Bevrijdingsfestival en kindervrijmarkt

Op zondag 23 september a.s. organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek een groot Bevrijdingsfestival ter gelegenheid van de 68ste verjaardag van Operatie Market Garden en de bevrijding van het Rijk van Nijmegen.


Amerikaanse paras vanuit een Dakota boven Groesbeek (17 september 1944). Foto: Archief Bevrijdingsmuseum. Rechten: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

Dit wordt herdacht en gevierd met het programma ‘Remember September’ in en rond het Bevrijdingsmuseum van 10.30 tot 17.00 uur. Er is een kindervrijmarkt waar de kinderen van alle basisscholen uit het Rijk van Nijmegen hun spullen te koop mogen aanbieden. Reserveren is niet nodig. De jonge bezoekers kunnen zich ook uitleven in de workshops van de Circuswinkel en striptekenaar Fred Marcus.

Daarnaast is er levende muziek en kan er gewandeld en geknuffeld worden met de ezel van de Ezelboer. Ook kunnen kinderen ergens een plekje opzoeken en bijvoorbeeld eigen muziek maken of een voorstelling geven. Tussen 10.00 uur en 13.00 uur voert de Parachute Group Holland een dropping uit in de nabije omgeving van het museum vanuit een Dakota transportvliegtuig onder het wakend oog van een groep Britse Market Garden veteranen.

Verder zijn er de hele dag door op het buitenterrein spetterende live optredens van o.a. doedelzakspeler McSpierburg, accordeonspeler Pieter Geijsberts en de Bill Baker’s Big Band: een spektakelshow met muziek uit de jaren ’30 en ’40. We kennen deze muziek allemaal: Vera Lynn, Doris Day, Glenn Miller en vele anderen. Ook is er een optreden van het dweilorkest Fantatteme. Daarnaast de gehele dag: de Euregio Vrijheidswandeling, een schitterende wandeling door het gebied van Market Garden en dwars door het museum. Voor inschrijving zie ook www.wandeleninvrijheid.nl.

Speciale entreeprijs voor het hele Bevrijdingsfestival: kinderen t/m 12 jaar gratis, kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen € 4,- pp, dit is incl. parkeren, buitenprogramma en entree Bevrijdingsmuseum! Het innemen van een plaats op de kindervrijmarkt is mogelijk vanaf 8.30 uur. Let op: ouders kunnen tot 10.30 uur hun kinderen gratis met hun spullen installeren op de kindervrijmarkt. Daarna geldt voor volwassenen het tarief van € 4,- pp.

Alle inwoners uit de regio, het land en daarbuiten zijn van harte welkom!

Meer info: www.bevrijdingsmuseum.nl

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 september, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bevrijdingsfestival en kindervrijmarkt

Reageren is niet toegestaan.