Burgemeester Keereweer bezocht De Horst

Woensdag 14 november heeft burgemeester Keereweer een bezoek gebracht aan De Horst.


Foto en rechten: Gemeente Groesbeek

Hij was daarbij te gast in de nieuwe accommodatie van Schutterij St. Hubertus, liet zich over voetbal en korfbal bijpraten op het sportpark van DVSG en DKV De Horst, bekeek het schoolplein annex speelterrein bij Basisschool Op de Horst en had een gesprek met vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties in Dorpshuis De Slenk.

De Horst was na Stekkenberg en Breedeweg de derde wijk die door de burgemeester werd bezocht. Voor woensdag 21 november staat een bezoek aan Heilig Landstichting op het programma.

Aanwas

In het gesprek in De Slenk klonk bezorgdheid over de aanwas in De Horst. Voor de school en de verenigingen, zeker ook met betrekking tot vrijwilligers, is toename van het aantal inwoners belangrijk. En de burgemeester kreeg mee om toch vooral oog te houden voor de positie van vrijwilligers, omdat deze van grote waarde zijn voor het goed functioneren van de Horster gemeenschap.

De heer Nillesen, voorzitter bestuur De Slenk, liet weten bezorgd te zijn over het accommodatiebeleid van de gemeente. Hij meende een ontwikkeling te bespeuren, die knaagt aan het bestaansrecht van De Slenk. “Wordt De Slenk overbodig?” zo vroeg hij zich hardop af. Het dorpshuis draait in ieder geval de avonden goed, doet geen beroep op subsidie, maar ziet wellicht de peuterspeelzaal naar de school vertrekken.

Verlichting

Het zal geen verbazing wekken dat op De Horst de kwestie verlichting in het buitengebied ter sprake werd gebracht. Waar menigeen het aantal lantaarnpalen tussen het centrum en De Horst overdone vindt, wordt het college nadrukkelijk gevraagd om straten als de Ketelstraat nog eens goed te bekijken, want daar zou sprake zijn van verkeersonveilige situaties. En passant werd ook aandacht gevraagd voor de staat van het fietspad richting dorp, dat erg slecht zou zijn.

Aan het adres van pastor Van Gestel liet de burgemeester weten dat hij onlangs vanuit de kerk had getwitterd, waarop de pastor gevat reageerde met “dat doe ik tevoren met onze lieve heer…”. Belangrijk is dat de mensen dienstbaar zijn aan de gemeenschap, aldus de pastor. Niet volstaan met tevredenheid van het eigen ik, maar ook iets voor anderen betekenen, is zijn credo. Als je je dan als kleine gemeenschap ook openstelt voor het grotere geheel, dan kan dat zeer verrijkend zijn. Elkaar over en weer versterken zou het motto moeten zijn, vindt de pastor.

Samenwerking zoeken

Nu is die gemeenschapszin op De Horst wel in orde, zo viel te beluisteren, want er wordt regelmatig samenwerking gezocht. De jeugd bijvoorbeeld wordt als het ware groot gebracht met de activiteitenrijkdom van De Horst. Alom aangekondigde bezuinigingen gaan overigens die activiteiten wel raken. Zo krijgt de KBO Groesbeek/De Horst, die ook in De Slenk actief is, te maken met afbouw van subsidie, wat waarschijnlijk gevolgen zal hebben voor de contributie en dat kan dan vervolgens betekenen dat ouderen afhaken.

Ten aanzien van de herindeling die op handen is, heerste overwegend het gevoel dat die de (grote) gemeente meer deskundigheid geeft, maar dat die de kern De Horst niet wezenlijk zal veranderen. De Horst kan bogen op een “ mooie, rustige uitstraling” en dat zal in de nabije toekomst niet anders zijn.

Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Burgemeester Keereweer bezocht De Horst

Reageren is niet toegestaan.