Eerste bewoners krijgen sleutel vernieuwde Stekkenberg

Woensdag 24 oktober heeft de familie Knoop als eerste de sleutel van hun nieuwbouwwoning in de wijk Stekkenberg-West in ontvangst genomen. Eugène Janssen, directeur van Oosterpoort, overhandigde de sleutel in het bijzijn van andere wijkbewoners die in afwachting zijn van hun verhuizing.


Logo Stekkenberg. Bron: Gemeente Groesbeek.

Met de sleuteluitreiking gaat de komende tijd een grote verhuisbeweging van start. In 2010 is Oosterpoort begonnen met de sloop van de eerste woningen in de wijk Stekkenberg-west. In totaal worden 239 woningen gesloopt. De sloop en nieuwbouw wordt gerealiseerd in zes fasen. De nieuwe woningen van de eerste twee fasen worden de komende weken aan de bewoners opgeleverd.

Koopwoningen

Ruim de helft van de huidige huurders keert uiteindelijk terug in de nieuwe wijk. De nieuwe wijk biedt ook gelegenheid voor kopers: er zijn kavels beschikbaar en in de toekomst worden ook koopwoningen gebouwd door de aannemer Koopmans uit Enschede. De nieuwe woningen in de wijk zijn gebouwd voor de toekomst. Ze worden verwarmd en gekoeld door middel van een ‘warmte-koude-opslagsysteem’; een systeem waarbij de bodem wordt gebruikt om warmte of koude in op te slaan en te gebruiken. Dit biedt de bewoners niet alleen veel comfort, maar ook een besparing op hun energierekening.

Vernieuwing Stekkenberg

In de wijk Stekkenberg verandert er de komende jaren veel. Zo is er een talentenjacht georganiseerd voor een promofilmpje van de wijk die vanaf dit jaar aan het vernieuwen is. Ook krijgt Stekkenberg binnenkort een Avonturenbos.

Oosterpoort Wooncombinatie, gemeente Groesbeek, Stichting Primair Onderwijs Groesbeek (SPOG), Koopmans Bouwgroep en diverse anderen werken samen aan de vernieuwing van de Stekkenberg. Met de sloop van een flink aantal oude woningen en de nieuwbouw die er voor een deel al staat, krijgt de Stekkenberg een heel nieuw uiterlijk. Een uitgelezen kans om iedereen te overtuigen dat de ‘nieuwe’ Stekkenberg nog veel meer de moeite waard is.

Er is voor geinteresseerden en potentiele nieuwe bewoners van de wijk sinds kort een site online: www.stekkenberg.nl

Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
PIET

Ze hebben de hele volkswijk naar de kloten geholpen met die akelige nieuwbouw waardoor de meeste mensen nu zijn gaan pleiten en niet meer terug komen. De Stekkenberg is de Stekkenberg dadelijk helemaal niet meer en vooral als die andere fase,s over enkele jaren ook nog opgeleverd gaan worden en het clubhuis ook nog foetsie, en zo denk ik erover, kloot ambtenaren!

hallo piet wat lul je nou zielig man. was toch allemaal een oude zooi.

henk

Ik denk ook dat het een verbetering is. Zie voorbeeld Herwendaal, is een mooie wijk geworden. Die oude huizen die er stonden waren ook nog gevaarlijk.
Natuurlijk is de wijk geheel verandert en zal het niet meer de Stekkenberg zijn van vroeger, maar als iedereen weer eenmaal zijn plek weer heeft gevonden is het de mooiste plek om te wonen.
Er gaat niets boven de Stekkenberg.

echte stekkenberger

Zo is dat !!!!

PIET

@wil die oude woningen waren voor 25 jaar bestemt, en toen hadden ze die woningen al aan moeten pakken beetje bij beetje, maar nee, ze laten ze dik 40 jaar staan zodat ze zelf al bijna omvallen met de vette huur er ook nog bij, en nu moet die wijk grootschalig aangepakt worden zodat het totaal niet meer dezelde wijk is.

PIET

Ik ben hier geboren en getogen en ik ben al een beetje op leeftijd en dan gaat het me toch wel aan het hart als ik nu zie hoe alles hier zo drastische wordt veranderd, de bekende mensen om je heen waar er velen niet meer van terugkomen, de buren zijn je buren niet meer. En wat zielig en gelul..ik hou gewoon van onze Stekkenberg.

PIET

@ will bedoeld hierboven.

stom

@ piet tijden veranderen,soms in het voordel soms niet 🙂

ellie

hallo het is wel mooie geworden

alleen je krijgt dadelijk allemaal mensen van buiten af op de stekkenberg en dat gaat een helehoop mooie dingen verpesten wij groesbeekrs zijn hier geboren en getogen

zou jammer zijn als dat door buiten staanders word verpest

Gerard

Piet, ik ben het helemaal met jou eens, leve dn echte stekkenberg.

henn
NouNouNou.. wat gaat Pietje te keer… oke.. de wijk stekkenberg ziet er nu anders uit. tuurlijk.. Wat wil je dan.. had je die schuurtjes willen laten staan? Je betaalde je scheel aan stookkosten om de hut warm te krijgen.. en om nou te zeggen dat het veilig was.. Ik moet zeggen.. het hele project is natuurlijk raar gelopen. Maar zie eens wat er voor terug is gekomen. dit wordt een hele leuke wijk. Ik denk dat onze Piet niet zo goed tegen veranderingen kan. De mensen zijn huiverig voor de nieuwe wijk. dat klopt.. ik ken er een hoop. maar… Lees meer »
Hans Peters
In 2004 hebben wij toen nog als SP bij iedere bewoner geinformeerd of dat zij voor of tegen sloop van hun huis waren. 75% van de bewoners was tegen sloop. Wij hebben een anti sloop comitee opgericht met 17 personen. Het Tegenwicht kwam vragen omdat wij dezelfde ideeen hadden of dat ons comitee niet bij hen zou willen aansluiten, dat is gebeurd in 2005. Nu ruim 8 jaar later zijn er nieuwbouwwoningen, deze zijn erg mooi. Dat de andere huizen er nu zo slecht bij staan komt gewoon vanwege het feit dat Oosterpoort daar (en dan zeg ik het plat)… Lees meer »
wpDiscuz