Reconstructie Mooksebaan begint volgende maand

Direct na carnaval, vanaf zondag 17 februari, gaat de gemeente Groesbeek groot onderhoud uitvoeren aan de Mooksebaan, tussen de rotonde bij de Zuidmolen en de bosrand.

De verhardingsconstructie van de Mooksebaan is dusdanig slecht dat deze volledig vervangen moet worden. Ook de fiets- en voetpaden krijgen een nieuwe verharding. Daarnaast wordt een nieuwe haag geplant en worden de lichtmasten vervangen.

Dorp verfraaien

De gemeente streeft ernaar de entree tot het dorp te verfraaien. Om die reden heeft de gemeenteraad ervoor gekozen de fiets- en voetpaden uit te voeren in gebakken klinkers. Het gedeelte tussen Houtlaan en Mooksestraat/Herwendaalsehoek krijgt een overrijdbare middenberm, vergelijkbaar met de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal. Daarbij zal op beide kruispunten een midden-eiland worden gecreƫerd om de oversteekbaarheid voor voetgangers te vergroten.

Verkeersomleidingen

Het is niet te voorkomen dat de werkzaamheden de nodige overlast voor het verkeer zullen veroorzaken. In de eerste fase, van 17 tot en met 24 februari, is de Mooksebaan volledig afgesloten voor alle verkeer. In die periode wordt het gedeelte vanaf de bosrand tot en met de kruising met de Houtlaan aangepakt. Aansluitend het gedeelte tussen Houtlaan en rotonde Zuidmolen. Het autoverkeer kan dan via Houtlaan en Knapheideweg Groesbeek weer bereiken. Vrachtverkeer wordt gedurende het gehele werk omgeleid via Milsbeek-Breedeweg.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer N. Coppens van de afdeling Openbare Werken: 024-39 96 307.

De reconstructie stond eigenlijk voor vorig jaar op de planning, maar werd door onenigheid in de Groesbeekse raad uitgesteld.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 januari, 2013 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
handy

Beste Gemeenteraad, verfraaien okee, gebakken klinkers op voet/fietspad, wie bedenkt dit??

Volgens mij zijn deze klinkers gladder als ze nat zijn dan betonklinkers…

Gaan we daar dan nu ook strooien zoals in heel Groesbeek?

Zet er dan ook gelijk ff een verzekeringsnummer bij zodat de gevallen fietsers/voetgangers hun gelede schade kunnen claimen.

Alweer geld over de balk, nu gebakkenklinkers en strakjes vervangen voor een stroevere variant.

Ga zo door Groesbeek en gij zult geld uitgeven.

wpDiscuz