Nieuwe buurtbussen in Groesbeek

De Buurtbusvereniging “Rijk van Nijmegen” krijgt binnenkort de beschikking over 5 nieuwe buurtbussen voor de lijnen 161 t/m 165. De Stadsregio heeft aan Hermes de concessie voor het openbaar vervoer in onze regio voor de komende tien jaar gegund.

In die concessie is bepaald dat het openbaar vervoer ook geschikt moet zijn voor rolstoelers. Nu al rijdt de nieuwe bus door Groesbeek om de chauffeurs instructie te geven hoe omgegaan moet worden met deze nieuwe bussen. Zoals bekend zal zijn, doen twee buurtbus-lijnen Groesbeek aan. Lijn 162 rijdt van Beek via Berg en Dal en Groesbeek naar Malden en lijn 164 verbindt een aantal wijken/locaties in Groesbeek (o.a. zwembad, sporthal, Mallemolen en gezondheidscentrum) en rijdt naar het NS station in Molenhoek.

Enthousiast

De bus is geschikt voor maximaal 8 passagiers of 7 passagiers en 1 passagier in de rolstoel. De bus is in principe hetzelfde uitgerust als de grote bus wat betreft de communicatie en openbaar vervoer-chipapparatuur. De vrijwilligers van de buurtbus zijn enthousiast over de uitstraling en technische uitrusting van de bus. Het is een automaat, voorzien van airco, verende chauffeursstoel, standkachel (voor in de winter), elektrische schuifdeuren voor een brede instap en een uitschuifbare rolstoelplank voor de rolstoel.

Tevoren aanmelden

Rolstoelers moeten zich wel tijdig aanmelden (24 uur tevoren via Breng) en krijgen dan hulp bij het instappen. De eerste nieuwe bus wordt binnenkort ingezet op lijn 164. Op deze lijn kunt u nog steeds gratis mee. Daarna komen de overige lijnen aan bod, zodat voor december in de regio Nijmegen alle buurtbussen zijn vernieuwd.

Gemeente GroesbeekTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nieuwe buurtbussen in Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.