PvdA de grootste in Groesbeek

De PvdA is tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 de grootste partij in de gemeente Groesbeek geworden. De partij kreeg 2962 (25,7%) stemmen. Ongeveer 11.500 inwoners brachten hun stem uit. Dit is donderdag bekend geworden.

Verkiezingsuitslag in Groesbeek

De VVD werd tweede met 21,6% (2495) van de stemmen. In het heuveldorp koos 15,8% (1831) van de stemgerechtigden voor de SP. De partij van Emile Roemer werd daarmee derde. Groesbeek kent 15.210 stemgerechtigden. De opkomst was 75,7% tegenover 75,9% in 2010. Men kon in de gemeente Groesbeek bij 14 stembureau’s terecht.

Verkiezingen 2010

Tijdens de verkiezingen in 2010 was de PvdA met meer dan 20% van de stemmen (2327) ook al de winnaar in Groesbeek. De PVV (19% / 2156) en het CDA (17,5% / 1983) werden respectivelijk tweede en derde. De VVD won de grote verkiezingen toentertijd, maar het kabinet met het CDA en gedoogsteun van de PVV viel al na 1,5 jaar.

Verkiezingen 2012

In Nijmegen werd de PvdA zoals verwacht de grootste partij: 32,2%. Ditzelfde gebeurde ook in Millingen aan de Rijn: 33,1%. In Ubbergen was het beeld niet anders en ook die gemeente kende dezelfde winnaar met 26,8% van de stemmen. De landelijke verkiezingen zijn gewonnen door de VVD van Mark Rutte. De exacte zetelverdeling zal later bekend worden. 12.696.193 kiesgerechtigden mochten woensdag hun stem uitbrengen. Ongeveer 75% deed dit.

Totale uitslag Groesbeek


Uitslag verkiezingen 2012 in Groesbeek. Klik op het plaatje voor groter formaat. Bron: Parool.nl

Uitslagen Tweede Kamerverkiezingen 2012 (ALGEMEEN).
Uitslagen Tweede Kamerverkiezingen 2012 (NIJMEGEN).
Uitslagen Tweede Kamerverkiezingen 2012 (MILLINGEN AAN DE RIJN).
Uitslagen Tweede Kamerverkiezingen 2012 (UBBERGEN).

DeGroesbeek.nl, NOS, Parool

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 september, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hallo bij deze wil ik even iets kwijt. Ben gisteren met onze zoon [die licht gehandicapt is]gaan stemmen in heuvelland. Omdat onze zoon slecht ziet moest hem even uitgelegd worden wat en hoe hij dat moest doen. Maar aangezien er een paar vrouwen achter de tafel zaten die dachten dat ze het beter wisten en honds brutaal overkwamen om te zeggeggen dat er niet twee man in het hokje mogen. Heeft onze zoon uit verdriet en angst maar iets ingevuld om zo snel mogelijk weg te komen. Hij had het er vanmorgen nog over en was zeer verdrietig en beledigd.… Lees meer »

Kleine toevoeging voor de dames die het niet meer weten dit was om 19.30 uur

Buurt

Die kwamen inderdaad erg betweterig en chagerijnig over…

frustie

Het waren van die domme dozen achter het tafeltje die niet wisten waar ze mee bezig waren.blond-blond en nog eens blond.
bedankt voor jullie begrip.

Paul
Domme mutsen. Voor zulke gevallen maak je toch een uitzondering? Ik weet niet of dat ook echt een regel is en waarom dat dan is. Want hoe vaak ga je nu met 2 man in zo`n hokje staan? Die jongen heeft even wat uitleg nodig, dat is toch geen probleem? In dit geval zijn de verkiezingen “beinvloed” (niet dat het voor de uitslag wat uitmaakt, maar jullie snappen me wel), want die jongen heeft nu, door betweterigheid van die kutjes, op een partij gestemd waar die misschien niet eens op wilde stemmen. Dus wat heb je liever? Twee man in… Lees meer »

Via-via heb ik vernomen dat ze ook nog eens verkeerd hebben geteld (iets van 20 stemmen verschil ofzo) 😀

Gijs

@x er zijn maar 22 mensen op dat stembureau geweest

wpDiscuz