GroenLinks: “DakRun en Wijnfeesten behouden”

GroenLinks (GL) Groesbeek is bang dat Groesbeek op het punt staat twee internationale activiteiten, te weten de DakRun en de Nationale Wijnfeesten, te verliezen De partij dient donderdag tijdens de begrotingsvergadering dan ook een motie in om deze activiteiten te behouden.

GroenLinks denkt dat door de economische crisis bovenstaande activiteiten verloren dreigen te gaan. De Zwitserloot DakRun wordt om die reden in 2013 al uitgesteld. Er willen wel meer sponsoren meedoen, maar de opbrengsten zijn minder. Versobering van een activiteit kan uiteindelijk “einde verhaal” worden. Het verliezen van de DakRun en de Wijnfeesten kan grote invloed hebben op de totale toeristische en recreatieve activiteiten van het dorp, stelt GL-fractievoorzitter Frits Ankringa.

De fractie verzoekt het college donderdag dan ook om alles in het werk te stellen om de twee internationale activiteiten in Groesbeek te behouden, zodat continuïteit voor de toekomst verzekerd blijft. De overige twee internationale evenementen die Groesbeek aan doen, De Vierdaagse dag door Groesbeek en de Zevenheuvelenloop, komen niet in gevaar.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 oktober, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 23 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Dus als bv Achilles en de Treffers niet meer voldoende geld binnen halen en hun spelers niet meer kunnen betalen, mogen ze voor subsidie ook bij de gemeente aankloppen?

Ook zij, en met name achilles’29 hebben Grooesbeek afgelopen jaren op de kaart gezet. misschien wel meer dan met een loop wedstrijd, laat staan een wijntje.

Thed.
Wil graag reageren op Henk. Wat heeft , met name , Achilles Groesbeek op de kaart gezet? Jaren geleden heeft De Treffers Groesbeek duidelijk op de kaart gezet. Dat de rollen nu EVEN zijn omgedraaid doet mij erg pijn maar wees ervan overtuigd dat De Treffers weer de grootste van Groesbeek zal worden. Ik dacht dat in 2012 de Dakrun niet meer is geweest en als die heren geld krijgen dan gaat de editie 2013 weer wel door. De wijnfeesten zijn voor een klein groepje mensen en niet voor de gewone arbeider. Laat de wijnboeren enz zelf maar zorgen voor… Lees meer »
zielig

@thed
wat een zielige reactie

Nuchtere klant

Moet de gemeenschap mar steeds opdraaien voor de hobby van enkelen? Het is toch te zot voor woorden, dat GL hier geld voor wil regelen, wat doen zij voor de voedselbank??? Er zijn wel betere doelen als de hobby’s van mensen, die het beter hebben!!

hardloper
wat lees we nu Groen links Wil Dakrun en wijnfeest sponseren van gemeenschap geld De Dak run heeft al altijd zelf de broek hoog gehouden laat we daar duidelijk over zijn . Wat die wijn feesten aan gaat lopen al vanaf het begin om gemeenschap geld te teren . En kijk maar eens naar de wijngaarden van die mensen en accommodatie wat ze er al neer hebben gezet zelfs treintjes schaffen ze aan . En als je nu na de gemeente gaat heb ze al weer verzoek ingediend voor heel veel euro,s Dat ze na zoveel jaren nog steeds geld… Lees meer »
Mariëtte

Volgens mij krijgen voetbalclubs allang subsidie?

Tommy
Die clubs krijgen ook subsidie maar daar heeft de gemiddelde Groesbeker ook meer aan dan die wijnfeesten. De dakrun redt zichzelf ook wel weer volgend jaar dus het zijn alleen de Wijnfeesten die misschien in de problemen komen. Laat dat nou net het feest zijn waar de gemiddelde Groesbeker niet op zit te wachten. Stop toch eens met dat geld pompen in je eigen hobbies. Volgens mij vroeg Frits dit ook al in de vergadering van vorige keer en toen kon (ik meen Spaan) al niet eens met zekerheid zeggen dat de Wijnfeesten door de gemeente overeind gehouden zouden worden.… Lees meer »
maikel

geef de mensen die door de crisis thuis zitten maar wat,of de voedselbank.dit zijn leuke dingen als het allemaal weer goed is maar je gaat nu toch geen geld stoppen in hoge heren hobby’s…

Henk
Het grootste en gezelligste volksfeest van groesbeek, waar iedereen, jong en oud, blank of zwart, achilles-Treffers- germania en alle clubs van Groesbeek van houden, moeten het al vanaf dat de carnaval bestaat in Groesbeek het doen zonder enige subsidie. Het feest waar iedereen zonder ook maar een stuiver entree te hoeven te betalen van geniet . De clubjes de deelnemers en de organisatie moeten het hebben van de gewillige sponsers die er gelukkig nog zijn. Ja die gemeente club die rond de verliezingen een kratje bier rond brengt als er verkiezingen zijn. zijn er geen verkiezingen dan zie je ze… Lees meer »
Realist

GroenLinks is al sinds jaar en dag voorstander van het steeds subsidiëren van dit elitefeestje. Alsof die wijnboeren die euro`s nodig hebben. Er zijn talloze Groesbekers die momenteel de broekriem moeten aanhalen en GroenLinks wil nog eens belastinggeld in dit elitefeestje stoppen. In welke kringen verkeren de GroenLinks politici? Waar is hun realiteitsbesef?

Willie
Een groot gedeelte van de Groesbeekse ondernemers/winkeliers kunnen door de conomische crisis al enige tijd het hoofd maar net boven water houden (een aantal zijn al verdronken). Hier heb ik Groen Links, trouwens geen enkele politieke partij, nog geen woord over horen reppen. Men kan zich beter zorgen maken over deze groep, Immers de odernemers/winkeliers hebben jarenlang tal van verenigingen ondersteund en daardoor is Groesbeek op de kaart gezet en nergens anders door. Door de ruimhartige sponsoring kon Groesbeek op een hoog niveau presteren. Om dan nu een motie in te dienen om twee evenementen overeind te houden getuigt van… Lees meer »
Marcel
@Willie Hoe had je willen zien dat de politiek de ondernemers de helpende hand toesteekt? De winkels subsidiëren, wat niet mag? Onze winkeliers wachten al jaren op het centrumplan, maar het zijn ook enkele winkeliers die tot noch toe zelf voor de nodige vertraging hebben gezorgd. De grootste boosdoener voor terugval in inkomsten voor onze winkeliers is gewoon te danken aan het feit dat mensen door economische terugloop steeds minder te besteden hebben. Dat is dus geen specifiek Groesbeeks probleem, en als de Groesbeekse politiek daar – op een manier die mag – wat aan kan verbeteren, dan hou ik… Lees meer »
ikke

Daklooprun doorlaten gaan!
Wijnfeesten afschaffen daar zijn alleen maar mensen die denken dat ze wat meer zijn als de gemiddelde!!!

WILLIE
@Marcel Inderdaad subsidieren van winkeliers/ondernemers kan inderdaad niet. Maar men kan wel zorgen dat het ondernemerssklimaat goed is en dat is in Groesbeek absoluut niet het geval. Bij een beetje daadkracht was het centrum al lang gerealiseerd geweest. Hier heeft men de laatste vijftien jaar al driemaal de kans voor gehad. Maar als je probeert om 95% van de bevolking, dus iedere commissie/groepering mee wil laten praten, gaat dit echt niet lukken. Ben het met je eens dat ook een kleine groep ondernemers/winkeliers er zelf weinig voor doen. Dat het econmisch minder gaat is iets van de laatste drie a… Lees meer »
de buurman

Ja Fritje van groen links,deze man zijn vriendje komt in problemen dus hulp bieden .

Dat die wijnclub op zeer bedenkelijke wijze functioneerd dat wordt ook voor de rest van de belasting betalers duidelijk.

Frits zit ook in ander besturen waarvoor hij zaakjes regelt
deze man hoort echt niet in de raad,geld na mijn idee ook zeker voor een aantal andere leden van de raad die met dubbel agenda,s werken

zielig

Zo te lezen zijn er in Groesbeek veel mensen met een minderwaardigheidscomplex (moeilijk woord hé)

Peter
Misschien een moeilijk woord, maar in de kern heeft ‘de Buurman’ wel gelijk. Onze raadsleden hebben overal ‘vriendjes’ en (eigen) belangen. Dat werkt een (te) kleine gemeente ook in de hand. De raadsleden zijn te verweven met allerlei sociale -maatschappelijke – en sportieve organisaties en verenigingen. Wil je dit voorkomen, dan moeten we als gemeente heel snel fuseren tot een gemeente van meer dan 100.000 inwoners. Want zo wil onze nieuwe regering het. Ik wil niet zeggen dat dit in alle opzichten beter zal zijn, maar voorkomt wel die ongewenste verwevenheid. En dan kunnen er ook eindelijk eens besluiten worden… Lees meer »
John

Het probleem van de wijnfeesten is,
Dat er maar een selecte groep groesbekers dit zelf mooi vinden.
Loop maar eens over de wij feesten, bij de wijn-proeverijtjes staan maar weinig groesbekers. Vrijwel nergens werd bier verschonken, op het gemeenteplein werd dit wel gedaan, en daar stonden wel groesbekers.

Groesbeek is in mijn ogen geen wijndorp, hoe graag de wijnhoeve en de wijnboeren dit ook willen.
Groesbeek is en blijft een bier en feest dorp, investeer het geld wat voor de wijnfeesten is bedoeld dan aan bouwplaatsen voor startende carnavalsclubs.
Daar hebben wij zelf als groesbeker veel meer aan!

Groet John kersten

ikke

John , Je hebt volkomen gelijk!!

Thé

Dat vind ik kort door de bocht. Ik ben carnavalist, maar vind de wijnfeesten ook leuk. Er is tenminste wat te doen. Niet iedere Groesbeker drinkt alleen maar bier en zeker niet iedere Groesbeker is carnavalist, anders was die tent ook veel te klein. Je moet ook een beetje out of the box durven denken. Waarom zou elke penning naar startende carnavalsclubs moeten ? Trouwens, de subsidie van de gemeente voor de wijnfeesten is nihil.

wpDiscuz