[Foto’s] 24-uurs marathon voor voedselbank groot succes

De 24-uurs marathon ten bate van de Voedselbank Groesbeek e.o. is een groot succes geworden. In totaal werden er bij deze actie bijna 3000 (2841) producten en € 630,- ingezameld. Er werd ook veel speelgoed (150 items) afgeleverd.


Maandagmiddag 14:00 uur. Het team is klaar voor de marathon. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

Maandagmiddag is “Loco-restyled”, sinds dinsdagnacht “Lekker Live” genaamd, met hun jongerenprogramma een 24-uurs uitzending bij Omroep Groesbeek gestart. Het 4-koppige team bleef 24 uur lang voor het goede doel presenteren en dinsdagmiddag om 14:00 uur was de marathon, na de nodige energy drinks te hebben genuttigd, ten einde. De presentatoren gaven aan “er geen minuut spijt van te hebben” en kregen een bos bloemen als dank voor hun werk. De sfeer in de studio was de gehele marathon buitengewoon goed te noemen.

U kon op maandag 31 december en dinsdag 1 januari een kijkje komen nemen in de studio van de lokale omroep, onder het genot van een hapje en een drankje. Ook kon u luisteren naar de vele live optredens van lokale bands. DeGroesbeek.nl had de livestream van Omroep Groesbeek de hele dag online staan. Dit werd meer dan 600 keer bekeken. Voor de mensen die voedsel wilden doneren, maar niet naar de studio konden komen was zelfs een ophaalservice geregeld.

In Groesbeek moeten helaas 23 gezinnen gebruik maken van de voedselbank. Dit aantal kan nog oplopen naar ongeveer 40. De voedselbank draait op vrijwilligers en krijgt geen subsidie van de gemeente Groesbeek. De Groesbeekse gemeenteraad heeft in november wél € 15.000,- beschikbaar gesteld voor een transportbusje waardoor het voedsel gekoeld kan worden vervoerd.

Het team gaf aan het einde van de uitzending aan een nieuwe marathon niet uit de weg te gaan.


Wij danken Piet Spanjers voor de foto’s!

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 januari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Helen

Goed bezig jeugd.Geweldig initiatief.
Al vind ik t jammer dat t nodig is, maar chapeau.
Jammer dat ik zelf niets kan missen zit ook in n dikke crisis.

www.hanspeters.eu

Heel goed van deze jongeren, De voedselbank is keihard nodig. Waar ik nou zo bang voor ben, is het feit dat de toeloop alleen maar zal toenemen. De vooruitzichten voor 2013 op het gebied van werkgelegenheid zijn niet best. De armoede zal waarschijnlijk dan ook toenemen.Bij deze maak ik van de gelegenheid gebruik, om een ieder een fijne oudejaarsavond te wensen. Ik ga vanmiddag ook nog even langs bij het radioprogamma van deze voorbeeldige jongeren en wens ze bij deze succes!

Paul

Super dat ze dit doen. Ik luister al een tijdje mee en mensen leveren echt massaal producten in. Goed dat er veel aandacht voor is. De mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank zullen trots op jullie zijn. Succes nog de komende uren, echt respect want het is een lange zit!

Kruimeltje

Geweldig dat de jongeren van de omroep dit initiatief nemen. Daarnaast mogen we trots op Groesbeek zijn dat inwoners zo massaal producten inbrengen. De aanleiding is triest maar een mooi gebaar dat iedereen een bijdrage levert.

toppertje

Wat en mooi resultaat voor de voedselbank
Goed dat jongeren zich inzetten voor de samenleving .
Leuk dat Omroep Groesbeek met lekker live dit hebben gedaan voor onze mede mens .
Deze actie was zeer geslaagd mede dank aan de Basisscholen van Groesbeek want deze hebben de grote bijdragen geleverd aan producten .
Kort om super gedaan Kids

wpDiscuz