[Update] € 12.500,- voor Het Groeske

Het wijkproject rond het Groeske is een stap dichterbij de titel “Groen Dichterbij Icoonproject” van Gelderland. IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies hebben de genomineerden in alle twaalf provincies bekend gemaakt.

Groen Dichterbij, mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, zoekt naar dé twaalf provinciale voorbeeldprojecten waar buren groen inzetten om de buurt bij elkaar te brengen en te vergroenen. In het wijkproject rond park het Groeske bedenkt de wijk – ondersteund door de Radboud Universiteit en Buitenruimte voor Contact – een deel van de herinrichting van het park en organiseert ze er ontmoetingen van jong en oud.

Alle twaalf Icoonprojecten ontvangen een financiële bijdrage van maximaal € 20.000,- en inhoudelijke begeleiding van experts. Op 24 november zal tijdens de Groen Dichterbij Finale duidelijk worden of Buurtpark het Groeske het Groen Dichterbij Icoonproject van Gelderland wordt. Ieder provinciaal Icoonproject ontvangt inhoudelijke ondersteuning van experts bij de uitvoering van het project en een maximale bijdrage van €20.000,-

Project Buurtpark het Groeske is erop gericht de omliggende wijk en speciaal kinderen en ouderen meer te betrekken bij hun natuurlijke omgeving. Onder meer door mee te bepalen hoe park het Groeske er na de herinrichting uit komt te zien en activiteiten te organiseren. De wijk heeft voor vier delen van het park die ze in beheer krijgt inmiddels favoriete wijkwensen geselecteerd. Favorieten zijn o.a. een waterspeelplaats, een bloemen- en kruidentuin om te zitten en een klein amfitheater. Zodra de ontwerpster klaar is en de kosten heeft berekend, gaat de wijk fondsen werven om de plannen te realiseren. Ook gaan kinderen van de naastgelegen school en ouderen van Mariëndaal er vanaf de lente samen tuinieren. Projectgroep het Groeske is erg blij met de nominatie. Initiatiefnemer Kirsten Kuipers: “Dit is een geweldige pluim en aanmoediging voor alle betrokken vrijwilligers. Als we winnen is dat helemaal super want dan kunnen we samen nog meer goede en groene ideeën uitvoeren!” Informatie over het project is te vinden op: http://www.GroenDichterbij.nl/buurtparkgroeske

Groen doet goed!

Gezamenlijk bezig zijn met groen in de buurt zorgt voor meer betrokkenheid en bijzonder en structureel contact tussen buren. Daarnaast zorgt een groene wijk voor een gezonde omgeving, meer speel- en ontwikkelingsmogelijkheden voor kinderen en minder conflicten en spanningen. Daarom stimuleert Groen Dichterbij mensen om als buurt, straat of wijk gezamenlijk aan de slag te gaan met het ‘vergroenen’ van de omgeving. Groen Dichterbij is een platform waar kennis, inspiratie en diensten bij elkaar komen. Het is een initiatief van IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Update 24-11-2012, 18:20 uur

Het Groeske heeft de titel in Gelderland niet kunnen pakken. Deze werd namelijk gewonnen door Zorgtuin Gorssel, één van de twee concurrenten van Het Groeske. Wél kregen alle projecten die niet in de grote prijzen zijn gevallen alsnog een klein bedrag van het Oranjefonds uitgekeerd.

Update 25-11-2012, 22:30 uur *RECTIFICATIE*

Wijkproject Het Groeske heeft zaterdagmiddag geen klein bedrag, maar maarliefst € 12.500,- van het Oranjefonds gekregen. Het fonds was zo positief over de kwaliteit van het project dat zij dit bedrag uitkeerde. Hoewel het niet de eerste prijs is, is initiatiefnemer Kuipers uiteraard blij met dit bedrag: “Wij zijn echter superblij met onze ‘tweede prijs’ die ons zo goed op weg helpt en steunt!”, laat zij DeGroesbeek.nl weten.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 november, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Groen doet goed.

Gemeente groesbeek kan beter eerst de rommel opruimen in het groen dat er nuis . Wanneer ik langs een aantal wegen in Groesbeek loop lijkt het net of ik op een vuilnisbelt loop.

stom

@ wil ik weet niet waar je zit,maar ik heb van rommel geen last

Sorry ik zie ook geen rommel

kruimeltje

Een mooi project in ‘t Groeske. Jammer dat er naast de prijs is gegrepen.

kruimeltje

@Wil Je kunt beter zeggen dat de mensen geen rotzooi in de natuur moeten gooien.
De vuilnisbelt wordt toch echt door mensen veroorzaakt en niet door de gemeente.

ijsbeer

Wat leuk, toch een prijs voor dit geweldige initiatief. Veel succes met de uitvoering. Zo zie je maar weer welke mooie plannen er kunnen ontstaan als mensen in de wijken de handen ineenslaan en zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun leefomgeving.

Stom en E.
Waar ik zit; dat is waarschijnlijk jullie probleem. Jullie zitten, ik loop. Kijk voor de gein eens in de rand van de bossen en langs bijvoorbeeld de rondweg. Daarnaast liggen de speeltuinen vol rotzooi. Natuurlijk veroorzaken de mensen zelf dat alles vol ligt. Vraag je echter de gemeente om eens vuilnisbakken te zetten en deze af en toe te legen dan kan dat niet.

wpDiscuz