[Update] Informatieavond hangjeugd Nijerf

Na overleg, en in samenspraak met Gemeente Groesbeek, Politie Team Groesbeek en Stichting Welzijn Groesbeek, organiseert De Treffers op woensdag 26 september een informatieavond met betrekking tot de hangplek van de jeugd op de parkeerplaats van het sportpark van de zondagtopklasser.

In de raadsvergadering van 31 mei wees Hennie Eikholt (Groesbeekse Volkspartij) al op de problematiek rondom het sportpark. “Er worden races georganiseerd over het parkeerterrein en op het Nijerf. Er wordt een gigantische bende gecreëerd en er vindt mogelijk drugshandel plaats”, aldus Eikholt. Hij vroeg het college dringend om afdoende maatregelen te nemen, want als er niet wordt ingegrepen is de kans reëel dat de buurt het zelf gaat doen.

Het beleid rondom de aangewezen hangplek en de afspraken met de jeugd hierover is nu gemaakt. Deze worden door de betrokken partijen, waaronder burgemeester Harry Keereweer, toegelicht. Tijdens de informatieavond is er ruimte voor vragen en discussie met betrokken partijen. De avond zal beginnen om 19.00 uur en duurt naar verwachting 1,5 uur.

Update 25 september 2012, 14:50 uur
Niet alleen de overlast van handjeugd bij het Nijerf wordt aangepakt, ook de automobilisten die de weg als racebaan gebruiken zijn gewaarschuwd. Er worden op de weg twee plateau’s gerealiseerd en met de politie is afgesproken dat er met een lasergun snelheidscontroles worden uitgevoerd. Dit zijn vooralsnog de eerste maatregelen. Mochten deze niet toereikend zijn zal de gemeente meer maatregelen nemen. Er komen al langer klachten binnen over automobilisten die te hard over deze weg rijden.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 september, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 36 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Neutraal

Hebben de ouders van een van de jongeren niet toevallig een flinke achtertuin waar de jeugd lekker samen kan zijn? Misschien dat ze zich dan wel geroepen voelen de boel na vertrek netjes achter te laten.

Paul

Als ze dan toch in de buurt van een sportveld zijn kunnen ze beter ff wat sportkleertjes aan doen en de tijd een beetje nuttig besteden. Alhoewel, ik vraag me af of dit soort figuren zich in het veld normaal kunnen gedragen.

bij het bevrijdings museum is het ook al elke keer een grote klerezooi,kunnen die gaste nou hellemaal niets anders bedenken als in hun auto een beetje te vrete en te zuipen en alles maar onder hun auto te gooien.

neutraal

Je moet voor de gein op zondagmorgen eens naar de speelweide in het bos wandelen. Het lijkt er wel een vuilnisbelt. Elke week weer.

Sinds dat de politoe en de treffers met de jongens hebben gepraat, gedragen ze zich beter, behalve al de rotzooi die ze achterlaten!!

Helen

Neutraal,bij de speelweide zie ik MEER dan hangjongeren,DUSSSSS.

Neutraal

@Helen
Het artikel gaat over de jeugd op het Nijerf maar het mag duidelijk zijn dat ik het met je eens ben dat het probleem niet leeftijdsafhankelijk of plaatsgebonden is. Blijkbaar is het niet mogelijk handhavend op te treden en laat de samenleving het toe dat zij enorm wordt vervuild door lieden die de draak steken met orde en netheid.

Undercover

Laat de hangjongeren maar eens een kijkje nemen in het wald vlakbij het Binnenveld (spoor). Er is daar een plek voor hangouderen, die nemen het afval altijd mee en laten het keurig achter. Maar ja ouderen hebben ook respect voor mens en natuur.

Bert

Nou, het blijkt wel een ernstig probleem te zijn gezien de ene negatieve duim bij de reacties!!
Als de gemeente daar nou eens iets aan zou doen ipv toestemming geven voor de landschapsvervuiling aan de zevenheuvelenweg waar ik ongewild tegen het hoofd van een cristendemocraat aan moet kijken als ik voorbij kom.
De hangjongeren kunnen alleen maar op heterdaad worden betrapt maar dat lukt uiteraard nooit omdat ze ‘m gauw smeren als de politie er aan komt.
Vanaf vandaag een hangjongerensamenscholingsverbod in laten gaan helpt misschien. Mooi woord voor scrabble trouwens.

Hangjongerensamenscholingsverbod vind ik erg overdreven.
Beter maken ze een plek voor hangjongeren mét prullebakken waarop gecontroleerd wordt. Jongeren moeten ook een eigen plek hebben voor zichzelf anders wordt het alleen maar erger!

Bert
Dat werkt natuurlijk niet want die jongeren willen juist niet staan waar men een plek voor ze heeft ingericht. Dat is in het verleden al bewezen. Dat zou ook te makkelijk zijn voor de controles en die willen ze nou juist niet krijgen. Met prullenbakken plaatsen leer je hen geen fatsoen te hebben. De opvoeding is aan de ouders geweest en niet aan anderen. Dat dit qua normen en waarden niet gelukt is zegt ook veel over die generatie ouders. Ze zullen zelf moeten laten zien dat wij ongelijk hebben en zich anders gaan opstellen en gedragen. Maar ja, drank… Lees meer »
Undercover

Mee eens Bert, laatst bij de Siep (aan het water)lag een groep van ongeveer 15 jongeren ongeveer 3 meter van een afvalbak waar echter niemand gebruik van maakte. Ze lieten een verschrikkelijke rotzooi achter.

Komt er nog iemand op het Treffersveld, wordt die ook nog weggejaagd….rotzooi genoeg daar

Marco
Hangjongeren in combinatie met drugstoeristen zorgen al jaren voor grote overlast. Overlast bestaat m.n. uit het achterlaten van ongelooflijk veel troep. Vooral in het bos (straal van 500 meter rond de Wolfsberg) is dit een groot probleem. Jarenlang heb ik samen met vrijwilligers mee opgeruimd. Het resultaat: maandelijks ca. 10 vuilniszakken. Ik ben er mee gestopt; dweilen met de kraan open; zo onnodig en zinloos. De vuilnisbak staat binnen handbereik. Dezelfde categrie bevuilt de bermen kangs de wegen. Gemeente, politiek en wethouders meerdere malen op de hoogte gebracht. Zij stellen dat het ‘Staatsbosbeheer’ betreft. Enorm kortzichtig. Dagelijks wordt er op… Lees meer »
Marco

Uiteraard bedoel ik asociale lui. Schrijffout SVG autocorrectie.

De ervaring bij de AH leert dat dit 1,5 jaar duurt. De gemeente en welzijn, plus de politie, doen alleen maar leuk praten met de hangjongeren. Begin daar zelf maar niet aan. Rotzooi opruimen kennen ze niet!.

lonneke

Ach laat die grote kinderen toch allemaal
mooi spelen.
ze doen toch verders niks.
ze beroven niemand.
ze randen niemand aan.
ze slaan je kop niet in.
Wat weegt zwaarder Rotzooi of dat.
enne overal ligt Rotzooi.
vooral bij hele gezinnen in de voortuin.
waar de stank niet te harden is.
die kennen ook geen troep opruimen.
Waarom doen ze altijd zo moeilijk
over de jeugd.

Undercover

lonneke, heb je dat van je ouders meegekregen of ben je zelf zo geworden?

Lonneke zal wel niet bij die hanggroep horen, die zijn siwiezo niet zo vroeg erbij!.

Nog effe en dan kunnen ze allemaal naar de stekkenberg daar gaat de gemeente een container neerzetten kunnen ze lekker binnen blowen en biertjes drinken,waarschijnliek bedoelen ze dat met 50.000 euro uittrekken om de stekkenberg wat populairder te maken om zo leegstand in de nieuwe buurt te voorkomen en dan zijn ze bij De Treffers weg,Germania doet schijnbaar niet zo moeilijk.

wpDiscuz