Elrie Bakker ontvangt Blauwe Steen

In 1983 werd voor het eerst de Blauwe Steen uitgereikt. Op de hoek Broerstraat en Burchtstraat is De Blauwe Steen te vinden waar, in de loop van de Nijmeegse geschiedenis, heel wat vonnissen ten uitvoer werden gebracht. Dieven werden bij wijze van pronkstelling enige tijd met een ijzeren ring op De Blauwe Steen vastgemaakt maar ook werden vingers en oren afgehakt onder het toeziend oog van de toenmalige Nijmeegse gemeenschap. Het bestuur van de toenmalige Vereniging Binnenstad Ondernemers heeft die pronkstelling in ere hersteld, om, in tegen stelling tot de bedoelingen in vroeger eeuwen, iemand te eren. Een persoon of organisatie die veel betekend heeft voor de binnenstad van Nijmegen.

De steen wordt uitgereikt aan mensen die zich naast hun werk vaak belangeloos inzetten voor de stad. De Groesbeekse Elrie Bakker heeft de Blauwe Steen in ontvangst mogen nemen voor haar (grotendeels vrijwillige) werk in het centrum van Nijmegen. Bakker heeft diverse functies vervuld in Nijmegen, waaronder de Nederlandse Maatschappij Nijverheid en Handel Nijmegen en de Koninklijke Horeca Nijmegen. Via deze weg werd zij de eerste voorzitter van het Huis van de Binnenstad.Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 december, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier

Proficiat.

peter janssen

Hoi Elrie, proficiat. Marietje en Peter Janssen.(schoester) Groesbeek.

Manuele

Dat is mooi Elrie, gefeliciteerd.

Lookkoek

Proficiat Elrie, vrijwilligerswerk is van groot belang om onze maatschappij draaiende te houden. Dat verdient waardering.

Hans
Toch vraag ik mezelf zeer hoogstverbaasd af als ik de vele negatieve duimpjes zie staan bij de positieve en terechte reacties welke mensen dit in godsnaam zijn?? Wie ben je nou helemaal om hier negatief op te reageren?? Ik kan er maar één ding op zeggen en dat is dat deze mensen zich diep moeten schamen en als ze echt menen dit te moeten doen dat ze het dan met hun echte naam met een geschreven reactie moeten doen en niet zo achterbaks als nu gedaan wordt!! Wanneer toont men eens respect voor een ander die zoveel vrijwillig( dat wil… Lees meer »

Hans, kan het gezien die duimpjes zijn dat het misschien niet om de prijs gaat, maar om de persoon die het wint? Ik ken haar niet verder dus ik weet het niet.

Hans

Zou kunnen maar dat is dan evengoed belachelijk!
Triest dat er mensen zijn die zulke anonieme verwensingen sturen dan!

Gijs

@hans. Schaam me dood als mensen zo reageren over vrijwilligers

Kruimeltje

Volgens mij is er nu eenmaal een categorie bezoekers die alles door een zwarte bril zien. jammer dat we elkaar niet wat meer gunnen.
Mooi dat het vrijwilligerswerk wordt gewaardeerd.

wpDiscuz