Bruiloftsbus MUG: Data en locaties

In hun raadsvergaderingen van 30 augustus hebben de drie afzonderlijke gemeenteraden een motie aangenomen van de PvdA over de inzet van een informatiebus, ook wel “De Bruiloftsbus” genoemd. De bus is een mobiel informatiepunt waar u met al uw vragen en opmerkingen over de gemeentelijke herindeling terecht kunt.

Door de bus in te zetten tijdens de wijnfeesten in Groesbeek en op weekmarkten en andere locaties binnen de gemeenten Ubbergen en Millingen aan de Rijn kunt u gemakkelijk even naar binnen lopen. De in de bus aanwezige collegeleden en raadsleden staan voor u klaar om met u in gesprek te gaan over de herindeling.

U kunt ook ter plekke mondeling of schriftelijk uw zienswijze op het herindelingsontwerp indienen. Als u liever mondeling uw zienswijze indient dan kunt u hiervoor terecht bij de aanwezige collegeleden. Uw zienswijze moet namelijk wel worden vastgelegd. Voor het schriftelijk indienen van een zienswijze zijn standaard invulformulieren beschikbaar.

Hieronder vindt u de data en standplaatsen van de informatiebus.

Millingen aan de Rijn
Woensdag 3 oktober:
09:00 – 13:00 uur Prinses Irenestraat

Ubbergen
Zaterdag 22 september:
09:00 – 10:00 uur Winkelcentrum Beek
10:30 – 11:30 uur Reinier van Ooiplein Ooij
12:00 – 13:00 uur Kerkplein Leuth

Groesbeek
Dinsdag 25 september:
09:00 – 13:00 uur Voor het gemeentehuis

Zaterdag 29 september:
11:00 – 17:00 uur Dorpsstraat

Er zijn ook informatieavonden gepland. De data en locaties daarvan staan in de herindelingskrant MUG (.PDF-bestand).

Dossier herindeling MUG.

Website MUG Herindeling, DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 september, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Realist

Wat een carnaveleske poppenkast! Zienswijzen indienen op voorgedrukte formulieren. Die zienswijzen worden, zoals altijd, voor kennisgeving aangenomen en de schijn van inspraak tracht men zo op te houden.

HansPeters

Naar mijn mening heb je gewoon gelijk Realist. Nee dan de locaties waar die bruiloftbus in Groesbeek te vinden is.
Het gemeentehuis is toch een huis voor iedereen wat maakt het dan uit of dat ie d’r niet of wel is? Ik heb tegen deze flauwekul gestemd. Achteraf vind ik dat maar goed ook, als je dan al perse met zo’n bus moet rijden, dan mag je toch verwachten dat deze in iedere dorpskern komt. Weggesmeten geld dus weer.Laagdrempelig het argument van de indieners van de motie, wat voor een flauwekul zeg

henk
Toch vind ik het geen slecht idee, het is tenminste iets. Hans, jij bent uiteraard tegen, maar wat je nu wel wilt maak je nooit bekent. Hoe zie jij het dan in 3 jaar. Groesbeek is te klein en heeft al weinig werkgelegenheid te bieden,misschien met een sterkere grote gemeente wel. Bij Nijmegen willen we toch ook niet, erger me nog steeds aan die bordjes welkom in het rijk van Nijmegen. Dat referendum en die site lopen niet, dus de Groesbekers vinden het wel best. Net als dat ze het landelijk best vinden. Ieder voor zich en … voor allen.… Lees meer »
Sjonnie

Hoe zit het met de nieuwe naam van de gemeente? Is er al bekend wanneer de gemeenteraden die naam gaan kiezen (wij mogen het tenslotte niet als burgers). Ik hoop dat ze het gewoon bij Groesbeek houden, veel werkt nu ook via die naam dus dat is alleen maar makkelijker.

HansPeters
Henk, Ik was tegen omdat ik een samen gaan met deze twee gemeenten niet zie zitten. Groesbeek heeft een algemene reserve van 30 miljoen, Millingen geen maar wordt schoon opgeleverd. Heb je de kranten gelezen betreffende het grondbeleid? Die stukken stonden na de beslissing in de krant. Groesbeek heeft weinig werkgelegenheid maar Millingen nog veel minder. Ubbergen heeft een weerstandvermogen van zo’n 2, Millingen 1,2 en Groesbeek 9,4. Ik kan er 1of2/10 vanaf zitten. De nieuwe gemeente heeft een weerstandvermogen van 6 en beetje. Die nieuwe gemeente heeft dat weerstandvermogen door inbreng van Groesbeek. Ik denk dat zoals het nu… Lees meer »
Ruudje

” De Bruiloftsbus”………..

Ruudje

De Scheidingsbus……..zou deze er ook nog komen? Wat ‘n naam zeg, De Bruiloftsbus. Hopelijk wordt hier verder geen aandacht aan besteedt in andere media want ik zou me behoorlijk schamen, alleen al om deze naam.

maikel

@ henk ik citeer” Groesbeek is te klein en heeft al weinig werkgelegenheid te bieden,misschien met een sterkere grote gemeente wel. als groesbeek nou eens de werkzaamheden die in groesbeek is zoals bv de nieuwbouw van de stekkenberg aan groesbeekse aannemers gunt zouden er meer groesbekers aan het werk zijn…toch?

HansPeters
@Maikel het lijkt er op dat je mijn inbreng in de vergadering van 30-8 betreffende de scharnier functie gehoord hebt. Hieronder volgt noem het de ruwe tekst We gaan van het geld onder andere het clientenbestand bijstand actualiseren. Voor ons is het onbegrijpelijk dat dit nog steeds niet gedaan is. Wanneer gaat dit echt gebeuren voorzitter? Verder hebben wij reeds meerdere malen voorgesteld om zicht te krijgen op de aankomende bijstandhoos,wij zagen liever pre activiteit in deze Laten we eerst maar eens zorgen dat onze ZZP’ers werk hebben en werk houden, laten we vooral die werkgelegenheid welke we als gemeente… Lees meer »
henk
Beste Hans, dat het slecht gesteld is met Millingen weten we, maar dat je iemand helpt is ook goed, denk aan de voedsel bank, zo moet je dan ook maar met Millingen zien. Die bus is idd. weggegooid geld. Hoe zou Groesbeek ervoor staan over 3 jaar als ze alleen doorgaan? Maikel, jouw idee is leuk alleen logisch dat een gemeente kiest voor de aannemer die de laagste prijs geeft. o.a. heel wat groesbeekse dakdekkers bedrijven zitten in het westen, moeten die dan ook zeggen wat moeten die hier,. Ik werk ook in de stad omdat je nu eenmaal niet… Lees meer »
maikel

@henk je hebt gelijk alleen is de tijd nu iets anders.die dakdekkers zitten niet meer allemaal in het westen want er komen er steeds meer thuis te zitten!er moet beseft worden dat dat het geen tijd meer is zoals voor 2008.toen kon het allemaal niet op maar nu niet meer,het is verschrikkelijk dat je als metselaar van 54 en 30 jaar in de bouw hebt gewerkt en nu thuis zit je smorgens de busjes uit weet ik veel waar hier ziet werken,en de bussen met polen ziet vertrekken.

henk
Ja Maikel, zo gaat het helaas met heel veel dingen. De prijzen zijn allemaal veranderd ten nadelen van de gewone man. Toen wij bouwde koste een metselaar 20 gulden per uur, nu vragen ze €30 p/u ze hebben zich zelf ook in de vingers gesneden, en eerlijk gezegd een Pool werkt voor nog geen €15 p/u dus tel uit je winst.Maar het zijn niet alleen de bouwvakkers in de horeca precies het zelfde toch niet normaal €2 of meer voor een klein potje bier, geen wonder dat ze eerst gaan indrinken met bier van de Aldi. Afschaffen die euro, met… Lees meer »
maikel

helemaal mee eens henk!

maikel

en over dat mug gedoe…ik kan mij een groesbeeks boekje herinneren dat gaat over dat den haag het dialect wil verbieden en heel groesbeek in opstand komt. een erg leuk verhaal maar weet de titel niet meer. zou werkelijkheid kunnen worden door dat mug gedoe.ik persoonlijk wil het niet,groesbeek is altijd een apart dorpje geweest en ik ben er echt trots op,zo verliest groesbeek haar prachtige identiteit..zo jammer…een trotse groesbeker….nog!

Martijn schmiermann

@hans,
1 Je was niet tegen de herindeling, maar hebt geen standpunt ingenomen en bent bij het vaststellen van het herindelingsvoorstel weggelopen uit de raad.
2 het inzetten van de bruiloftsbus is de uitvoering van een aangenomen motie door een bijna volledige raad en is een middel waarmee we op een andere wijze informatie verstrekken en verkrijgen over het herindelingsontwerp. Inwoners proberen te betrekken bij deze belangrijk te nemen beslissing zou ik zeker niet willen afdoen als flauwekul of weggegooid geld; dat doe ik ook niet bij je petitie over het referendum.

Marcel

@Martijn,
Als jullie werkelijk de inwoners bij deze ‘belangrijke beslissing’ hadden willen betrekken, dan hadden jullie het besluit over de herindeling door de inwoners zelf moeten laten bepalen in een referendum. Want het enige dat die inwoners nu nog kunnen, is bijdragen in de marge, want de wijze heren van de Groesbeekse raad hebben voor hen al besloten dat Groesbeek samen moet gaan met M en U. Weggegooid geld is het dus zeker, die bruiloftsbussen mosterd na de maaltijd, een maaltijd die Groesbeek niet eens goed gesmaakt heeft.

wpDiscuz