Herindeling MUG: “Lage opkomst onderzocht”

Het college van burgemeester en wethouders in Groesbeek moet uitzoeken waarom de opkomst bij de informatieavonden, de Bruiloftsbus en het aantal ingediende zienswijzen zo laag is. Dit staat in een motie van Sociaal Groesbeek (SG) die de partij donderdag tijdens de begrotingsvergadering in gaat dienen.

“Wij staan aan de vooravond van de belangrijkste beslissing uit de moderne geschiedenis van de gemeente Groesbeek, te weten de herindeling met Ubbergen en Millingen”, staat er in de motie. De inloopavonden zijn erg slecht bezocht en daaruit zijn er volgens SG-fractievoorzitter Hans Peters verschillende conclusies te trekken. In het presidium van september werd de conclusie getrokken dat de gemiddelde Groesbeker besluiten over de herindeling wel best vindt.

Ook het aantal ingediende zienswijzen is volgens de partij laag. Een aantal weken geleden maakte de afdeling communicatie van het project MUGHerindeling bekend dat er 83 zienswijzen waren ingediend (70 in Groesbeek, 11 in Ubbergen en twee in Millingen).

Het uiteindelijke besluit, dat op 20 december 2012 wordt genomen, moet kunnen bouwen op groot draagvlak en betrokkenheid van de burgers van de betrokken gemeenten. Dit draagvlak lijkt er niet te zijn en daarom draagt Peters het college op te onderzoeken, voor de datum van het definitieve besluit, wat de oorzaak is van de lage opkomst bij de informatiebijeenkomsten en de relatief weinig ingediende zienswijzen. De resultaten van dit onderzoek moeten worden voorgelegd aan de raad.

In andere media valt te lezen dat Sociaal Groesbeek met deze motie het definitieve besluit op 20 december 2012 uit wil stellen. Dit is echter niet waar.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
bruukse

Ik zal zeggen waarom dat zo laag is:
Het is allemaal al beslist en wat moeten de inwoners dan nog zeggen. Voordat je begint mensen inspraak laten hebben
dat noemen ze democratie. Zoals het nu gegaan is, is een wassen neus.

Zo is het maar net bruukse, je hebt helemaal gelijk.
Wij hebben toch niks te vertellen , alles word voor ons beslist in de gemeente en in nederland.
Bandieten zijn het allemaal bij de gemeente en de regering.

ikke

wij,,de gewone burger uit groesbeek”, hebben wij nog iets er tegen in te brengen? alle werkzaamheden in Millingen worden al uitgevoerd in opdracht van de gemeente… GROESBEEK. hoezo eerst de burgers vragen voor of tegen. de gemeente naait zijn eigen naadje wel!

ikke

helemaaal mee eens!In millingen worden toch al werkzaamheden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Groesbeek. conclusie ; gemeente Groesbeek naait eigen naadje.

Tommy

Laat ik eens even makkelijk gebruik maken van de duim optie. Duim omhoog als je VOOR herindelen bent en duim omlaag als je TEGEN bent. Bestaat wel de kans dat mijn reactie onzichtbaar wordt maar dat moet dan maar haha.

Gewoon een referendum laten houden Hans Peters, dit zal laten zien dat het merendeel van de Groesbekers TEGEN is !!!

maikel

ik ben het er niet mee eens maar heb ook in de gaten dat dit niet te stoppen is.groesbeek word geregeerd door mensen van buiten en die krijgen hier een stijve van en met de nieuwe plannen van het kabinet om gemeentes samen te voegen is 1+1=2
dus wat we ook doen en willen,in mijn ogen niet tegen te houden….dus alvast gaan sparen voor de lasten die hier omhoog zullen schieten…

Jopie

Ben er van bewust dat het nu herindelen is of in de toekomst opgeslokt worden door Nijmegen. Als we nu voor meer weerstand gaan en dus groter worden. Hebben we in de toekomst meer tegengewicht. Alleen dat hele gedoe met die informatieavonden slaat nu nergens op! Er is nog niets bekend, geen naam, geen bedragen geen…niks. Waarvoor moet iemand er dan naar toe? Laat eerst maar eens meer duidelijk worden zodat er ook daadwerkelijk wat te vertellen en te bespreken is. Misschien dat de burger het dan serieuzer kan nemen en meer interesse heeft.

Nuchtere klant

Er is volop publiciteit geweest en mensen hebben alle kans gehad te reageren.
Als je wilt dat je serieus genomen wordt, moet je eerst jezelf serieus nemen en dat doe je door jezelf te laten horen op de plekken waar dat kan en niet weg te lopen als die witte bus ergens staat.

wpDiscuz