Geen vier, maar “zeven heuvelen”!

Ieder jaar komt Fons de Poel voor de KRO voorbij om een reportage te maken over de Vierdaagse. Speciale aandacht bij de doortocht door Groesbeek gaat steevast uit naar de zeven heuvelen.


Het doek in het klein. Het doek is te zien in de etalage van het oude Blokker-pand. Foto en rechten: Gemeente Groesbeek.

Fons de Poel zegt meestal terloops dat het waarschijnlijk drie of vier heuvels zijn. Om aan dat beeld eens en voor altijd een eind te maken, is op een enorme kaart van negen bij twee meter weergegeven waar de zeven heuvelen werkelijk liggen.

In beeld gebracht

Het idee voor deze uitvoering komt van wethouder toerisme Theo Giesbers. Samen met fotograaf Frans Aleven heeft hij de zeven heuvelen vanaf de eerste heuvel op de kruising Mooksebaan/Houtlaan tot op de top van de zevende heuvel bij de Put in Berg en Dal in beeld gebracht. Alle toppen en dalen van de heuvels zijn door middel van foto’s op de kaart weergegeven. De beheerder van het digitale kaartmateriaal van de gemeente Groesbeek heeft de hoogtes ervan gemeten en deze staan eveneens op de kaart aangegeven.

Oude pand Blokker

Peter Jacobs heeft alle aangeleverde materialen vervolgens digitaal verwerkt en het geheel op canvas geprint. U kunt het doek zien in de etalage van het oude pand van Blokker aan de Dorpsstraat in Groesbeek. Als het pand te zijner tijd gesloopt wordt, zal het doek vervolgens gebruikt worden bij de Vierdaagse, bij de Wijnfeesten, bij promotionele acties voor Groesbeek, etc.

Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 januari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

hoeveel kost dat weer niet? had fons de peol gewoon een kaart gegeven!

Henk

Ik ben het met je eens, voor dat doek kun je op de Horst weer heel wat lantaarns aanmaken.

Gijs

Thuus hek 2 heuvelen

Roland

Het is ook nooit goed, dit weegt niet op tegen alle gratis publiciteit die groesbeek elk jaar krijgt door 4daagse en 7(4)heuvelenloop.
Veel plaatsen zouden dat maar al te graag hebben.

stekkenberger

Henk en ME hoeveel gaat dit dan kosten. Ik zie nergens een getal staan. Laat het effe weten wat de kosten zijn want jullie twee weten het toch zo goed. Stelletje zeikerds.

Thea

Mooi Doek v/d 7 heuvelen.
Zou heel goed passen in het zorg hotel [dekkerswald]
Daar missen we GROESBEEK aan de wand.

Ik vind het mooi 🙂

Henk
Stekkenberger, een canvasdoek van 1 bij 2 kost 175 euro ex btw en een dikte van 2 mm , een doek van 4 mm 197 ex btw. Het doek van de gemeente is 30cm bij 9 m, dus tel maar uit. Giesbers zal wel een goede deal hebben gesloten. En eerlijk gezegd maakt het mij geen flikker uit wat het kost, het gaat om weg gegooit geld. Dat te bezichtigen is in een pand waar geen hol meer langs loopt. Natuurlijk is het goede reclame, mits het op de juiste plaats komt te hangen. Ben blij dat jij niet zo`n… Lees meer »
Henk

sorry ik zag dat het zelf 2 bij 9 is, tja nachtdienst. tijd dat het half 7 wordt.

Gijs

@ Henk. Het is aankleding van leegstand pand! Tevens is menig groesbeker, ook ik, daar al langsgelopen om aandachtig naar onze trots te kijken! Zeer goed idee van de gemeente Groesbeek!

Henk ik weet niet wat voor een werk je doet, maar internetten onder werktijd kost de werkgever veel meer geld dan een doek van 2 bij 9 ophangen!

Henk

Gijs, ik heb gelukkig nog tot eind 2013 werk en dan valt het doek ( geen canvas ) na 29 jaar trouwe dienst, bij een werkgever in Nijmegen. En ik neem aan dat ik in mijn pauze mag doen en laten wat ik wil. Daarna zien we wel wat er op ons pad komt. Misschien heeft de gemeente wel iets voor mij of weet jij iets?

Kruimeltje

Mooi initiatief van de wethouder. Staat mooi op dat lege pand en nu kunnen de Groesbekers zelf eens kijken of ze alle zeven heuvelen kennen.
En de kosten… Die zijn echt te verwaarlozen als je ziet wat het opleverd.

@bep: en de Bruuk is geen Groesbeek?

Vissertje
Haha als Theo Giesbers z’n naam voorbij komt houd ik m’n hart al vast want die man kost Groesbeek handen vol met geld. Is dat niet een eeuwig terugkerend punt met de vierdaagse?! Volgens mij is het ook een compleet overbodige discussie: de vierdaagseroute loopt niet over de gehele Zevenheuvelen weg (voor de nep-Groesbekers; deze begint tegenover Slijterij Borgers al, de Lee Ho Fook daar in de buurt). Daar heb ik echter nog nooit een vierdaagse-loper gezien? Boeit het dan voor die reportage uit hoeveel heuvels de Zevenheuvelenweg bestaat? Het gaat toch om de Heuvels waar de route langsaf gaat..… Lees meer »
Geert

Vissertje, als ik je berichten lees valt het.mij op dat je alles zo.negatief bekijkt. Zonde dat je níet war positiever kunt reageren. Jij lijkt nu op een narrige oude man.

wpDiscuz