“Rechtsafstrook Zevenheuvelenweg realiseren”

Er moet een rechtsafstrook op de Zevenhevelenweg, bij de kruising Zevenheuvelenweg/Nieuweweg, komen. Dit staat in een motie van CDA Groesbeek die de partij donderdag tijdens de begrotingsvergadering in gaat dienen.


De kruising. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

De kruising staat al langer ter discussie in Groesbeek, maar er is tot op heden nog niets aan de onoverzichtelijkheid gedaan. Dit heeft enkele redenen: een overzichtelijke rotonde kan er niet gebouwd worden en het aantal ernstige ongelukken op dit kruispunt is laag. Dat laatste komt waarschijnlijk omdat mensen op deze locatie uit angst extra alert zijn.

De doorstroming van het verkeer op de kruising Zevenheuvelenweg en de Nieuweweg stagneert volgens het CDA. Het veiligheids- en doorstroomprobleem kan aanzienlijk kan worden opgelost door het rechtsafverkeer af te wikkelen via een rechtsafstrook, stelt de partij. Zij draagt het college dan ook op om een raadsvoorstel voor te bereiden, waarin de kruising (ook qua veiligheid) onder handen wordt genomen.

De partij schat in dat dit niet meer dan € 30.000,- hoeft te kosten.

Update 01-11-2012, 17:30 uur
De motie is door het CDA weer teruggenomen. De partij steunt een motie waarin diverse partijen pleiten voor een rotonde op deze locatie.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hans
Onzin, doorstroming is goed genoeg en het haalt de snelheid er tenminste een beetje uit. Er is helemaal niets mis met deze kruising. Stop dat geld maar in verkeersremmende maatregelen op bijv.de Cranenburgsestraat waar onwaarschijnlijk snel wordt gereden door veel bestuurders. Ook de Hoflaan is een racebaan geworden en het is wachten op het eerste slachtoffer. Dit zijn 30km zones maar zelfs langs de school gaat het gas er niet af bij veel bestuurders. Zeer onverantwoordelijk gedrag van sommigen en daar zitten ook mensen uit de wijk zelf tussen die wel beter zouden moeten weten!! CDA……Doe daar maar iets aan!!… Lees meer »
echte stekkenberger

Het onoverzichtelijke komt door het tankstation , maar dat bestaat al zo’n 50 jaar , en een rechtsafstrook voor
€30.000, ? Daar plaats je net een paar verkeersborden voor .

handy

Inderdaad onzin, rotonde helpt beter, snelheid is er dan uit en overzichtelijker.

Maar ja dan moeten er bomen wijken…

Ook weer geen oplossing, misschien de verkeerslichten van uit het centrum verplaatsen?????

Oversteken naar het tankstation kost me meer moeite. Rechtsaf slaan lukt doorgaans prima.

jantje.

Gewoon is laten zoals het is, er gebeuren daar niet meer of minder ongevallen dan waar ook…en we hebben ons rijbewijs toch niet bij een pakje boter gekregen..gewoon uitkijken dus…

GLDT

een paar spiegels plaatsen is schijnbaar al te veel moeite, begin daar maar mee.

of wacht, nog beter idee, maak een electronisch meld systeem op hoeveel afstand de aankomende auto nadert, zodat je beter kunt inschatten of je er tussen kan. Kunnen de “reistijd” borden makers vast wel iets mee.

Of zet er een paar stoplichten neer, dat heeft het centrum ook zoveel goeds gebracht.

Nuchtere klant

Gewoon een verbod om linksaf te slaan in beide richtingen lost het probleem ook op, maar kost niet meer als 2 borden. Maar ja we hebben geld zat in deze tijd, toch?

Nuchtere klant

Een rotonde? Leuk word je als voetganger alleen maar vanaf gereden, het moedigt veel bestuurders aan om er met een noodgang op te vliegen.
Kijk maar bij de Zuidmolen altijd een wedstrijd wie er het eerste op de rotonde is en die voetganger op de zebra, ach die springt wel aan de kant.
De kruising Zevenheuvelenweg-Nieuweweg is niet gevaarlijk, maar gewoon lastig als je niet weet hoe je hem het beste kunt nemen. De huidige situatie is veiliger dan een nieuwe race-rotonde erbij!!
En moeten we ff wachten op iemand die linksaf slaat, goh dat is toch zo erg!!????

wpDiscuz