Berg en Dal: kookadvies opgeheven

Vitens heeft op 9 oktober in Berg en Dal preventief een drinkwaterkookadvies afgegeven aan huishoudens aan ondergenoemde adressen. Het advies zal minimaal twee dagen gelden.

Door gevolg van een waterleiding breuk om 7.00 uur in Berg en Dal kan het bedrijf op dit moment de drinkwaterkwaliteit niet garanderen. Mensen die aan onderstaande straten wonen zijn gewaarschuwd:

Nassaulaan
Zevenheuvelenweg
Meerberg
Bosweg
Emmalaan
Oranjelaan
Oude Kleefsebaan
Stollenbergweg

Een drinkwaterkookadvies houdt in dat het drinkwater (voor menselijke consumptie) 3 minuten gekookt moet worden. Wanneer u het water ongekookt gebruikt voor consumptie bestaat de kans op maag- en darmklachten.

Duur van het kookadvies

Vitens doet er alles aan om de kwaliteit van het drinkwater weer te kunnen garanderen. Dit duurt minimaal enkele dagen. Het laboratorium heeft die tijd nodig om voldoende onderzoek te doen. De betroffen huishoudens ontvangen weer een kaart in de brievenbus wanneer het drinkwaterkookadvies wordt opgeheven.

Breuk Berg en Dal

De breuk is omstreeks 07.00 uur ontstaan. Op dit moment zijn de reparatiewerkzaamheden in volle gang. De verwachting is dat deze werkzaamheden enige uren in beslag nemen.

Update 12-10-2012, 08:30 uur:
Het kookadvies is gisteravond opgeheven, meldt Vitens.

Vitens.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Berg en Dal: kookadvies opgeheven

Reageren is niet toegestaan.