[Foto’s] Gemeente akkoord met wijkontwerpen ‘t Groeske

In november presenteerde ontwerpster Marleen van Tilburg van Buitenruimte voor Contact vier wijkontwerpen voor park Het Groeske. Ze werden afgelopen maand met enthousiasme aangenomen door de wijk. Inmiddels heeft ook de gemeente zich over de voorstellen gebogen en positief besloten.

De wijkontwerpen voor het Groeske mogen worden aangelegd als straks de Groesbeek weer is uitgegraven en het hoofdontwerp van de gemeente klaar is. In de plannen van de wijk gaat het om (1) een bloemen- en vlindertuin met bankjes en mogelijk ook beweegtoestellen voor ouderen, (2) een waterspeelplaats, (3) een klein natuurlijk amfitheater en (4) een holle, levende klauterboom om onderdoor te kruipen en in te klimmen.

De wijk krijgt de vier delen van het park waarvoor de ontwerpen gemaakt zijn, zelf in beheer. Er hebben zich al bijna 20 vrijwilligers gemeld die straks willen meehelpen met beheer en organisatie. Onlangs is de nieuwe Stichting De Groesbeek opgericht. Deze zoekt nu sponsors en aanvullende fondsen om de plannen te realiseren. Met de pas gewonnen prijs van het Oranjefonds en een bijdrage van de gemeente kan in de lente of zomer alvast een deel van de plannen worden uitgevoerd.

Hieronder staat een link naar de gehele wijkpresentatie (.PDF-bestand). Klik op de link om het bestand te openen. NB: Dit kan even duren gezien de grootte van het bestand! Daaronder staan de schetsontwerpen van de vier eilanden nog eens onder elkaar. Deze zijn in het document ook terug te vinden. Aan de plannen wordt nog een barbecueplaats toegevoegd bij de picknicktafels op het derde ‘wijkeiland’. Ook wil de ontwerpster nog kijken hoe ze de geplande waterspeelplaats beter toegankelijk kan maken voor gehandicapte kinderen.

Het Groeske: Wijkpresentatie 4 eilanden (.PDF-document).


Eiland 1. Klik op het plaatje voor een groter formaat.


Eiland 2. Klik op het plaatje voor een groter formaat.


Eiland 3. Klik op het plaatje voor een groter formaat.


Eiland 4. Klik op het plaatje voor een groter formaat.

Voor meer informatie over Wijkproject Het Groeske kunt u contact op nemen met Kirsten Kuipers: [email protected]


Foto’s van de werkzaamheden bij Het Groeske. Met dank aan Piet Spanjers!

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 december, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Vissertje

Ik zei hier een hele grote geldput ontstaan..

ijsbeer

@vissertje, waarom meteen weer negatief reageren?

Goed initiatief, dat de wijk betrokken wordt bij en zelf ook deels verantwoordelijk wordt voor de openbare ruimte in de wijk. Dus niet meer hopen dat de gemeente het probleem oplost, maar zelf doen als buurt. Eigenlijk zoals het vroeger ook vaak ging.

Vissertje
Waarom? Omdat het gemeente groesbeek nog nooit (voor zover ik weet) om bij grote projecten als deze binnen budget te blijven en er geen geldverslindende kwestie van te maken. Daarom. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een schitterend plan hoor, hele mooie plaatjes. Maar is dit waar Groesbeek momenteel behoefte aan heeft? M.i. kunnen we dat geld in deze economisch slechte tijden beter ngo even een jaartje op zak houden. Alhoewel, al het geld wat we nu uitgeven kan Millingen ons niet meer afpakken, dat is dan wel weer een voordeel. Ik vind het gewoon geen wijs besluit om… Lees meer »
Vissertje

Kleine toevoeging:

Omdat het gemeente groesbeek nog nooit (voor zover ik weet) is gelukt om bij grote….

hahahahaha

het is alleen voor de kinderen maar voor de honden zie je nergen staan dat was wel de bedoeling. daar zouden ze rekening mee houden. maarja aan de kant van de hoflaan hebben ze toch meer tevertellen als aan de andee kant.ze zoeken het maar lekker uit.laten ze maar de bomen die ze nou om hebben gezaagt is opruimen het is geen gezicht.scande is het.

joepie

Prachtig plan! En voor degenen die goed lezen: niet alleen voor kinderen, juist voor iedereen. Ik zie zelfs een amfietheater en picknickplaats op tekening 3. En vlindedrtuinen, waterspeelplaats en een klimboom. Wat een verrijking voor de wijk en ons dorp! Ik ben dankbaar, en zal ervan gaan genieten. Zet ‘m op, trek niets aan van die zuurpruimen hier.

jantje.

Allemaal wel hele mooie plannen…en Piet.S een compliment voor de mooie foto,s die je altijd maakt…zelfs van een stel omgezaagde bomen kun je nog hele mooie foto,s maken…Gr

Kruimeltje

@vissertje als je iets niet weet mag je ook er voor kiezen om niet te reageren. Je opmerking over projecten en overschrijden van begroting geeft aan dat je absoluut niet op de hoogte bent.

#ontopic
goed dat burgers mogen meedenken. Op deze manier laat je zien dat je samen iets tot stand wilt brengen. Inspraak is een belangrijk verworven recht, daar moet je zorgvuldig gebruik van maken.

wpDiscuz