Kerstboom gezocht

Onder grote belangstelling van het winkelend publiek in het centrum van Groesbeek is afgelopen zaterdag de kerstboom weer gezet. Voor volgend jaar is men al op zoek naar een geschikte boom.


De kerstboom wordt geplaatst. Foto en rechten: Bakker Groesbeek VOF.

Sinds enige jaren heeft de gemeente Groesbeek het plaatsen van de kerstboom uit hun budget geschrapt. Ondernemer W. Bakker uit Groesbeek vond toen dat het Groesbeeks centrum zonder kerstboom geen optie was. Sinds die tijd zetten zij jaarlijks op eigen initiatief de kerstboom voor alle inwoners van Groesbeek. “Het was weer een hele klus, maar het resultaat mag er zijn. De waardering die wij krijgen van alle belangstellenden is erg fijn”, aldus de ondernemer tegenover DeGroesbeek.nl.

In de mail kregen wij dan ook een oproep omdat Bakker alvast op zoek is naar een boom voor volgend jaar. “Dit jaar was het erg moeilijk om aan een goede kerstboom te komen. We hebben er ieder jaar twee nodig. Een voor in het centrum en een tweede voor bij de kerk Cosmas en Damianus. Deze wordt altijd in samenwerking met Loonbedrijf Groesbeek geplaatst”.

Heeft u voor het komende jaar misschien al een boom ter beschikking, die toch moet verdwijnen uit uw tuin? Stuur dan alvast een e-mail naar [email protected]. U dient wel rekening te houden met onderstaande eisen:

• Minimale hoogte van 10 meter.
• Het is belangrijk dat de boom gemakkelijk machinaal vanaf de straat uit uw tuin kan worden gelicht, immers de boom mag geen takken breken.
• Bakker Groesbeek zoekt een spar (fijn – zilver – blauw – douglasspar) of een scheerlingsden, in ieder geval een boom met fijne naalden rondom goed bemanteld (bezet met takken).

De boom wordt gratis verwijderd.

Onderstaand treft u een fotoreportage aan van het plaatsen van de kerstboom. Ook Piet Spanjers maakte hier zaterdag foto’s van.

DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 december, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
stom

Schandalig dat er geen budget is voor 2 kerstbomen. Fijn dat Bakker er goed voor zorgt.

Sjonnie

Haal 2 boompjes van de kruising Nieuweweg af en gooi daar volgend jaar maar wat lichtjes in. Dan is de rotonde niet meer nodig, want zonder die 2 bomen is het al wat overzichtelijker. Dat scheelt dan 7 ton en wij hebben volgend jaar weer een kerstboom in t dorp. Iedereen blij :D.

Gijs

Klasse bakker! Slimme ondernemen! Die moet je werk gunnen!

treintje

Als Groesbeek zo doorgaat komt er geen kip meer in het dorp. Het wordt echt saai. Als Bakker niet voor kerstbomen gezorgd had dan zoek ik mijn gezelligheid liever op in Kleve of Nijmegen met de feestdagen.

Paul

OK, pakken we even de agenda van de raadsvergadering van donderdag erbij. De bedragen zijn het geld wat er ongeveer in wordt gepompt als de voorstellen worden aangenomen:
Hamersveld: 1,5 miljoen euro
Groeske: 500.000 euro
Rotonde: 750.000 euro
Onderhoud accomodatie buitensport subsidie: 220.000 euro
Vervanging kunstgrasvelden DVSG/De Horst: 371.000 euro

December is een dure maand, ook voor de raad zo te zien.

Maar een kerstboompje voor dat beetje extra gezelligheid in het verkeerstechnisch belabberde dorp waar ook al miljoen aan vergooid zijn is niet te betalen……? Hulde Bakker, fijn dat dat soort mensen nog bestaan. Gemeente, ga je in een hoekje zitten schamen.

Voor de gezelligheid van het dorp is de gemeente Groesbeek niet alleen verantwoordelijk we hebben in het centrum ook te maken met aasgieren van middenstanders.

Mijn komplimenten gaan echt uit naar de heer Bakker een man die zelfs geen enkel belang heeft met het centrum. Nee van zijn aktie profiteren de groesbeekse middenstanders in het centrum van Groesbeek.

Want laten we eerlijk zijn als je echt iets nodig hebt gaan we toch naar Nijmegen en zien we Groesbeek als een uitval voor noodzakelijke inkoop.

www.hanspeters.eu
Ik denk dat Ger hier zeker een punt heeft. Vorig jaar heb ik schriftelijke vragen gesteld over de sfeerverlichting in het dorp. De oude is aan vervanging toe en blijkbaar waren of zijn er 2 ondernemersverenigingen. De bedoeling is dat zij mee zouden doen. Er zou een soort van fonds opgericht gaan worden, zodat de december sfeer weer terug mag keren. Blijkbaar is dat nog niet gelukt. Dank aan mijnheer Bakker voor de mooie boom voor het gemeentehuis. Laten we hopen dat het volgend jaar wel lukt samen met de winkeliers. Waar ik wel een kanttekening bij plaats naar de… Lees meer »
@ger+hanspeters

Compleet eens met beide comments! Inderdaad hulde aan dhr. Bakker, schande voor de middenstand.

En omdat ik hem zo mooi vind wil ik de kanttekening van Hans Peters nogmaals plaatsen: Waar ik wel een kanttekening bij plaats naar de gemeente is het feit dat ze blijkbaar wel geld over hebben voor sfeer tijdens de wijnmarkt.

Ik denk dat het wel belangrijk blijft appels met appels te vergelijken en niet nu beginnen over de wijnfeesten. Wijnfeesten hebben een grote regionale uitstraling en het centrum heeft geen uitstraling en zelfs met een kerstboom is dat niet opgelost. Blijft dat de middenstand zelf een aktievere rol dienen te spelen wel alle verenigingen sposeren zodat merendeel van de spelers dik betaald kunnen worden maar aan hun eigen toko denken ze niet, daar moeten wij als inwoners dan maar voor opdraaien. Want laten we wel zijn alles wat de gemeente spendeerd aan deze flauwekul komt op het bordje van de… Lees meer »
Kruimeltje

Het eeuwige excuus van de middenstand dat het centrum zo ongezellig is. Wie heeft daar nu belang bij? Je bent ondernemer of niet. Deze kruideniers mentaliteit kost de middenstand hun eigen kop. Hoe kortzichtig kun je zijn?
Klanten lopen weg en dan zeuren over het tekort aan omzet.

En nog steeds ga ik naar Malden, lol.

piet janssen

een prachtige boom, die heeft bakker goed neer gezet.
maar waar komt deze mooie boom vandaan? want die zou ook wel een bedanken verdienen.

wpDiscuz