Lezing Tom Lanoye in Groesbeek

Op vrijdag 9 november komt Tom Lanoye naar Bibliotheek Groesbeek om te vertellen over zijn werk.


Tom Lanoye.

Tom Lanoye (Sint-Niklaas, 1958) woont en werkt in Antwerpen, België, en Kaapstad, Zuid-Afrika. Hij heeft zich bekwaamd in bijna alle literaire genres: van poëzie tot korte verhalen, van satirische columns tot romans en toneel. Er is werk van hem vertaald in meer dan twaalf talen.

In 1985 verscheen zijn prozadebuut: Een slagerszoon met een brilletje. Andere hoogtepunten uit zijn oeuvre zijn de melancholische roman Kartonnen dozen (1991), alsook Het Goddelijke Monster (1997), dat samen met Zwarte tranen (1999) en Boze tongen (2002) de ultieme trilogie vormt over het uiteenvallende hart van Europa – België. Deze trilogie wordt door de Vlaamse staatszender Eén verfilmd als tiendelige televisieserie. De bestseller Het derde huwelijk(2006) werd genomineerd voor zowel De Gouden Uil als de Libris Literatuur Prijs. Eind 2009 verscheen zijn langverwachte roman Sprakeloos, die handelt over de dood van zijn moeder – een amateuractrice die, na een beroerte, haar spraak verliest.

De voorstelling van Tom Lanoye begint om 20.00 in de foyer van de Mallemolen; kaartjes zijn vanaf 15 oktober te koop voor € 5,- aan de balie van de bibliotheek. Niet-leden betalen € 7,-.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Lezing Tom Lanoye in Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.