Besluit over rotonde Nieuweweg uitgesteld

De Groesbeekse gemeenteraad heeft donderdagavond geen definitief besluit over de komst van een rotonde op de kruising Nieuweweg/Zevenheuvelenweg kunnen nemen. Er bestond veel twijfel over het voorgelegde raadsvoorstel. Het college kwam met dit voorstel naar aanleiding van het begrotingsdebat in november.

Verplaatsen bomen te duur

Veel partijen waren in eerste instantie voor de komst van een rotonde (variant 2) op het “onveilige” kruispunt, maar met name het kostenplaatje van het verplaatsen van de bomen (€ 115.000,-) was volgens verschillende partijen veel te hoog. Tijdens de politieke markt passeerden er dan ook verschillende andere varianten en mogelijkheden de revue.

Veel onzekerheid

Volgens het CDA Groesbeek was het verplaatsen van de bomen niet alleen te duur, maar het is daarbij ook niet zeker of de bomen het überhaupt gaan redden. “Vooral de eiken krijgen het dan zwaar te verduren”, wist CDA-raadslid Rob Verheijen. Dat de situatie bij de kruising moet verbeteren stond vast, alleen de manier waarop zorgde voor diverse reacties. Wanneer bomen verplaatst of gekapt moeten worden zorgt dit ook voor de nodige bezwaren en dat kan uiteindelijk weer voor juridische problemen zorgen. “Een plan moet kans van slagen hebben. Ellenlange juridische trajecten moeten voorkomen worden”, aldus Verheijen.

Nieuw voorstel

Op initiatief van het CDA besloot een meerderheid van de raad dan ook om het raadsvoorstel weer terug te geven aan het college. Het college zal nu, met behulp van de fracties, verschillende (goedkopere) mogelijkheden en varianten uitwerken en over enige tijd met een nieuw voorstel komen. Alleen PvdA en VVD waren uiteindelijk nog maar voor het originele voorstel.

Kruising gevoelsmatig onveilig

Het kruispunt staat al enkele jaren ter discussie in Groesbeek en het onderwerp is al meermaals in de raad behandeld. Toch is het college eigenlijk van mening dat er op dit punt dusdanig weinig (ernstige) ongelukken gebeuren dat een rotonde niet nodig is. De VVD zei echter dat er vaak blikschade is en dat deze “ongevallen” niet worden geregistreerd. “De politie komt er vaak niet aan te pas, mensen regelen het onderling”, aldus de VVD.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 december, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
treintje

Mooi zo!!!

Nuchtere klant

VVD zegt schade onderling geregeld, zou niet geregistreerd worden, onzin! Als er een schadeformulier ingevuld wordt, is bij de Vereniging van Schadeassuradeuren zo te checken hoeveel het voorkomt. Alleen als mensen onderling afkopen dan niet. Wat amateuristisch weer van deze knappe politici, weet toch eens waar je over praat, sukkels.

Ik heb vanavond ook geluisterd Nuchtere Klant en het ging er om dat mensen altijd zeggen dat er amper ongevallen zijn. Volgens de cijfers is dit ook zo. Toen zei iemand van de VVD dat mensen samen de boel invullen en klaar is kees. Zo lang er geen politie komt dan zal het officieel geen ongeval zijn. Denk dat VVD het zo bedoelde. Maar het college moet inderdaad niet van die cijfers alleen uit gaan, als het klopt wat jij zegt kunnen ze bij die Vereniging zo zien dat er meer gebeurd dan dat de officiele cijfers zeggen.

gebeurt weinig op die kruising. Is niet de meest veilige maar daardoor let wel iedereen extra op! Gewoon laten zo. Er zijn wel meer punten waar we dit dan zouden moeten gaan doen. Misschien tankstation ingang verplaatsen naar zevenheuvelenweg?
vaak ontstaan de gevaarlijke situaties als er ook iemand naar of vanaf het tankstation gaat.
In vindt bv Wylerbaan/molenweg ook een ‘linke’ kruising. Er zijn wel andere zaken waar Groesbeek zijn geld aan zou moeten besteden.

wpDiscuz