“Van Gilsplein” gaat niet door

Het college van burgemeester en wethouders in Groesbeek heeft aangegeven dat er voorlopig geen Burgemeester van Gilsplein of Burgemeester van Gilsstraat komt.

Embere van Gils, oud-burgemeester van Groesbeek, is in mei 2012 overleden ten gevolge van een hartinfarct en verdiende volgens vele honderden Groesbekers die een handtekeningenactie steunden zijn eigen straatnaam. De actiegroep had het idee om het Marktplein, daar waar Van Gils overleed, om te dopen tot het Van Gilsplein.

De gemeente zegt dat nieuwe straten doorgaans niet naar personen worden vernoemd. In uitzonderingsgevallen dient een termijn van 5 jaren in acht te worden genomen, omdat men anders te snel een besluit uit emotie neemt.

DeGroesbeek.nl, Besluit B&W 30 oktoberTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
jantje.

Dat is de beste en aardigste en sociaalste burgermeester die Groesbeek ooit heeft gehad, dus weg met die onzinnige ambtenaren regeltjes en laat het marktplein dus gewoon Van Gilsplein heten…dat verdiend die beste man.

Paul

Man man man, luister toch eens een keer naar de burgers ipv met dit soort smoesjes te komen. Als een paar honderd handtekeningen al niet genoeg zijn voor iets simpels als dit, wat moet je dan doen om een herindeling tegen te houden? 5000 handtekeningen? De straat op? Niet gek dat er geen kip te zien is op de bijeenkomsten. Tegen betaling van de parochie aan de gemeente is in Heilig Landstichting in 2009 trouwens wel een straatnaam veranderd. Dus zolang je maar met geld komt, gooit de gemeente ook principes overboord….

Realist

@jantje: Ik ben het met je eens wat betreft Van Gils. Maar het is toch echt het college ben B en W dat deze beslissing heeft genomen (Giesbers, Thijssen, Spaan en Keereweer) en niet een of andere ambtenaar.

joke

Iets voor Joop Verstraaten…… kan het vast wel via stukje in De Gelderlander regelen dat iedereen die het met bovenstaand plan eens is, op een bepaalde dag en tijdstip op/bij het gemeentehuis aanwezig is….met nog veel meer handtekeningen en voor een gesprek met de desbetreffende ambtenaren van de gemeente.

Harm.

Jammer jammer.
Als iemand het verdiend had was het van Gils wel.
Misschien krijgen de wethouders later wel een straatnaamvernoeming.
Wethouder …. Van verkwisting tot onzorgvuldig handelen.
Het fietsstraatje genoemd naar de fietswethouder.
Kom maar met een grootschalige handtekeningenactie in Groesbeek dan hebben jullie zomaar vele duizenden handtekeningen.

henk

Ja die man heeft veel gedaan voor Groesbeek en de veteranen die hier elk jaar terug komen. Denk dat het huidige B&W niet bevrijd is. Kleine moeite om een naambordje te maken.
Er zal wel een MUG-plein, een Wijn-plein en een dorpsplan- plein een geld over de balk plein komen, tenslote zijn dat de meer voor de handliggende namen.

Opzouten met dat zooitje- plein. Wat mij betreft.

HansPeters

Persoonlijk denk ik dat een burgemeester meer aan een straatnaam heeft bij leven dan bij overlijden. Misschien moeten we een of andere wijk maar al die straatnamen gaan geven. Maar dan denk ik ook aan een Pastoor van Gestelstraat, Pastor Thuringstraat, Burgemeester van Gilsstraat Plein, maar ook Burgemeester Prickstraat. Ik denk dat de discussie hier de moeite waard is, want ik krijg regelmatig van raadsleden reacties op mijn reacties hier. Weet dus dat er wel degelijk gelezen wordt hier.

Burger

De beleidsbepalers in die ivoren toren moeten zich de ogen uit de kop schamen.

Oh ja, nu hebben ze uit die toren ook al de klokken gehaald anders worden ze iedere keer wakker…

jantje.

Klopt Realist, en dat die beslissing van hogere hand afkomt maakt het nog zuurder…

Ikke

Ja Harm, leuk, het Giesberspaedje !!
De Spaanlaan en Thiessenrotonde !!

stom

Ben het met Jantje eens, het was een goede man, daar had je iets aan. Vandaag de dag telt alleen maar geld, bah!!!

stekkenberger

Ze zullen wel wachten tot ze het prins friso plein kunnen noemen.

Ummenie

Toch leuk dat B&W ieder jaar weer voor voldoende onderwerpen zorgt in de optocht 🙂

wpDiscuz