12 september: Tweede Kamerverkiezingen

Het zal u niet zijn ontgaan dat u op woensdag 12 september uitgenodigd wordt om uw stem uit te brengen voor de verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

In de gemeente Groesbeek staat het u vrij om in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te gaan stemmen. Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter uitkomt om in een ander stemlokaal te stemmen dan kan dat.

Identiteitsbewijs

Als u gaat stemmen moet u naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs overleggen.
(Paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Voor deze verkiezingen geldt dat het identiteitsdocument maximaal vijf jaar verlopen mag zijn. Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen. U brengt uw stem uit op een stembiljet.

Waar kunt u stemmen?

Omdat u met een stempas overal binnen de gemeente mag stemmen, vindt u hieronder een overzicht van de lokaliteiten waar een stembureau is gevestigd:

Groesbeek centrum
Gemeentehuis, Dorpsplein 1
De Meent, ingang de Meent 2
Sportzaal BIGA, Cranenburgsestraat 112b
Clubhuis De Baon, Stekkenberg 49
De Mallemolen, Kloosterstraat 11
Sporthal Heuvelland, Ambachtsweg 8
Clubgebouw De Treffers, Nijerf 1
Pluryn, Zevenheuvelenweg 16

De Horst
Dorpshuis De Slenk, Reestraat 2

Breedeweg
Clubhuis De Körf, Kerkpad 7
De Sleutel, Bredeweg 71

Berg en Dal
Vijverhof, ingang Johannaweg (kapel)
Kerstendal, Kerstendalseweg 17

Heilig Landstichting
’t Zaaltje, Carmelweg 4

De stemlokalen zijn geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur.

Verkiezingen 2010

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 werd PvdA de grootste in Groesbeek. Van de ~15.000 stemgerechtigden brachten uiteindelijk 11.500 inwoners een stem uit. 2327 burgers stemden op de PvdA (20,5%), 800 minder dan in 2006. De PVV werd de tweede partij in de gemeente met 2156 stemmen en dat was bijna een verviervoudiging ten opzichte van 2006. Het CDA haalde net geen 2000 stemmen en werd derde.

DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 september, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on 12 september: Tweede Kamerverkiezingen

Reageren is niet toegestaan.