Folderactie VOLG: Groesbeker aan zet

Onlangs hebben een groot aantal leden van de lokale partij V.O.L.G. folders rondgedeeld waarin zij de bewoners van Groesbeek oproepen om vooral aan te geven of zij voor of tegen een fusie met Ubbergen en Millingen zijn.

V.O.L.G. heeft, samen met Sociaal Groesbeek, een tijd geleden al gepleit voor een referendum onder de Groesbeekse bevolking, maar de meerderheid van de gemeenteraad vond dit niet zinvol. Diverse leden van V.O.L.G. hebben tijdens alle inloopavonden, die door de gemeente in alle dorpskernen zijn georganiseerd, de folders aan alle bezoekers uitgedeeld. Omdat de opkomst tijdens deze inloopavonden zeer laag was heeft V.O.L.G. er nu voor gekozen om de folder zelf in grote delen van de gemeente te gaan verspreiden.

Heeft u de folder niet ontvangen en wilt u wel gebruik maken van uw recht om aan te geven of u de fusie ziet zitten? Mail dan naar [email protected] en u krijgt een folder in de mailbox.

VOLG was in de beslissende raadsvergadering op 30 augustus tegen de fusieplannen en heeft daarop een nieuwe website in het leven geroepen: www.watwilgroesbeek.nl. Gezien de lage opkomst tijdens de georganiseerde avonden lijkt het er op dat de inwoners zich kunnen vinden in de genomen besluiten. Althans, dit concludeerde men tijdens de vergadering van het presidium in september.

DeGroesbeek.nl, Website VOLG

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Er wordt nooit gevraagd of wij iets goed vinden, maar de overheid besluit alles. Zonder ons, de belastingbetalers, waren ze zelf ook nergens.

Tommy

Wij hebben hier nog niets gehad en ik vraag me af of het nog nut heeft, maargoed. Kan Volg die folder niet beter online gooien?

Wij hebben ook niets gehad.!!

Ik heb ook geen folder gekregen. Ik heb even op http://www.watwilgroesbeek.nl gekeken daar staat wel het een en ander op. Maar kan ik ook ergens vinden wat de financiele gevolgen zijn? Dat overzicht moet voor een ieder wel helder zijn om echte een oordeel te kunnen geven. Zodoende ook graag in ‘jip en janneke taal’ zodat het voor een ieder te begrijpen is.

Hans Peters
Jos, De financiele gevolgen blijven onbekend. De nieuwe raad beslist wat de financiele gevolgen kunnen zijn. Als raadslid heb ik opgevraagd waar het gemeentehuis gevestigd wordt, of dat er hulploketten komen. Wat zit zou kunnen betekenen voor gemeenschappelijke regelingen. Wat dit zou kunnen betekenen voor de lasten van de burger. Over dit alles beslist de nieuwe raad 2015. Wat er nu berekend is zijn de kosten als je zelfstandig blijft, of fuseerd, of de ambtenaren in dienst houdt. Een plaatje met een verschil van maximaal tussen de 18-35 euro per inwoner. Echter of dat je je reserve nu kan besteden… Lees meer »
Tommy
Weet je wat nu zo vermoeiend is. Alles wordt nu doorgeschoven naar de Raad van 2015. Daar hebben we nu toch niets aan? Ze nemen nu een beslissing tot herindelen en de gevolgen daarvan die worden door een andere generatie raadsleden bepaald in 2015. Is er dan geen enkele mogelijkheid om bepaalde dingen nu al vast te leggen? Hoe kan de burger ooit, zoals Jos zegt over een overzicht met Jip en Janneke taal, een fatsoenlijke afweging maken als we moeten wachten tot 2015? En dan maar vreemd vinden dat er niemand op die avonden komt. Nouja tis leuk dat… Lees meer »
ijsbeer

Uit gesprekken met en uitlatingen van raadsleden is mij inmiddels duidelijk geworden dat die (minimaal) 35 euro lastenverhoging voor Groesbeekse burgers er gewoon komt. Want, wordt er dan gezegd, het is nu al heel goedkoop om in Groesbeek te wonen. Lastenverhoging is voor de zittende gemeenteraad dus absoluut geen discussiepunt.

Welke burger heeft dan zin om zich hier vreselijk druk over te gaan maken? Ik niet. Dit is een geval van trekken aan een dood paard.

Hans Peters
Tommy wat denk je hoe ik daarover natuurlijk is dat vermoeiend. Ik had ook moeite met het stukje begrotingstekst in de krant. Jip en Janneke taal is nu eenmaal heel belangrijk. Groesbeek zou eigenlijk massaal een zienswijze is een gewone mening in Jip en Janneke taal moeten indienen. Ook de petitie website heeft slecht gelopen, de inloopavonden nog slechter, waardoor voorstanders van de fusie simpelweg concluderen dat wij als Groesbekers hier niet mee zitten en dat wij een fusie wel best vinden. Ik persoonlijk vind dat een foute conclusie maar in de eindbeslissing wordt deze wel zo op de weegschaal… Lees meer »
Paul

Hier ook niks. Dat ding is zeker in 4 straten verspreid en dat was t dan. Niet echt een grootschalige actie te noemen als je een groot gedeelte van de gemeente wil bereiken.

Zienswijze
Dat de ‘petitie-website’ slecht loopt geloof ik gelijk! Heb er zelf ook op gekeken, en had eigenlijk gehoopt op een simpele Ja/Nee vraag. Het schrijven en indienen van een zienswijze is mij te vaag en schrikt denk ik ook Groesbekers af. Zou een referendum-achtig iets in de vorm van bijvoorbeeld een website waarop je simpelweg aan kan geven dat je of VOOR of TEGEN bent niet veel eenvoudiger zijn? Misschien is dat minder ‘rechtsgeldig’ of ‘wettelijk’ of weet ik veel wat, maar het geeft in iedere geval een helder en duidelijk beeld van wat Groesbeek wil. Misschien dat er dan… Lees meer »
Johanna

Hoe makkelijk wil je het krijgen?
Er staan voorbeelden op http://www.watwilgroesbeek.nl

Je kunt deze persoonlijk(er) maken met jouw mening en dan kun je em mailen. Makkelijker kan het niet toch?

wpDiscuz