Meeste sneeuw in regio Nijmegen

De sneeuwval zorgde vrijdag voor veel overlast in de regio. In Groesbeek sneeuwde het tien uur aan één stuk door.


De kerstboom in Groesbeek is zaterdag geplaatst. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

Meeste sneeuw in regio Nijmegen

In Groesbeek lijkt de meeste sneeuw van heel het land te zijn gevallen. DeGroesbeek.nl kreeg vrijdag het sneeuwdek in Groesbeek door, gemeten volgens de normen van het KNMI en dus een officiële meting, en dit was 18 centimeter. De Horst had een sneeuwdek van 15cm. Weerplaza.nl meldde vrijdag ook dat de meeste sneeuw in de regio Nijmegen (15 tot 20 cm) is gevallen, maar noemt geen plaatsnamen. Weerman Jan Visser haalt het Groesbeeks sneeuwdek op zijn site ook nog aan (screenshot).

Overlast en chaos in Groesbeek

De gemeente Groesbeek riep inwoners donderdagmiddag op een steentje bij te dragen aan het tegengaan van chaos. In Groesbeek is vanochtend de Zevenheuvelenweg afgesloten en in de middag is er een ongeval op de Nijmeegsebaan geweest. Ook via Twitter delen Groesbekers foto’s van de mooie en minder mooie kanten van het sneeuwdek. De website 112Groesbeek.nl hield inwoners uit Groesbeek, inclusief foto’s, live op de hoogte van de laatste gebeurtenissen in het dorp.

Sneeuwballengevecht

Op FaceBook is een sneeuwballengevecht aangekondigd. Hier kwamen vrijdagavond omstreeks 20:00 uur veel mensen op af en bleek uiteindelijk een succes. Op het Keizer Karelplein wordt de laatste jaren vaker een sneeuwballengevecht gehouden.

IJZEL

Het KNMI waarschuwde zaterdag voor IJZEL en heeft daarvoor een code oranje afgegeven. Vanuit het westen trok er een neerslaggebied het land binnen. In het westen viel de neerslag in de vorm van regen, maar op plaatsen waar het vroor ging dit over in natte sneeuw of ijsregen. De waarschuwing is zondagochtend ingetrokken.

Sneeuwfoto’s kunt u doormailen naar [email protected].

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 december, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Laurens

Beste Gemeente,

Mag ik u weer feliciteren met het strooibeleid.

Schande Schande schande schaam u diep.

Hoop dat u de volle verantwoording op u neemt

als er aanrijdingen gebeuren die met een goed strooibeleid
hadden kunnen worden voorkomen.

Laurens

Erik

Ik begrijp de frustratie van Laurens maar tegen deze vorm van sneeuwval is niet tegen op te strooien! Op die manier was het net dweilen met de kraan open! Dit kwam dan mede door de wind en door de continue wisselvallige sneeuwval!

Tommy

Ik ga er ook vanuit dat ze vanavond en vannacht de boel nog ff goed wegvegen etc.. Het is nu gestopt dus mooie tijd om voor morgenvroeg alles een beetje weg te werken. Zaterdag en zondag moeten er immers ook mensen de deur uit. Ik ben ook pas gaan scheppen nadat alles voorbij was. Tis echt dweilen met de kraan open zoals Erik zegt.

Kees

Die Laurens moet zelf maar een schop en een bezem pakken dan alleen maar zeiken werk me al 24 uur kapot voor jou.

jeuh

De wegen zijn anders de hele dag goed te berijden. Woonwijken is een ander verhaal.

www.hanspeters.eu

Gek he dat het water bij het avonturenbos niet bevriest?
Rioolwater bevriest niet.
Verder zou ik jeuh willen zeggen dat de wegen op hellend terrein echt niet te berijden zijn. Ik heb meerdere bouwbusjes een poging zien doen om de Hogeweg omhoog te rijden, maar helaas. Ongetwijfeld zullen de gemeentewerkers hun best doen en tegen dit weer is niet te strooien. Toch vind ik het strooibeleid in Groesbeek ronduit een aanfluiting.

Laurens

Hallo mensen,

Iedereen die vindt dat ik overdrijf
kijk naar het ongeluk wat net op de rijlaan is gebeurt.

met een schoonen weg was dit denk ik niet gebeurd.

groeten Laurens

echte stekkenberger

Hans kan ook zelf een sneeuwruimer vasthouden en de weg een beetje met de buren schoonmaken .wordt je lekker warm en slank van .

stom

@Laurens. Het valt best mee hoor. Tegen de sneeuw van vanmiddag was niks te doen. Ik ben al sinds kwart voor 7 op de weg geweest en heb de strooiwagen vaker gezien, dus zeik niet zo. Anders rij ff bij de gemeente langs, haal en strooiwagen en rij vannacht zelf even een rondje door het dorp

jeuh

@Hans,

Dat er een paar wegen wat moeilijker te bereiken zijn, kun je met zo’n dag niet veel aan doen. Ik vermijd met mijn eigen auto bepaalde straten met te hoge drempels etc. Misschien dat je op zo’n dag een andere route moet pakken. Kortste weg is niet altijd de makkelijkste.

traan

Als ik die mooie foto’s zie van mijn mooie dorpje moet ik weer een traantje laten, jongens niet piepen! wees blij dat je in het mooiste dorp van nederland woont!! Deze jongen woont er jammer genoeg niet meer. ;-(

Erik

@laurens het kan ook komen doordat die auto geen winterbanden had! Trek aub niet te snel een conclusie en ga eerst zelf na of het wel of niet klopt!

Hans

Die Laurens kan 100 x beter zeiken dan dat ie zingen kan!!!
Steek daar je energie maar in dan wordt het misschien nogeens iets.

per dag elf uur van huis

voor de mensen die van de gemeente trekken laten ze die maar aan het werk zetten die kunnen makelijk de stoep schon maken bij de ouderen ze zijn liever moe dan lui.

ijsbeer

IJsbeer zegt: het waren twee fantastische dagen. Jammer voor de mensen die alleen maar de wereld schijnen te kunnen waarnemen en beoordelen vanuit de auto. Kom op mensen, denk en doe eens wat ruimer, de wereld wordt er een stuk leuker op.

Kruimeltje

@ijsbeer Er zijn ook nog mensen die niet in de fut zitten en gewoon met de auto naar het werk moeten. Ik zou ook best de hele dag van de natuur willen genieten. Mijn baas vindt dat echter niet goed.
Sneeuw is voor de werkende mens een gruwel.

wpDiscuz