Vrijdag mogelijk niet de weg op vanwege sneeuw

Er bestaat een grote kans dat er vrijdag veel sneeuw valt dat blijft liggen. Diverse meteorologen waarschuwen zelfs voor ontwrichting van het verkeer op die dag.


Koning Winter staat voor de deur. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

De website www.weeronline.nl voorspelt voor vrijdag hevige sneeuwval en zaterdag komt de temperatuur niet boven het vriespunt uit. Zondag daalt de minimumtemperatuur boven een sneeuwdek mogelijk zelfs naar -10 graden. De sneeuwbuien zullen volgens de weerkenners de hele vrijdag aanhouden wat lokaal voor tien á twintig centimeter sneeuw kan zorgen. Daarmee bestaat er een kans dat men vrijdag adviseert niet de weg op te gaan.

Ook vandaag (woensdag) komen er in de namiddag en avond winterse buien het land in. Het kan dan ook glad worden en daarom waarschuwt het KNMI hiervoor. Het instituut heeft voor onder andere de provincie Gelderland een code geel uitgegeven, die vooralsnog van 16:00 uur tot 00:00 uur geldt.

Het ANWB blijft zelf voorzichtiger in hun uitspraken over de sneeuwval, omdat het volgens hen vrijdag ook alleen kan gaan regenen.


De zogeheten pluim laat de lange termijn voorspelling zien. Duidelijk is te zien dat de temperaturen komende week waarschijnlijk zullen dalen (afbeelding 3). Op vrijdag is er kans op veel neerslag (afbeelding 1). Tegen het einde van de voorspellingen is goed te zien dat de verwachtingen op lange termijn wat onzeker worden. De dunne, enkele, groene lijntjes geven voor volgende week zaterdag zowel +5 als -10 aan. Ieder lijntje is één enkele berekening. Op korte termijn is het groene gedeelte dikker (meer lijntjes geven dezelfde verwachting), wat wil zeggen dat de verwachtingen voor die dag waarschijnlijk uit zullen komen.

DeGroesbeek.nl, Weeronline.nlTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 december, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Geer

Nu nog dat “gelul” over een 11-stedentocht en de verhalen zijn weer in de lucht.Niemand kan met een weersverwachting verder kijken dan vandaag. De rest is en blijft gissen.

André

Geef ff aan mijn werkgever door dat ik dan niet de weg op kan ivm sneeuwval.

Wat een onzin allemaal weer , elkaar op liggen juinen met de weersverwachting , ze kunnen het nog geen dag voorruit voorspellen.

Andre het zijn voorspellingen. Een gewaarschuwd mens telt voor 2. Het is ook niet gezegd dat er chaos in Groesbeek komt natuurlijk.

Allemaal onzin!

ikke

mijn baas wil dat ik vrijdag kom en nu mag de weg niet op!!!

Tommy

Ik denk dat de onzinroepers het dit keer bij het verkeerde eind hebben. Alle kaarten wijzen op behoorlijk wat sneeuw. Het zijn niet alleen de SBS6 kaartjes van Piet Paulusma waar ze dit op baseren hoor, gaat wel iets technischer.

wpDiscuz