond alleen in de auto zien zitten. Liefhebbers van het strand moeten ook oppassen; men verwacht zonkracht 6. Dit houdt in dat de huid binnen het halfuur kan verbanden.

Festivalbezoekers

Dit weekend heeft Lowlands plaats. Bezoekers zijn gewaarschuwd voor de hoge temperaturen en dienen zich hier op aan te passen. De organisatie zal de temperatuur in de tenten tot rond de 25 graden proberen te houden. Water is gratis en het (overmatig) gebruik van alcohol en koffie wordt afgeraden. Deze dranken onttrekken namelijk vocht aan het lichaam.

Dit weekend kan men in Groesbeek ook genieten van de Wolfsberg Tribute Party. Het evenement begint zaterdag om 20:00 uur, als de temperaturen al iets gezakt zijn. Op de tweede dag begint het feest al om 16:00 uur ‘s middags. Bezoekers van de zondag-editie moeten dus ook rekening houden met de te verwachten warmte.

Natte zomer

Door deze weersverwachting lijkt er voorlopig even een einde te komen aan de natte zomer. Het weer is ook na het weekend nog goed. De temperaturen zijn dan ook iets aangenamer en liggen tussen de 20 en 25 graden.

DeGroesbeek.nl, RTL NieuwsTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 augustus, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bloedheet weekend verwacht

Reageren is niet toegestaan.