Raadsvragen vanwege vervuild water nabij Avonturenbos

Sociaal Groesbeek (SG) heeft geconstateerd dat er rioolwater wegstroomt in het bos ter hoogte van de Aalbeshof, nabij het toekomstige Avonturenbos.


Situatie speelt al vanaf juni 2012. Foto en rechte: Piet Spanjers.

De partij heeft er reeds contact over gezocht met Vitens en met het zuiveringsschap Rivierenland en stelt raadsvragen.

SG vindt het ontoelaatbaar dat verdund rioolwater in een kwetsbaar gebied stroomt. De gemeente zou hier vanaf weten en een aantal tijdelijke maatregelen hebben getroffen, zoals het graven van een retentiebekken. Ook wordt er af en toe water weggepompt.

Het vervuilde water stroomt al enkele weken op aangegeven plek het bos in. Reden voor SG om een zevental raadsvragen te stellen. Zo wil de partij van fractievoorzitter Hans Peters weten hóe vervuild het water is en of er sprake is van gevaar voor de volksgezondheid. Tevens vraagt de partij aan het college wat de risico’s voor het bos, de spelende kinderen en huisdieren die daar worden uitgelaten zijn.

Het is nog niet bekend of er tijdelijk andere maatregelen zijn om dit water op te vangen en af te voeren. SG vraagt zich af wanneer dit probleem verholpen is en verzoekt het college om de situatie zo snel mogelijk aan te pakken.

DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
maikel

is al weken,mensen op de stekkenberg worden bij vooral westenwind niet goed van de lucht!
had langs de burgemeester moeten lopen was het allang opgelost geweest!

wpDiscuz