Groesbeek actief met Dick Brunas verkeersprogramma

Groesbeek is de eerste Gelderse gemeente die met een gecombineerde aanpak alle basisscholen, gemeente en ouders laat samenwerken met het ‘Leer in het Verkeer’-project.

Wethouder Theo Giesbers reikte woensdagmiddag de leskist ‘Leer in het Verkeer’ uit aan alle tien basisscholen in die gemeente. De leskist is gebaseerd op de illustraties van de tekenaar Dick Bruna en laat kinderen spelender-wijs kennis maken met het thema verkeer.

De wethouder, directies van basisscholen, leerkrachten en (verkeers)ouders zich verzamelden zich woensdagmiddag in de raadzaal in het gemeentehuis van Groesbeek. Hier vond het uitreiken van de leskisten plaats. Aansluitend werden buiten bij het zebrapad voor het gemeentehuis de borden en stoeptegels met een rijmpje onthuld. Daarna gaf Ingrid van Berkel namens het Verkeerseducatieloket (onderdeel ROVG) een presentatie over het gedrag van kinderen van 4 tot en met 6 jaar in het verkeer. Het aanbieden van de leskisten is een gezamenlijke actie van diverse overheden: gemeente Groesbeek, Stadsregio Arnhem Nijmegen en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG).

ROVG enthousiast over actief betrekken jonge kinderen bij verkeersveiligheid

Berry van Houten is als secretaris van het ROVG enthousiast over het actief betrekken van jonge kinderen bij verkeersveiligheid: “Het verkeer wordt steeds complexer en veel kinderen zitten vaak -passief- op de achterbank. Via dit lespakket maken de kinderen spelenderwijs en al op jonge leeftijd actief kennis met de thema’s verkeer en veiligheid. Juist bij hen kunnen we veel bereiken. Daarom geven wij als ROVG, samen met de Stadsregio Arnhem Nijmegen de Groesbeekse basisscholen een leskist. De gemeente draagt haar steentje bij, door het plaatsen van een aantal lesborden en tegels in de schoolomgeving.”

Marcel Tjin, eigenaar GreenLight Company en initiatiefnemer van Leer in het Verkeer: “Het pakket maakt kinderen tussen 1 en 6 jaar bewust van de gevaren in het verkeer. Ze maken zo alvast kennis met verkeersborden en verkeersregels. Met de lespakketten, de hulpborden en -tegels en de verteltassen krijgen de kinderen de mogelijkheid om in een veilige schoolomgeving te oefenen met specifieke verkeerssituaties.”

Leskist stimuleert veilig verkeersgedrag

De leskist is gericht op groep 1 en 2 van de basisschool en bevat diverse les- en spelmaterialen die gebaseerd zijn op de vrolijke illustraties van tekenaar Dick Bruna. Om de veiligheid op straat te bevorderen, plaatst Groesbeek in overleg met verkeersouders ook een aantal lesborden en stoeptegels – met Dick Bruna afbeeldingen – in de directe omgeving van de tien basisscholen. Om de ouderbetrokkenheid verder te vergroten, krijgt elke basisschool daarnaast ook twee ouderverteltassen. Zo kunnen ouders ook thuis met hun kinderen praten over verkeersveilig gedrag.

Verkeerseducatieloket.nlTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 september, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kees

Hoezo veiligheid op straat te bevorderen voor kinderen en dan in het buiten gebied lantarenpalen weg halen.wonen daar dan geen kinderen en daar word al helemaal geen 30 gereden.

Richard

en zo is het..

Slechte timing dit is weer het ene uiterste met het andere en weer nergens over nagedacht en weer impulsief gehandeld.
Ik denk dat met het weghalen van die lantaarnpalen niet echt aan de kindveiligheid gedacht is,die moeten dus in het donker naar school en naar sport.

wpDiscuz