MUG: Herindelingskrant beschikbaar

De herindelingskrant is deze week als bijlage bij De Rozet en het Groesbeeks Weekblad uitgekomen. Een extra katern over de herindeling is hier in te zien, geheel opgemaakt in een speciale herindelingsstijl.


Herindelingslogo MUG.

In het krantje valt onder andere nog eens te lezen over het genomen besluit door de drie gemeenteraden op 30 augustus 2012. De data van de informatiebijeenkomsten die voor de inwoners wordt georganiseerd staan ook in de bijlage. Zo zijn er in de gemeente Groesbeek op diverse locaties in totaal zes bijeenkomsten gepland.

Verder geven de gemeenten in de krant aan wat de argumenten zijn vóór een herindeling en op welke wijze de bewoners nu hun mening kunnen geven. Dit dient onder andere te gebeuren met een zienswijze. VOLG stemde tegen de fusieplannen en heeft daarop twee zienswijzen als voorbeeld vrijgegeven. Sociaal Groesbeek pleit voor een referendum en is een petitie-website gestart. De partij is tevens bezig met het verspreiden van 5000 flyers.

Het krantje sluit af met enkele veelgestelde vragen. Zo wordt er duidelijk uitgelegd waarom een referendum waarschijnlijk niet in het leven wordt geroepen en wat de inwoners op politiek niveau (denk aan stemmen voor de gemeenteraad) staat te wachten.

Voor extra informatie over de herindeling is er een website gemaakt: www.MUGherindeling.nl. Deze website komt op 7 september online. Het herindelingslogo is inmiddels ook bekend gemaakt (zie hierboven). De nieuwe naam van de gemeente zal later bekend worden.

Herindelingskrant MUG (.PDF-bestand)

Deze extra bijlage is eenmalig toegevoegd als bewaarexemplaar. Losse exemplaren zijn ook in het gemeentehuis beschikbaar.

DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 september, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Piet

Goh wat verrassend. Gemeente brengt een krant uit met daarin quotes van een paar positieve mensen, een paar argumenten waarom de herindeling er moet komen en verder wat tekst waaruit blijkt of ze ook maar een ruk om de inwoners geven.
Ondertussen is achter de schermen alles allang geregeld. Dit zijn standaardkrantjes om kotsmisselijk van te worden en die het deze week goed bij het tuinvuurtje doen.
Laat de rest van de informatie via dit soort wegen maar zitten. Het is te doorzichtig en te voorspelbaar wat ze er allemaal in zetten.

stom

Piet wat klets je uit je nek? de herindeling is super

De buurman

De beslissing is al lang genomen,ook hier wordt je weer op een zeer ondoorzichte manier genept.

Regel 1 we neppen ze regel 2 we neppen ze hoe dan ook regel 3 regel 1 treed altijd in werking inspraak dulden we niet !

Vorige week ‘pas’ besloten, nu al een krantje….hem. En als dit krantje nu voldeed aan de roep van de burgers om een eerlijk vergelijk van voor- en nadelen…..

henk

En die kleuren van het logo kloppen niet, of hebben ze bewust Millingen geen rode kleur gegeven.
Want Millingen staat nl. in het knal rood vandaar dat wij als Groesbekers daarvoor kunnen gaan opdraaien.

Paul
Precies Ik. Dit krantje wordt door een paar duizend huishoudens gelezen en als er geen internet was, dan was dit de enige manier van informatievoorziening. Helaas is dat maar 1 kant van de medaille. Zo kun je het volk dus mooi voor de gek houden. Vergeet ook niet dat onze trouwe oud burgemeester diegene is die met zijn, waarschijnlijk, verborgen Millingse agenda op 1 maart de boel in gang heeft gezet (http://www.groesbeek.nl/document.php?m=1&fileid=16249&f=711abd3c5c511bd822cd1998fc835b38&attachment=0&a=567) om Millingen uit de stront te trekken. Ik denk dat hij er deze winter extra warmpjes bij zit want de manier waarop hij het voorstel die avond er… Lees meer »
mijn naam is jaap

was burgemeester van gils ook niet burgemeester van millingen die jullie uit de stront getrokken heeft henk

henk

Waarom stemmen over hoe de gemeentes samen moeten heten.
Groesbeek is de grootste gemeente dus makelijk zat.
Millingen gem. Groesbeek Ubbergen gem.Groesbeek.
En ga zoo maar door.

Maar gaan wij als groesbekers niet meer betalen aan ontroerend goed – zuiverings kosten -ophalen huisaval ect..
Laten wij hier maar eens goed over nadenken, want als je met meer mensen hier over praat wordt dit dan wel het geval.

En alvorens wij samen gaan laat elke gemeente eerst maar eens schoonschip maken dat ze geen schulden meer hebben, en alles goed op de rail hebben.

henk

Nog even dit.

Waarom stemmen over welk rijk.
Er is al een golfbaan die rijk van Nijmegen heet, terwijl deze in het echte Groesbeek ligt.
Dus geen rijk van nijmegen of rijk van Berg en Dal.
Maar alleen rijk van Groesbeek of alleen Gemeente Groesbeek

Echte Piet.

Je doet er niks meer tegen,het Rijk heeft besloten.
Maar het gezegde;je moet geen water(Millingen aan de Rijn) bij de wijn (Groesbeek)doen zal U(b)bergen geld kosten.

wpDiscuz