Herindeling MUG: weinig belangstelling bijeenkomsten

Er is weinig animo voor de inloopavonden die worden georganiseerd in de gemeenten Millingen, Ubbergen en Groesbeek (MUG). Dit meldt de gemeente Groesbeek. Tijdens deze avonden kan men extra informatie inwinnen betreffende de toekomstige herindeling.

In Millingen en Ubbergen is de opkomst het laagst en in Groesbeek worden de avonden iets beter bezocht. De inzet van de bruiloftsbus tijdens de Wijnfeesten bleek wél een goed gekozen moment. “Mensen maken zich wel zorgen over de belastingen en het subsidiebeleid, maar daar gaat de nieuw te vormen gemeenteraad over. Voorlopig verandert dit niet”, zegt burgemeester Harry Keereweer deze week in de door de gemeente uitgebrachte herindelingspagina in het lokale weekblad.

Er worden in Groesbeek nog 4 inloopavonden gehouden waarvan twee binnen evenveel dagen. Vandaag (2 oktober) is er vanaf 18:00 uur een bijeenkomst in De Sleutel, Breedeweg 71. Morgen kunnen inwoners uit Berg en Dal informatie vergaren in gemeenschapshuis Kerstendal, Kerstendalseweg 17. Overige data staan in de eerder gepubliceerde herindelingskrant (.PDF-bestand).

De bruiloftsbus wordt nog maar één keer ingezet. Op 3 oktober is de witte bus vanaf 09:00 uur aan de Prinses Irenestraat in Millingen te vinden.

Tot en met 1 november kan men zienswijzen indienen. Hierin kan men aangeven waarom er wel, of juist geen herindeling zou moeten komen. In totaal zijn er tot op heden minder dan 100 zienswijzen in de drie gemeenten ingediend. Groesbeek heeft met 70 zienswijzen de meesten, gevolgd door Ubbergen (11) en Millingen (2). Een veelvoorkomende opmerking in de zienswijzen: “Als we maar niet bij Nijmegen gevoegd worden”.

VOLG heeft in aanloop naar de inspraakperiode een website opgezet waarin een en ander nog eens wordt uitgelegd. Daar zijn ook voorbeeld zienswijzen te downloaden: www.watwilgroesbeek.nl. Sociaal Groesbeek wil middels een petitie een referendum afdwingen. Op de site van de petitie hebben tot vandaag 115 mensen hun digitale handtekening gezet. Het streven van fractievoorzitter Hans Peters was echter 1000.

Wethouder Sjaak Thijssen legt deze week in het Groesbeeks Weekblad (pagina 7) uit wat het financiele plaatje van een mogelijke herindeling is. Herindelen kost € 35,- per inwoner, niet herindelen € 17,-. Bij laatstgenoemde optie kleven echter weer andere risico’s.

DeGroesbeek.nl, Groesbeeks Weekblad

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Paul

Gek he? Alles is toch al beslist dus niemand heeft er wat te zoeken.

Kruimeltje

Groesbeek kennende blijft het nu stil en straks als alles beslist is gaan ze/we mekkeren.
Nu heb je de kans om er wat van te vinden, straks is het te laat.

Peter

Maar waarom zouden we ons daar druk over gaan maken. Achter de schermen is men al lang bezig om deze fusie voor te bereiden. M.a.w., die gaat gewoon door. Dus je kunt er wel wat van vinden, het maakt helemaal niets uit.

Kruimeltje

@Peter Met het argument ‘het is al beslist’ kun je alles doodslaan. Verrassing, er is nog niks beslist!

wpDiscuz