Feestelijke presentatie in Het Groeske

Vrijdag 5 oktober is er in park Het Groeske, het groengebied tussen Hoflaan en Mariëndaalseweg, een feestelijke presentatie van alle tekeningen, maquettes en ideeën die er met het oog op de toekomst van het park uitgewerkt en ingebracht zijn.


Foto van de ontmoeting in Het Groeske 21 september 2012.

Er is een doorlopend programma van 15.30 tot 20.30 uur. Om 15.30 uur begint verhalenverteller Peter Brouwers met een verhaal rond water. Om 16.00 uur is dan de opening en om 16.15 uur is het woord aan wethouder Theo Giesbers over de Groesbeek vroeger, nu en straks. Om 19.00 uur vertelt Henny Brinkhof (WMG) over de beken van Groesbeek, waarna om 19.30 uur de verhalenverteller nogmaals aan bod komt. Er is ook een mini-expositie van foto´s en kaarten van de Groesbeek en het Groeske te zien.

De gemeente brengt de beek de Groesbeek weer bovengronds. Ze doet dat om de groeiende hoeveelheden regenwater beter af te voeren en ook om Groesbeek nog mooier te maken. De beek meandert straks door het park het Groeske en er komt een wandelroute – laarzenroute – langs het waterstroompje tot aan de Duitse grens. Het hoofdontwerp voor het park is inmiddels klaar. Wijkbewoners, scholen, zorgcentrum Mariëndaal, Tegenwicht, Radboud Universiteit, Buitenruimte voor Contact en andere organisaties werken nu samen om een invulling te bedenken voor de nog lege plekken in het hoofdontwerp en hoe die eventueel ook te gaan beheren. Er is al wat geld beschikbaar voor realisatie van ideeën en daarnaast zoekt men extra fondsen.

Een ieder is van harte welkom.

Uitnodiging voorkant
Uitnodiging achterkant
Beide bestanden zijn in .PDF-formaat.

DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 september, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Feestelijke presentatie in Het Groeske

Reageren is niet toegestaan.