[Update] Kruispunt Molenweg gewijzigd

Het kruispunt Molenweg/Cranenburgsestraat is nog steeds onoverzichtelijk en men houdt zich niet aan de voorrangsregels. Dit stelde GroenLinks-fractievoorzitter Frits Ankringa donderdagavond 5 oktober tijdens de raadsvergadering.


De situatie splitsing Cranenburgsestraat/Molenweg tijdens de eerste werkzaamheden. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

De splitsing werd deze zomer al door Sociaal Groesbeek ter discussie gesteld en zowel de raad als menig Groesbeker was het met die partij eens. Het verkeer wat nu vanaf de Molenweg het dorp in wil moet voorrang verlenen aan de automobilist die vanaf de Cranenburgsestraat het dorp in gaat. Dit is nieuw. “Ik kom er regelmatig langs, maar 8 van de 10 keer krijg je geen voorrang. Het wordt actueler om ons af te vragen wat we eraan moeten doen”, aldus Ankringa.

Wethouder Pim Spaan (Theo Giesbers was afwezig, red.) reageerde als volgt: “Volgende week dinsdag komt in het college een notitie over de voorrangssituatie daar en dan zullen we daar over moeten gaan besluiten. De vraag die in het presidium gesteld is, is alsvolgt: “Voldoet het kruispunt nu aan de wettelijke bepalingen en richtlijnen?”. Het antwoord daarop is “ja”, eenduidig “ja”. Het advies van de werkgroep verkeer en Veilig Verkeer Nederland is om de voorrangssituatie te handhaven”.

Update 31 oktober 2012, 21:00 uur
Het college gaat tegen het advies van de werkgroep Verkeer en Veilig Verkeer Nederland in en heeft besloten de situatie aan te passen. Dit blijkt uit een brief aan de raad. De wijziging houdt in dat de algemeen gangbare regel “korte bocht gaat voor lange bocht” weer van toepassing zal zijn.

Update 8 november 2012, 21:45 uur
Op dit moment is men bezig om de situatie aan te passen. De haaientanden zijn inmiddels verwijderd. Het verkeer ondervond door de werkzaamheden donderdagavond enige tijd veel hinder. Dit meldt 112Groesbeek.nl op Twitter

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hans

Er is niets onoverzichtelijk aan de kruising.Sommige mensen hebben de regels in het verkeer gewoon vergeten, maar grotendeels fluiten de mensen erop. Zij denken alleen “ik, ik ik”

Piet

Kwestie van een beetje opletten hier en geen gekke dingen doen. Het is hetzelfde als met de kruising Nieuweweg – Zevenheuvelenweg en kruising Wyler. Iedereen klaagt er over maar mensen zijn daar zo voorzichtig omdat ze het zelf niet meer weten, dat er eigelijk nooit ongelukken gebeuren.

HansPeters

Is niet erg dat Frits dit doet, het is immers beter goed gejat dan slecht zelf verzonnen. Het onderstreept nogmaals het belang van mijn inbreng toen. Die splitsing blijft gewoon onveilig. Verkeer vanuit de Cranenburgsestraat omhoog heeft voorrang op verkeer vanaf de Molenweg rechtsaf naar beneden. Zo’n regel verzin je toch niet.

Bestuurder

Die Frits toch. Wil ook een keer een vraag stellen! Deze kruising is heel simpel als je er op normale snelheid naartoe rijd. Niks aan t handje. Maak je druk om andere dingen, treinen of zo…

Henk

Lekker weer geld verspilling!!! en wanneer komt ons nieuwe centrum?? fijn zo’n gemeenteraad.. uhum

maikel

is gewoon niet logish die situatie….had ik je wel van te voren kunnen zeggen…en heb er geen studie voor gevolgd..

Harrie Derks.

Deze situatie is echt onlogisch.
Of leven we hier in Engeland.
Als je staat voorgesorteerd om rechtsaf richting centrum te gaan moet je verkeer van links ( De Cranenburgsestraat ) voorrang geven.
De gemeente blijft maar zorgen voor onderwerpen voor de komende carnavalsoptocht

echte piet

Verzin maar eens 2 borden die van toepassing kunnen zijn op deze situatie ,want als het sneeuwt zie je de haaietanden niet,en verkeer vanaf de Heikant weet niet dat ze voorrang hebben.

ijsbeer

Zou Frits van Luxe Links, uh sorry… Groen Links, zich niet eens wat drukker kunnen maken over voetgangers die in Groesbeek een zebrapad willen oversteken en 9 van de 10 keer geen voorrang krijgen?!

1007

Gewoon eigenwijs vol blijven houden dat die situatie daar klopt….Die borden die verzinnen ze er ook nog wel een keer bij Piet. Fouten toegeven daar zijn ze bij onze gemeenten niet zo sterk in..! Groen links…hahaha..das toch die fietsende wortelclub die niks van auto’s moet hebben en die gaat hier over het verkeer..dan weet je toch genoeg!

Hans.
Jij bent zeker geen automobilist maar een fiets-freak.
Domme opmerking.
Of ben je misschien familie van onze fiets-wethouder?

Hans

Nee, ben altijd automobilist geweest en weet daarom ken ik ook de regels en weet, dat met de kruising alles in orde is. Maar voor somige mensen hebben ook borden geen nut, omdat zij er helemaal niet na kijken.

Hans

Jullie moeten alleen iets opletten en niet in de auto bellen of zo, dan zie je ook de haaientanden op de straat en alles is duidelijk. Of weet niemand meer, wat haaientanden zijn??? Het is niet nodig om borden te zetten, maar mischien nog eens de regels te lezen

De buurman

Fritsje houd zich zelf ook niet aan regels zit er voor eigenbelang op die stoel,doet het voor zijn vriendjes een echte dubbeldekker dus !

Hans.
Moet toch constateren dat je de regels niet kent of ben je soms een engelse Hans?
Borden hebben wel nut als ze maar duidelijkheid scheppen en voor deze belachijke situtie is het moeilijk om een duidelijk bord te laten maken.
Of ze moeten een bord laten maken met de tekst: U nadert hier een uniek situatie, kijk goed want dit vind U nergens.

Paul

Ik heb geen problem ermee,ik rij er 4 keer peer dag langs!!

stom

Wat een gezeik hier,ogen open en naar de borden kijken.Moet je in andere landen ook.Tijden veranderen!!

henn

Oke.. een hoop meningsverschillen wat betreft duidelijkheid en veiligheid…

maar wat schiet het op met de drukte??? Het verkeer uit het dorp (molenweg) moet nog steeds wachten op de flinke stroom vanuit de cranenburgsestraat… die vervolgens voorgelaten worden door afslaand verkeer.. zo hou je dezelfde files in stand……

Kruimeltje

Ik begrijp het probleem niet. Als een rijbewijs hebt, snap je ook de verkeersregels. Hoe moeilijk kan het zijn!

wpDiscuz