Presentatie “Het Landschap Vertelt” in Mariëndaal

Ouderen kennen veel verhalen uit vroegere tijden. Verhalen die de moeite waard zijn om
verteld te worden. ‘Het Landschap Vertelt’ organiseert verhalenweken voor ouderen.

Hoe vertel je een verhaal aan publiek? Hoe blijft de luisteraar geboeid? Hoe bouw je spanning op? Met ‘Het Landschap Vertelt’ nodigt Cultuurpact Rond Nijmegen ouderen uit hun verhalen te delen. De verhalenweek vindt op dit moment plaats in Woonzorgcentrum Mariëndaal in Groesbeek. Met “Het Landschap Vertelt” verrijkt Cultuurpact Rond Nijmegen i.s.m. Stichting Kalorama en Circustheater Stoffel de directe leefomgeving van ouderen en bevordert hun participatie met culturele activiteiten.

Boaz Boele, theatermaker o.a. bij Circustheater Stoffel, is workshopleider. De deelnemers worden ondersteund door vrijwilligers. Op donderdag 11 oktober a.s. om 19.30 uur presenteren de deelnemers hun eigen verhaal in Woonzorgcentrum Mariëndaal, Hoflaan 6 te Groesbeek. Indien u hierbij aanwezig wilt zijn stuur dan een email naar [email protected]. De presentatie duurt ± 2 uur. Gedurende de verhalenweek is er ook een digitale verhalenkoffer van het Gelders Erfgoed beschikbaar in Mariëndaal. De verhalenkoffer leest verhalen voor, voor alle belangstellenden.

In Groesbeek werkt “Het Landschap Vertelt” samen met participatiegroep “Het Groeske”. Zij betrekken wijkbewoners en schoolkinderen bij de natuur en het landschap in hun directe omgeving. Op 5 oktober jl. was kinderboekenschrijver en verhalenverteller Peter Brouwers van “Het Landschap Vertelt” te gast in park “Het Groeske” waar de wijk op initiatief van de participatiegroep samen kwam voor de herinrichting van het park, waar de beek “De Groesbeek” terugkomt.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het DELA Fonds.Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Presentatie “Het Landschap Vertelt” in Mariëndaal

Reageren is niet toegestaan.