Vijfde Rock 2 Da Bone in Maddogs

Zaterdag 15 september organiseert OJC Maddogs in Groesbeek voor de vijfde keer ROCK 2da BONE. Stond de vorige editie nog in het teken van blues-rock en indie-rock, dit keer staan er stonerrock en psychedelische rock op het programma.


Emperors. Zaterdag 15 september te zien in Maddogs.

Achtereenvolgend zullen de bands The Liquid Machine, Kayser Karel, Emperors en Radar Men From The Moon optreden. Het programma begint vroeg. Er wordt gestreefd om voor middernacht klaar te zijn, zodat bezoekers van buiten Groesbeek nog met
het openbaar vervoer naar huis kunnen.

Radar Men From The Moon

De avond zal worden afgesloten door Radar Men From The Moon. Deze drie mans formatie uit Eindhoven maakt instrumentale psychedelische rock, ook wel space-rock genoemd. Vorig jaar bracht de band haar eerste EP uit, getiteld ‘Intergalactic dada & Space trombones’. Deze schijf kreeg lovende kritieken in binnen- en buitenland. Onlangs nam Radar Men From The Moon het full length album ‘Echo forever’ op, waarmee de stijgende lijn van de vorige schijf wordt voortgezet.

Emperors

De derde band van de avond is zeker geen onbekende voor Maddogs, namelijk het Nijmeegse Emperors. Wie het in Nijmegen Rockcity heeft over drive, groove en riffs komt al snel terecht bij Emperors. Een stonerrockband die deze begrippen al sinds 2005 gestalte geeft. De band begon in 2005 als “Emperors Of The Black” met het spelen van covers van bands als Kyuss, Fu Manchu en Blind Dog. In 2010 begon het bij de keizers te kriebelen; de creativiteit moest eruit. Emperors begon daarom met het schrijven van eigen werk. Ze spelen nu hún Stonerrock; zo hard als steen, subtiel waar het kan en agressief waar het moet. Stoer groovende muziek met een scherpe rand waarin de stonerhelden van de Emperors zeker nog zijn terug te horen.

Kayser Karel

Als tweede staat de winnaar van de talentenjacht De Roos Van Nijmegen 2011 op het programma; Kayser Karel. Denk aan zware, slepende gitaarriffs en een eigenzinnig stemgeluid. Vermeng dit met oneven maartsoorten en invloeden vanuit Noise, No Wave, en Indie. Stem vervolgens je gitaar zes tonen omlaag, draai je versterker wijd open en je hebt het geluid van Kayser Karel. De band begon slechts 2 jaar geleden als een onschuldig muzikaal experiment van drie jonge honden. Nu spreidt Kayser Karel zijn macht zich uit en plundert ze er gretig op los. Kayser Karel won de Roos van Nijmegen, sloeg vervolgens genadeloos toe in de Gesel van Gelderland en speelde onlangs in de landelijke finale van de Sena PopNL Award.

The Liquid Machine

De opener van de avond is ook zeker niet de minste. The Liquid Machine won namelijk dit jaar De Roos Van Nijmegen. Deze band staat voor een goede dosis hardrock met stevige groovend karater; strak en pakkend! De jongens proberen er geen doekjes om te winden maar spelen harde “in-your-fafe” composities waar een onvermijdelijk hoofd knikkend ritme een grote rol speelt. Beïnvloed door muziekstromingen van hardrock/metal tot jazz leveren deze gasten dynamische nummers waar je op wil bewegen.

OJC Maddogs opent om 20:00 uur haar deuren. The Liquid Machine trapt af om 20:30 uur. De entree bedraagt € 5,00. Meer informatie is te vinden op www.ojcmaddogs.nl.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 september, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Vijfde Rock 2 Da Bone in Maddogs

Reageren is niet toegestaan.