[Foto’s] Buurtmarkt Breedeweg geopend

De buurtmarkt op de Breedeweg zal op vrijdag 14 september om 15:30 uur officieel geopend worden. Dit meldt de website van Pluryn. Eind maart vorig jaar gaf de gemeenteraad groen licht voor de komst van de wijkmarkt. De Groesbeekse politiek was razend enthousiast over dit initiatief.


Buurtmarkt Breedeweg. Foto en rechten: Piet Spanjers.

Locoburgemeester J.G.M. Thijssen zal officieel de opening verzorgen. De buurtmarkt verkoopt biologische en duurzame streekproducten en dient daarnaast als ontmoetingspunt voor de buurt. In de maatschappelijke onderneming werken mensen met een (arbeids)handicap. De winkel met lunchroom is een samenwerking tussen Pluryn, gemeente Groesbeek en aannemer Peter Kaal.

Coördinator Hans Nelissen van Pluryn vertelt: “De gemeente Groesbeek wilde iets doen om het gemeenschapsleven in het buurtschap Breedeweg te stimuleren en benaderde Pluryn. Pluryn wilde er een maatschappelijke onderneming van maken. Een winkel waarin mensen met een (arbeids)handicap werken en kunnen integreren in de maatschappij. Uit onderzoek bleek dat Breedeweg behoefte had aan een buurtsupermarkt en een gemeenschapsruimte. Aannemersbedrijf Peter Kaal had een geschikt pand ter beschikking.”

Buurtmarkt Breedeweg verkoopt biologische en duurzame streekproducten: groenten, fruit en wijnen. Het brood en gebak komt vers uit de eigen bakkerij. Het vlees uit nabijgelegen weiden. Nelissen: “Maar ook voor voordelige aanbiedingen kunnen bewoners van Breedeweg gerust bij ons binnen stappen. Ze hoeven voor hun boodschappen voortaan niet meer naar Groesbeek. “Buurtbewoners kunnen de lunchroom tevens gebruiken als ontmoetingsplek en activiteitencentrum. Zij zijn natuurlijk van harte welkom bij de opening. Iedereen kan op 14 september vanaf 15.30 uur binnenlopen op het adres Bredeweg 61.”

Na het vertrek van de laatste supermarkt in 2008 (Spar red.) stond het winkelpand in het hart van Breedeweg leeg. Inwoners van het dorp moeten sindsdien voor hun boodschappen naar Groesbeek,

Enkele foto’s van de verbouwing zijn te zien op de website van de Wijkraad Breedeweg.

Buurtmarkt Breedeweg heeft ook een eigen website: www.buurtmarktbreedeweg.nl

Update 14-09-2012, 20:45 uur

De buurtmarkt is vrijdagmiddag geopend. Hieronder enkele foto’s met dank aan Piet Spanjers!

Pluryn.nl, DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 september, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 17 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Mooi:)

echte stekkenberger

heel mooi

Paul

Fijn voor de mensen in Breedeweg. Ik hoop dat het goed gaat lopen.

Ik denk niet dat de supermarkt kan bestaan in de breedeweg.De laatste eigenaar van de spar deed er alles aan om de mensen behulpzaam te zijn,en er zelfs producten in te plaatsen als je er om vroeg.De mensen uit de breedeweg gaan liever naar het dorp (groesbeek) dan dat ze in de breedeweg boodschappen doen.Een winkel beginnen in de breedeweg is niet haalbaar.Het is jammer want winkelen in de breedeweg sterft uit.Ik ben zelf een voorstander voor een winkel met post agentschap en pinautomaat maar dan moeten de mensen er wel gebruik van maken anders dan is het weggesmeten geld… Lees meer »
Bruukse

Hej Jo als we zo gaan beginnen wordt het inderdaad weer niks.
De minsen uut de bruuk motte now nor dizze winkel goan anders is die over en tietje wer weg.
Hoop dat het langer get duren als de spar, dus minsen van de bruuk goj noar dizze winkel.

Realist

Ik ben zo`n voorgevoel dat de gemeenteraad binnen nu en een jaartje of 2 gevraagd wordt een subsidie te verlenen om deze winkel open te houden.

realis wat is daar dan mis mee.

Realist

@Will: Ten eerste barst Pluryn van de poen en ten tweede is de Spar niet geholpen toen die – mede door complete onbereikbaarheid door wegopbrekingen – ten onder ging. Daarbij zijn er genoeg Groesbeekse bedrijven die recent op de fles zijn gegaan en ook geen bijstand kregen. Een gemeente kan daar uiteraard ook niet in faciliteren.

vilje

nou ik vind het een goed idee ..wie niet waagt wie niet wint .ik hoop dat het goed zal gaan want ik gun het ze van harte hoor ..succes mensen ennuuhh mocht er een vacature vrij zijn als winkel medewerker bij deze bied ik me aan met me 9 jaar ervaring bij de AH AFD VLEES KAAS ZUIVEL KASSA GROENTEN EN FRUIT..

Johanna

Nou, ik ben er erg blij mee en je kunt reageren op de site als je er iets wilt gaan doen!
http://www.buurtmarktbreedeweg.nl

ijsbeer

Even een kritische noot.
Deze winkel is opgezet met een zak subsidie van o.a. de provincie. Het zij zo. De winkel profileert zich uitdrukkelijk met biologische en duurzame streekproducten (zie hun website en citaat in het bovenstaande artikel). De folder met weekaanbiedingen laat echter een doorsnee-aanbod van het goedkopere supermarktsegment zien. Wel sisi, fabriekskaas en frikandellen, maar geen enkel biologisch product!
Mijn gok: die biologische streekproducten zijn een grote schaamlap, waarmee men de subsidie heeft binnengehaald. Gewoon naar de Zuidmolen, tuinbouwbedrijf De Bron e.d. blijven gaan voor echt duurzame voedingsmiddelen.

De buurman

Mooi deze start,nu elk jaar 20000 euro nog dan kunnen ze de komende 12 jaar makelijk door.

Hoezo zul je denken nou op de wijnclub betalen ze dit al jaren!

Hoezo ondernemen op andermans kosten. Vindt dit dus een prima plan !!

Ruudje

“Bewoners van Breedeweg kunnen gerust bij ons binnen stappen. Ze hoeven voortaan niet meer naar Groesbeek”. Hoort de Breedeweg dan toch niet bij Groesbeek…of is de ‘rest’ van Groesbeek niet welkom in de buurtwinkel…

buurman hellemaal mee eens.

André

Ben erg blij dat deze buurtsuper weer terug is in de breedeweg,
Hoeven we voor de kleine boodschappen niet meer naar het dorp.
En wat maakt het uit dat ze op subsidie draaien , er zijn zoveel bedrijven en particulieren die subsidie krijgen .

Harry

Leuke winkel als iedereen in de bruuk voor de kleine boodschappen daarheen gaat kan deze winkel nog lang mee

Undercover

Inderdaad Andre en Harry, prima dat deze mensen de kans krijgen om deel te nemen aan de samenleving. Vroeger werden ze ergens achteraf weggestopt, dit is 100 keer beter. Ik ga zeker af en toe boodschappen doen in de Breedeweg.

wpDiscuz