Kringloop Groesbeek getroffen door vuilstort

De goedlopende kringloop in Groesbeek wordt getroffen door mensen die denken dat het een vuilstortplaats is. Het team van kringloop Groesbeek moet hierdoor steeds vaker spullen afvoeren naar de stort en dat is niet de bedoeling van de kringloop.

“Het is onze bedoeling geld bij elkaar te krijgen voor de goede doelen binnen Groesbeek waaronder de voedselbank. Nu door het dumpen van vuil we voor extra kosten komen te staan, want ook wij moeten de afvoer hiervan betalen, doen we op een ieder een beroep om alleen op zaterdag bruikbare spullen af te leveren tussen 10:00 uur en 13:00 uur”, meldt Andre Brouwer van de Groesbeekse kringloop aan DeGroesbeek.nl.

De kringloop is in september 2012 opgericht en blijkt een schot in de roos.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 januari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
www.hanspeters.eu

Kom op mensen, indien iets een succes is, is het de kringloopwinkel wel. Laten we het nu niet verpesten door allerlei rommel daarop het terrein te dumpen. In feite reken ik ook op onze gemeente, dat zij er in ieder geval op z’n minst voor willen zorgen, dat de afvaltarieven acceptabel zijn en dat de kringloopwinkel haar afval voor een gepast tarief kwijt kan. Nogmaals een goeie zaak vrijwilligers en laten we hopen dat het bij een incident blijft.

joke

hans,
“vroeger” was er een regeling voor het restafval van de rommelmarkt bij De Treffers….. weet niet of die regeling nog bestaat……,
groetjes,
joke.

Bosaap

De kringloop moet de rotzooi gewoon in het bos dumpen, doen anderen ook dus waarom niet?

Het kost alleen een beetje benzine, het goed is niet identificeerbaar naar de kringloop alleen naar de vorige eigenaar (waarmee je er dus indirect voor zorgt dat zij die rotzooi niet meer aan de kringloop geven).

Of gewoon in de fik steken, ergens…

jantje.

Zeg Bosaap, zo te lezen ben jij zo,n aso figuur die alles maar in het bus dumpt…je doet je naam eer aan…

bosaap

kijk eens wat een troep er al ligt op de maldensebaan schandalig misschien iets voor jou om effe op te ruimen

www.hanspeters.eu

@Joke, ik weet het. Ik heb pas een gesprek met onze burgemeester gehad en mede dit punt besproken. Hij vindt dat de kringloopwinkel selectiever moet innemen. Misschien nog maar eens de goeie doelen kenbaar maken.Ik ben na de mijn bemoeienis met de voedselbank bezig om een nieuw goed doel op te zetten. Ik kan er nu nog niet teveel over vertellen.Ik denk dat vele Groesbekers daar profijt van kunnen hebben, maar zeker ook de gemeente.

@Hans ik ben benieuwd en ik hoop dat het dan doorgaat.

Jammer dat meteen weer gewezen wordt naar de gemeente die met een (goedkope) oplossing zou moeten komen. Het is heel simpel: de kringloop moet alleen spullen in ontvangst nemen die ze zouden kunnen verkopen. Beter vooraf sorteren dus. Als ik de foto’s van de kringloop bekijk, ligt er veel oude meuk die niemand wil hebben.

joke
Beter sorteren is makkelijker gezegd dan gedaan….. Weet er alles van…. jarenlang rommelmarkt de Treffers gedaan….Komen dan veel mensen tegelijk spullen brengen…. je kijkt af en toe eens even in een doos (als je daar de tijd voor krijgt op dat ogenblik)…. de mooiste spullen zitten bovenin….. de “rommel” onderin. Zelfs eens een keer een fritespan aangeboden… met daarin nog het ranzige(stinkende)frietvet er nog in + de nodige pakjes……(jaren over de datum)…aan frietvet…. Dus voorsorteren is echt moeilijk, vooral bij inlevertijd tussen 10.00 en 13.00 uur. En iedereen alles uit laten pakken en uitzoeken wát men kan gebruiken…..krijg je lange… Lees meer »
groesbeek

het gaat niet om de spullen die worden afgegeven maar de spullen die buiten de openingstijden worden gestort.en dan hebben we t over echte troep hout afval kapotte maaimachines enz enz
als dit afgegeven zou worden tijdens de inname tijden zou dit beslist gewijgerd zijn
vandaar de stort denk ik dan helaas

groesbeek

en aan de reacties hier te zien zijn er toch nog steeds mensen die niet zijn wezen kijken anders was er wel een andere reactie gekomen

bosaapje

nou niet zo negatief het is toch top dat er zo veel gerycycled word en er moet soms wat de prullen bak in hoor het kan niet anders

groesbeek

bosaapje is ook niet negatief bedoelt maar een oorde alleen op foto s geven …. Zou dan toch eens echt moeten gaan kijken

Kruimeltje

Kennelijk doen sommige mensen er alles aan om hun troep goedkoop ergens te kunnen dumpen.
Eigenlijk te zielig voor woorden dat een goed doel het probleem mag opknappen voor een stel asocialen.

wpDiscuz