Herindeling MUG: 3 miljoen voor Groesbeek

De Provincie Gelderland kent ten behoeve van de gemeentelijke herindeling 3 miljoen subsidie toe aan de gemeente Groesbeek.

Provinciale Staten hebben gisteren bij vaststelling van de begroting tijdens hun maandelijkse vergadering ingestemd met een subsidie van € 3 miljoen voor de gemeente Groesbeek ter compensatie van de financiële gevolgen van de herindeling met Millingen aan de Rijn en Ubbergen. Het gemeentebestuur van Groesbeek is erg blij met dit statenbesluit.

Verlichting lasten

Provinciale Staten geven met dit besluit immers aan de fusie van Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek te ondersteunen.De subsidietoekenning leidt tot een verlichting van de lasten van de nieuwe fusiegemeente. In berekeningen wordt nu uitgegaan van een begrotingstekort van € 1,3 miljoen voor de nieuwe MUG-gemeente. Dit tekort van € 1,3 miljoen ontstaat als de nieuwe gemeenteraad per 1 januari 2015 uitgaat van de huidige lage gemeentelijke belastingen en hoge subsidietoekenningen van de gemeente Groesbeek.

Centrumplan Groesbeek

De gemeente Groesbeek kan de € 3 miljoen naar eigen inzicht besteden. Omdat de oorspronkelijke subsidieaanvraag ten behoeve van het centrumplan Groesbeek was ingediend, zal de gemeente Groesbeek de 3 miljoen ook hiervoor willen inzetten. Een voorstel daartoe wordt aanstaande donderdag aan de gemeenteraad van Groesbeek voorgelegd. Als gevolg van de subsidietoekenning kan de gemeentelijke bijdrage in het exploitatietekort op het centrumplan met eenzelfde bedrag worden verlaagd.

Heeft u vragen over het besluit van de Provincie Gelderland, dan kunt u contact opnemen het wethouder Sjaak Thijssen van de gemeente Groesbeek, telefoonnummer: 024-3996109

Website MUG-herindeling

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
joop

Kunnen ze ook weer mooi over de grote balk gooien. Succes gemeente Groesbeek

Realist

Nou organisatoren der wijnfeesten, meld je maar weer bij de gemeente. Er is weer het een en ander te verbrassen onder het mom van “Groesbeek op de kaart zetten”.

wpDiscuz