Nieuwe huisvestingsverordening: meettijd behouden

Als u een huurwoning zoekt, kunt u terecht bij een woningcorporatie – Oosterpoort in de gemeente Groesbeek – of u kunt een woning huren van een particulier verhuurder.

Woningcorporaties in de regio Arnhem Nijmegen verhuren hun woningen via de regels die zijn vastgelegd voor de woonruimteverdeling in de Regionale Huisvestingsverordening. Vanaf januari 2013 is er een nieuwe verordening. Deze vervangt de oude verordening die op 1 april 2007 in werking trad.

Entree

Het grootste deel van de woningcorporaties in de regio werkt samen in Entree.
Op www.entree.nu presenteren de samenwerkende corporaties de vrijkomende woningen. Iedere woningzoekende kan zich inschrijven bij Entree via eerdergenoemde website. Deze woningen worden verdeeld via de regels van de Regionale huisvestingsverordening. Voor een woning van een particuliere verhuurder gelden geen gemeentelijke regels.

Er zijn ook levensloopgeschikte en rolstoegeschikte woningen. Als u hiervoor in aanmerking wilt komen, heeft u een indicatie nodig van het Wmo loket. Voor meer informatie over het aanvragen van een indicatie voor een levensloopgeschikte of rolstoelgeschikte woning kunt u het Wmo-loket raadplegen (Maandag t/m vrijdag van 9.00 -12.00 uur voor bezoek en telefonisch. 39 96 222).

Overgangsregeling behoud meettijd

Er is een overgangsregeling voor iedereen die tussen 1 april 2007 en 31 december 2012 is verhuisd naar zelfstandige woonruimte in de regio Arnhem Nijmegen of rechten heeft verloren in het woningzoekendenregister door een verhuizing in deze periode. Deze mensen kunnen gebruik maken van behoud van de meettijd waarmee ze zijn verhuisd naar de huidige woning (eenmalig dus).

Bent u verhuisd tussen 1 april 2007 en 31 december 2012 en wilt u de meettijd behouden waarmee u bent verhuisd naar uw huidige woning, dan moet u zelf in actie komen! Meldt u zich dan na 1 januari 2013 bij een corporatie van uw keuze die in de regio actief is en vraagt u om registratie en behoud van uw meettijd. U kunt dit alleen doen in de periode van 1 januari 2013 tot en met 30 juni 2013.

Als u tussen 1 januari 2012 en 31 december 2012 bent verhuisd naar een sociale huurwoning via Entree, heeft u altijd het recht uw meettijd te behouden en krijgt u een registratiedatum vanaf de start van uw oude woonduur/inschrijftijd. De overgangsregeling wordt via diverse kanalen bekendgemaakt. .

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de woningcorporatie. U kunt ook kijken op www.destadsregio.nl voor meer uitleg over de woningtoewijzing of www.entree.nu voor het actuele woningaanbod.

Gemeente GroesbeekTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nieuwe huisvestingsverordening: meettijd behouden

Reageren is niet toegestaan.