Nederlandse top bij ABN AMRO Zevenheuvelenloop

Naast de internationale top met wereldrecordhouders Tirunesh Dibaba en Leonard Komon en wereldkampioen marathon Abel Kirui staat bij de 29e ABN AMRO Zevenheuvelenloop op 18 november 2012 ook de nationale top aan de start.

Mannen

Jesper van der Wielen, Abdi Nageeye, Koen Raymaekers en Patrick Stitzinger zijn de favorieten om op zondag 18 november als eerste Nederlandse atleet over de finish te komen. Voor het podium krijgen zij concurrentie van een grote groep Nederlanders waaronder: Joost van den Ende, Hugo van den Broek die zijn comeback maakt en Olfert Molenhuis. Ook huidig Nederlands recordhouder 15km Marco Gielen zal aan de startstreep staan.

Nederlands record

Na de mislukte poging afgelopen editie heeft de 21-jarige Jesper van der Wielen wederom aangekondigd het Nederlands record 15km aan te vallen. Om dit te verbreken, zal hij sneller moeten zijn dan 43.38 minuten. Van der Wielen liep in september op de 10 Engelse mijl als 15km tussentijd 43.56 minuten en verwacht door deze tussentijd en de specifieke voorbereiding het record uit 1999 te kunnen verbreken.

Vrouwen

Ook de Nederlandse vrouwentop zal starten bij de najaarsklassieker. Favoriete is Miranda Boonstra. Boonstra is Nederlands marathonkampioene 2012 en de snelste Nederlandse in de ABN AMRO Zevenheuvelenloop 2011. Zij krijgt onder andere concurrentie van Heleen Plaatzer, snelste Nederlandse in de editie van 2010, en Merel de Knegt, tweevoudig Nederlands kampioene op de 10km.

Engelse top

Door een samenwerking met de Engelse atletiekbond staat ook een aantal Engelse atleten aan de start. Deze atleten zijn van hetzelfde niveau als de Nederlandse toplopers. Met het naar Nijmegen halen van deze atleten hoopt de organisatie een interessante strijd tussen de Nederlandse en Engelse lopers te gaan zien op zondag 18 november.

Voor meer informatie over de Zevenheuvelenloop op 18 november verwijzen wij u naar: www.zevenheuvelenloop.nl.

Zevenheuvelenloop.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nederlandse top bij ABN AMRO Zevenheuvelenloop

Reageren is niet toegestaan.