Openbare verlichting uit buitengebied

Overeenkomstig het Beleidsplan openbare verlichting zal komende weken begonnen worden met het verwijderen van een groot gedeelte van de openbare verlichting in het buitengebied van Groesbeek. Enerzijds worden de masten verwijderd om energie te besparen, anderzijds om het buitengebied weer donker te laten zijn.

Niet alles wordt verwijderd. In onoverzichtelijke bochten en kruispunten worden masten bijgeplaatst. Ook wordt de verlichting op de Hoge Horst flink verbeterd (verbinding Hoge Horst -Groesbeek dorp)
De nieuwe verlichting zal groene LED verlichting zijn, omdat deze energiezuiniger is en past in het groene imago van de gemeente.

Ook nieuwe armaturen
Onder lichtvervuiling verstaan we de verhoogde helderheid van de nachtelijke omgeving door overmatig gebruik van kunstlicht. Door het terugdringen van het aantal overmatige lichtpunten zal de lichtvervuiling verminderd worden. Bij de masten die blijven zal het armatuur vervangen worden door groene LED verlichting, die een positieve uitwerking heeft op flora en fauna zonder daarbij de lichtkwaliteit te kort te doen.

Verder zal de verkeersveiligheid verbeterd worden door betere bochtgeleidingen te maken en gevaarlijke punten zoals kruisingen en haakse bochten te markeren.

Gemeente GroesbeekZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 augustus, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bert

Hele goede zaak om te verminderen en LED-verlichting te plaatsen.
Ben benieuwd of de omwonenden van de Dennenkamp die een schadevergoeding eisen van Van Deurzen nu ook die boer met die megastal aanklagen vanwege de hoeveelheid licht die hij produceert elke avond en nacht 365 dagen per jaar. Dat is ook milieuvervuiling ten top natuurlijk!!
Ben bang dat zij, en de milieufreaks, nu niet thuis zullen geven.

jantje

Mensen met geldzucht zoals die geldeisende buurdratten, zullen hier denk wel over nadenken of ze die boer nog meer geld afhandig kunnen maken of dwarsliggen ipv dat die boer is gecompenseerd wordt door alle ellende die hij heeft moeten doorstaan buiten zijn schuld om! Maar nee, hij kan ook nog effe 75 mile ophoesten voor de voormalige stankoverlast aan die ratten, en niets kan zo vuil zijn als zo,n buurdratten die bij die boer wonen…vreet dit maar op ratten..baba..

Mooi dat de bochten en kruisingen gemarkeerd gaan worden , maar als ik een tip mag geven : zorg er eerst eens voor dat kruisingen , bochten en gevaarlijke punten zoals derde baan. Wylerbaan overzichterlijker worden door het onkruid weg te halen dit staat nm op veel plaatsen zo hoog dat het overzicht kompleet weg us

sjaanwilslaan

Hoi boer jan

Koolwijk

Hoi Sjaan.

jantje is zielig

He Jantje, ben je nu uitgereuteld?
Je hebt geen enkel idee waar het over gaat.

jantje

Mmmm…zou best is een reactie van een buidelrat kunnen zijn die de buidel gevuld wil hebben door andermans ellende…

wpDiscuz