Vaart maken met het Centrumplan

De gemeente zet vaart achter het centrumplan. De komende weken en maanden zijn er verschillende werkzaamheden gepland. Onderdeel daarvan is de vernieuwing van de Dorpsstraat vanaf de kruising met de Ottenhoffstraat en Hoflaan, tot aan het Dorpsplein.

Dat zal enige overlast gaan geven voor inwoners, ondernemers en bezoekers, maar het resultaat zal een prachtig nieuw verblijfsgebied in het centrum zijn, met (nieuwe) winkels, groen, water en een mooie inrichting van de openbare ruimte. In overleg met de ondernemers in het gebied zal de gemeente haar best doen de eventuele overlast voor iedereen tot een minimum te beperken.

In het Groesbeeks Weekblad van 8 januari 2013 is er een hele pagina gewijd aan wat er al bereikt is en wat er te gebeuren staat. Die kunt u onder aan deze pagina downloaden.

De komende tijd zal de gemeente over alle werkzaamheden regelmatig via diverse media communiceren met u. Zo blijft u goed op de hoogte van alle veranderingen en gebeurtenissen in het centrum.

Artikel Groesbeeks Weekblad Centrumplan. (.PDF-bestand)

Gemeente GroesbeekZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 januari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Zolang de aanblik van Groesbeekse centrum maar ‘dorps’ blijft vind ik het prima.

Vissertje
En mijn mond viel op van verbazing bij het lezen van de eerste 7 woorden; De gemeente zet vaart achter het centrumplan. Hossanna in den hoge, mensen alstublieft laat de citers slaan, blaast de fluiten aan. Laat de bel, en niet te vergeten, laat de trom, en als het even kan laat ook nog de beltrom horen. Keaaaaa schei toch uit. Ze moeten zich KAPOT schamen, de hamsters (ratten klinkt zo onvriendelijk). Een dergelijke heugelijke mededeling had voor jaren terug al gepubliceerd moeten worden. De Gemeente zet er vaart achter, dat mag godverdomme ook wel een keer, zou tijd worden.… Lees meer »
www.hanspeters.eu
En wie betaald dat? Lees ik in het weekblad. Gelukkig heeft de gemeente in het verleden al gereserveerd. Ook mogen we Vestia en van Erk dankbaar zijn. Zij zijn het die in economisch barre tijden,durven te investeren. Mooi dat zo’n centrum er eindelijk komt, met hopelijk niet te veel kubieke meters per vierkante meter. Toch vergeet het College erbij te vermelden dat er ondanks deze investeerders en een subsidie van de provincie, waarvoor we onze Groesbeekse identiteit verkocht hebben, toch nog een fors tekort ontstaat. Dit terwijl de plannen van oorsprong meer dorps waren en kostenneutraal zouden zijn. Maar goed… Lees meer »
wpDiscuz