Met verf bespoten kat gedumpt in Groesbeek

Vrijdagochtend hebben mensen bij de gemeentewerf in Groesbeek een vreemde vondst gedaan. Er is daar een dode kat, bespoten met gele verf, gevonden. Dit meldt de Dierenpolitie Gelderland-Zuid.

Het is onduidelijk of het beestje al dood was voordat het met verf werd bespoten, of niet. Getuigen kunnen zich melden bij de DierenAmbulance Nijmegen (DAN) via 024-3550222. Ook de Dierenpolitie Gelderland-Zuid heeft gereageerd en verzoekt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er een lugubere vondst in de regio wordt gedaan. Eind augustus werd er in Millingen nog een zak met 18 doodgeslagen cavia’s gevonden.

DeGroesbeek.nl, Dierenpolitie GLD-ZuidTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 september, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 24 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Wat erg zeg!!!

minoes

Een kat is geen cavia!Bij een kat kan je denken aan overlast en een buur die doordraait..om welke reden dan ook.Van de cavia van de buren zal niet snel iemand last hebben….

Neemt niet weg dat de baasjes van de beesten horen te zorgen dat ze veilig kunnen leven en ze nergens tot last zijn en hoor je beesten geen pijn te doen.(of nog erger)

Een dier dood maken,verfen en dan ook nog dumpen lijkt helemaal nergens op en ik hoop dat men de dader(s) snel vinden en er een mooie straf voor is!

Sjonnie

Wat een idioten lopen er toch rond. En doordraaien omdat een dier natuurlijke behoeften doet in de natuur (in de meeste gevallen een tuin), dan ben je als menselijk ras ook niet helemaal lekker in je bovenkamer. Maak je liever druk om belangrijke zaken in deze wereld.

Er is trouwens geen mooie straf voor, welkom in Nederland.

Grrr

Onze kat is ook al meerdere malen bespoten met gele verf. Als ik ooit te weten kom wie de dader is, is ie nog niet klaar met me!

Paul

Het zou goed zijn voor het MUG-huwelijk als ze in Ubbergen nog een paar honden doodschoppen. Hebben we alle gemeenten gehad en is er tenminste nog 1 ding wat ze gemeen hebben. Kunnen ze mooi in het herindelingskrantje zetten.

schuifie

Onze kat is inderdaad ook al meerdere malen geel thuis gekomen. Ongeloofelijk dat er mensen hier in Groesbeek rondlopen die zoiets kunnen doen. Als ik er achterkom spuit ik hem vol gele verf, midden in zijn gezicht.

Undercover

Paul, wat heb jij een zieke geest kerel.

Undercover

Waar in Groesbeek zijn jullie katten geel gespoten?

Paul

Wel opvallend ja dat er meerdere katten in dezelfde kleur worden gespoten. Kattenhater actief?

Dierenpolitie Gelderland-Zuid

Graag vernemen wij meer informatie over deze zaak die we reeds in behandeling hebben. Tel 0900-8844 dierenpolitie gelderland zuid.vast dank!

Helen

In en intriest zeg.
Hoop dat iemand iets gezien heeft.

stom

Verschrikkelijk hier met die minduimpjes. Zeker kattenhaters

Heel ziek dit, mensen die zoiets doen gun ik precies hetzelfde. dood maken en spuiten.

Triest

Te triest voor woorden . Neem geen dieren als je er niet voor kan zorgen ! Of het nu een Cavia is of een Hond, Kat wat dan ook . Het zelfde mee doen en laten leiden tot zun eind…

bello

Wat vreemd dat er nu opeens meer mensen opduiken met een gele kat!Als jullie dat al hadden doorgegeven was dit al bekend geweest en deze kat wellicht het leed bespaard gebleven!

Kattenhaters worden gemaakt door een omgeving waarin veel katten zijn welke jouw tuin als uitlaatplek gebruiken!Een kat is voor velen een makkelijk dier..eten geven en dan lekker naar buiten!Is hetzelfde als hangjeugd…daar genieten andere mensen ook niet van!Maarja..zolang katten overal gratis af te halen zijn en mensen alleen aan henzelf denken en niet aan de omgeving zal dit probleem blijven.

Neemt niet weg:van andere dieren,mensen,spullen ed. blijf je af!

Mark

Bello, een kat is van nature een roofdier. Een kat heeft ruimte nodig! Een kat begraaft netjes zijn behoeftes. Daarentegen hebben anderen mensen honden die overal lopen te schijten. Bij mij op de stoep of in de speeltuintjes….ik vraag me af wat erger is.

Blijf met je poten van andermans dier af. Onze kat is ook weleens 2x bespoten in het gebied kak-buurt.

bello

@Mark:hondenstront is net zo erg!Maar daarbij hoort het baasje op te letten en de boel op te ruimen..maar ik heb nog nooit een baasje achter een kat aan zien lopen met een schep of zakje!En als het een roofdier is,is het dus niet geschikt als huisdier!
Een hoop mensen houden hun kan gewoon binnen of zetten een stuk van de tuin af.Maar ik ken meer mensen zonder een kat die op kosten worden gemaakt als zij die beesten niet in de tuin willen.

Ruudje

@Mark, denk jij nu werkelijk dat er in de kak- buurt zoiets niet gebeurt. Bovendien begraaft een kat zijn behoefte’s niet netjes. Familieleden van mij hebben, voordat hun kinderen de tuin in gaan, nogal wat werk om de kattenkak uit de tuin te verwijderen. Dat is een ergernis, maar buiten dat mag er nooit een reden zijn om een dier, in dit geval een kat, zoiets vreselijks aan te doen. Geen enkel beestje verdient deze mishandeling.

De dader moet hetzelfde lot ondergaan als het diertje. Dan doen ze zoiets geen 2de keer meer, klaar.

kees

stem op De Partij voor de Dieren, i.p.v op blaasbalken te stemmen die toch niets doen.

wpDiscuz